Значи да поминат овие празнициве со премногу храна (на која не можам во ниту еден случај да и одолеам и да сакам), почнувам со диетава и овој пат најрешително сакам да ја издржам (освен водениот ден, за кој нема шанси да го држам), и се надевам на поддршка и рецепти од Ваша страна
После две недели држење диета со новогодишни прекршоци, продолжувам пак. Не се мерам, знам дека ќе се разочарам, така што мерењето нека биде крај на јануари Вчера си купував фармерки и се изнервирав зашто не најдов ниту едни што ми се свиѓаше како ми стојат, а тоа е дополнителна мотивација за слабеење. Ручекот од диетава ме најадува стварно многу, што не ни имам потреба од вечера. Ептен ако ми се пријаде, земам само неколку залака колку да ме засити и толку.
Mene mi e veke 20ti den i sega pokraj praznicive ne mozam da izdrzam a da ne probam nesto (osobeno blago) i oslabnav 3 i pol kg ama poradi 2 dena so si pravev otstapki si vrativ 1 kilce i sea cekam samo da mine bozik pa prodolzuvam strogo so dietata
a kolku kilogrami imas momentalno ? i kolku sakas da oslabish ? pozdrav i srekno posle bozik . Jas vcera ja pochnav i ce teram do kraj ! mora
Ќе се дружиме од утре (веќе денес) девојки. Првиот пат кога ја држев диетата (околу 40-50 дена) симнав дури 12кг вклучувајќи и малку повеќе физичка активност. Помина година и пол ако не и више, качив цели 15кг поради НЕоправдани причини т.е "гнетење" на све и свашта преку умерено. now -> 77 goals-> 56 па ќе видиме што како
momentalno imam 80 sakam bar do 70 da dojdam, a za mojata visina idealna tezina e 73 maksimum i zatoa ja odbrav ovaa dieta bidejki treba mn da namalam ama pokraj praznicive kilogramite stagniraat i ne sakat da odat nadolu haha. Tebe kako ti odi? koj den ti e sega i ima li rezultati? Pozdrav
Zdravo.. se izvinuvam za fondov, nemam na kompjuterov mk poddrshka Od utre sakam da zapocnam so dietava. Visoka sum 1.60 i imam 80 kg mi treba pod hitno simnuvanje na kilaza stoe mozno poveke. Se nadevam deka ke uspeam. Pozdravvv
Здраво и од мене После 5-6 месеци пауза пак ја почнав диетата бидејќи претходниот пат бев пре пре задоволна - за 90 дена со многу прекршоци симнав 9 кг Ама опуштање празници едно друго вратив некое килце по моја вина, и сега со време да си се спремам за летото Денес ми е четврти ден - овошен и досега ми е супер.Најголема поддршка за феминките што првпат ја држат диетава . http://pdfsr.com/pdf/un-dijeta-90-dana Еве еден корисен линк, може ја има претходно во некој пост книгата за УН Диетата, за тие што не ја прочитале, има стварно корисни ствари и интересни рецепти А еве и еден мој: Шпагети со базилико сос Се става лажичка маслиново extra virgin да се загрее, пола главица кромид и пола морков исецкани малце да се пропржат, се додаваат десетина свежи шампињони исецкани,по кратко готвење се додава базилико сосот (ги има готови у тегличка) или пак свежи домати исецкани, и босилек исецкан. Шпагетите се варат со малце сол без масло и кога ќе се исцедат одма им се додава сосот.ммммм прсти да излижеш
1/90 Proteinski den D: 2 portokali R:3 vareni jajca, salata,1 kiflice V: Ovoshje, bidejki pokasno rucav kaj 16h i zatoa ne vecerav ostanav samo na ovoshje. Pozdrav
Samo trpenie i se ce bidi . Jas imam 8 den deneska ,ovosen :/. Zasega e dobro se custvuvam polesno hehe ama se nemam mereno uste , ama deneska malce poteshko mi padna deka treta smena na rab imam i nemav mn energija ama ce se naviknam . Sreknoo !!!
Еве ме мене пак. Празнициве ме уништија. Малиот доби 14 пакетчиња за нова година, а многу е мал за да јаде благи па ја се жртвував и само јадев чоколади . Жива среќа што не качив килажа ама се чувствавам подуено. Од вчера ја стартував диетава. предходниот пат со 3 циклуси само (12 дена) намалив 3 кг. Сега не се откажувам имам намера да издржам до крај. Се мислам да си пијам и Ланзул паралелно, зошто предходниот пат имав проблеми со желудникот на овошниот ден па затоа и се откажав. Среќно на сите.
Оваа храна не спага во протеинскиот ден. Поентата е да јадеш дента протеини само и организмот да не добие воопшто шекер па да почне да троши. Ти само си се изгладнала и толку. не дека е ова лошо што си јадела но од прв ден грешиш па милсам дека е во ред да ти посочам. Значи јади два пати месо, два пати јајца, два пати риба.
Девојки, од денес ве дружам и јас. Не е лошо како за прв ден, се си направив по правилата. Е сега, сакам да ве прашам како да го прилагодиме социјалниот живот на диетава? Кога излегуваме по кафичи, може еспресо или турско кафе, секако без шеќер. Или чајот е идеален избор. Ама за журки како? Знам дека алкохолот има многу шеќер.. Има ли некој идеа за ова?
Здраво,сакам да се посоветувам со вас. Пред околу 5 месеци бев на диета и крвта многу ми ослабе,а менструација немав 4 месеци,се додека не се вратив на стариот начин на исхрана.Сега ми е се во ред со менструацијата.Но,имам многу за слабеење околу 25 кг. Внесов некој режим во исхраната сега веќе ми е 3 ден,ама се плашам пак да не ми се повтори тоа. Затоа сакав да ве прашам дали има некакви шумливи таблетки(без додаток на шеќер) или витамини кои содржат витамин Б12 и Б9 (против анемија),и од каде се купуваат?
Девојки еве ме мене пак - четврти ден ми е денес. Сега сакам да ве прашам, во овошниот ден дали може да се јаде зеленчук во сирова форма - како салата? Не сум баш сигурна дали ќе издржам само со овошје цел ден
pa ako pies vitaminski djabe ke drzes dieta toa ke te tera da jades nema da izdrzes a i ako imas problemi so zdravjeto pocekaj uste malce pa pocni