1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Јас го почнав вчера Ун режимот, ми изгледа доста лесен(иако не е баш лесен).Инаку машко сум, се извинувам што се имам пријавено како женско едноставно женска е странава, се надевам дека нема да ме осудувате, едноставно барам поткрепа за наредните 90 дена(боже не ми се верувам дека го велам тоа добро е што не ми се знае идентитетот)! Вака: имам 19 години, висок сум 184 а имам негде околу 100 килограми!Немав толку многу сум стигал највеќе до 94, али поради повреда на глуждот при тренинг морав 2 месеци да лежам! за тие 2 месеци неактивност и нонстоп јадење јас се поправив цели 9 килограми! па сакам да ми ја дадете вие таа подршка макар виртуелна што ми е потребна за да не хикснам! знам дека е необично што сум машко и држам диета( немој некој да помисли дека сум геј или нешто слично хах бог да чува не!), па сакам негде да симнам едно 15 килограми, барем да стигнам докај 85( потоа почнуваат тренинзи и сигурен сум дека уште 5 ќе намалам! Ми треба оваа подршка бидејќи со намалувањето со килограмите моите мускули ќе дојдат пак до израз,ќе почнат девојчињата пак да се вртат околу мене,другарите ќе ми завидуваат,па и женска ми повеќе ќе биде запалена по мене( иако ме осудуваат другарите демек сум бил женичка штом ќе почнам до диета али просто тоа се стериотипи).Друго поради што почнувам е високиот крвен притисок кој изнесува 140/150 со 90/100 па со ослабнување демек се намалувало па ќе пробам! инаку, сега моментално организмот ми бара голем извор на храна но некако се тешам со ментол бомбона! еве што јадев вчера на протеинскиот ден и денес на скробниот!
    Протеински:
    доручек-4(мноогу мали мандарини)
    ручек-1 парче нутри црн леб,2 парчиња стек(печен),салата(зелка) и супа(зеленчукова)
    вечера-1 парче стек со зелка салата

Скробен(денес)
    доручек-2 портокали(морав +1 да изедам зошто организам не трпи)
    ручек-3 варени компири и златна мешавина(мајка ми направи пире од тоа) + едно 10 маслинки
    вечера(ќе јадам)-1 варен компир со златна мешавина(грашок,морков и пченка)

- главна инспирација најдов во тоа што сега за Нова година купив гардероба ХХЛ, а ланската облека ми е Л па се решив штом помине божиќ веднаш на режим и диета! се надевам дека ќе успеам,јас сакам многу да трчам покрај вардар или во сали и теретани да вежбам, но до средината на фебруари несмеам поради ногата( после тоа може)! Дали вие мислите дека би можел да успеам, и би сакал да се консултирам со некоја ваша членка која ја држи диетата заедно да се бодриме!СЕ НАДЕВАМ ДЕКА ЌЕ МЕ ПРИФАТИТЕ! ми треба морална поддршка! позз

На emili.m му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    И како ти иде?на мене супер сега за сега многу бев затрескан во тостови такви работи и имам кризи и за благо али утре е денот за балго и добро ми иде! тебе?

3. crno19

crno19 Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Kako ste Dietalci... ? Mene eve denes mi e 14 den ... se nemam seuste izmereno za da vidam dali imam simnato nekoj kg ama vo obem imam simnato ... :D kaj vas rezultati ima ?

4. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    a da ve prasam.. mora li ovosjeto da e vo par? ne li e isto 2 mali jabolki i edna golema... i ovosjeto treba da e od eden tip? ne li moze da se kombinira, 1 jabolko, 1 portokal, 1 kivi...? inaku 2 den mi e, i jadev varen kompir :)

5. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Волшебна,да треба да се во пар.Поентата на диетата е Едноличната храна,што се однесува дури и на овошјето и зеленчукот :)

Но,сепак ако неможеш така јади различни,јас кога ја држев некогаш прекршував со два типа овошје па ништо страшно,резултатите пак си беа позитивни ;)

6. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    znaci treba da e samo eden vid ovosje...i toa vo par.. blagodaram, od utre taka ke praktikuvam .. pozdrav na site i uspesna dieta

7. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.138
    Допаѓања:
    15.170
    Многу добар почеток, само така продолжи и ќе видиш дека многу брзо ќе има резултати.
    Најважно од се е психичката подготвеност и истрајност, после сето друго доаѓа само по себе.

Со среќа, Ја имаш нашата подршка, не си сам, не' има доста. Поздрав :D

На Monique995 и Nutricionist им се допаѓа ова.
  8. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Фемки, еве ви го моето искуство со диетата:
    Ја држев два пати по околу 2 ипол месеци. Не се секавам првиот пат колку изгубив ,но знам дека експресно си ги вратив килограмите,и плус си приставив уште некое килце ...
    По втор пат истата диета ја држев минатата година, од овој период до април некаде, изгубив 8 -10 кила. Тогсш бев преопседната со тежината и решив дека нема да си дозволам уште еден јојо ефект.За да ја избегнам таа работа, продолжив со други диети и до месец август изгубив 20 кила. Ни грам немам вратено ! е сега, рачунајте дека на сите тие диети комплетно ми се смени начинот на исхрана , на пр, бевлуда по благо а сега не го ни забележувам, помалку јадам... така да ако веќе ја држиите диетава, внимавајте што јадете потоа

На sanja-bt му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Идонеа, ја мислам дека супер е тоа што си го направила, но кажи ми изгуби од масното или од мускулното ткиво повеќе?? и сите други дали сте задоволни од резултатот, т.е што мислите маст ли сте отсраниле или мускул? во дилема сум, ако се отстранува мускулно ткиво,подобро да престанам! зашто потребни ми се мускулите! Благодарам за советот од Мк девојче! решен сум да продолжам но сеа ме загрижува оваа дилема! плс ако може некој да ми помогне!

10. SilverGirl

SilverGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    7
    ja drzam dietata od 20 Ное 2011 , do sega namalev samo 6 kg, uste malce ke treba da ja prekinam :(
    se pridruzuvav kon rezimot za ishrana, No, nemase nekoj sakan efekt. Epten se razocarav, duri i za Nova godina i prazniciti strogo se pridruzuvav kon Un dieata..i.. moram da se zadovolam so 6 kg namaleno :( mislev treba samo 10 da namalam, No, koga se meriv vidov deka treba mnogu poveke, No ne se otkazuvam, otkako ke ja prekinam dieata ke vnimavam slednite 3 meseci vo ishranata pa pak ke ja pocnam, malo po malo ali ke dostignam sakan efekt. Ne se zdebeliv za 3 meseci, niti ke oslabnam za 3 meseci.

Kupiv relax and tone, ke prodolzam sega i so toa, te. vo kombinacija, mislam ke bide podobro.

11. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    8.435
    Вчера ја почнав денес сум скробен ден па Nutricionist ке се дружиме, инаку кај диетава е добро тоа што со тек на време организмот ти бара помалку храна, едноставно се навикнува на помалку и и да сакаш после да јадеш повеќе не можеш.

Првиот пат ја држев само 8 денаи тоа со отстапки и симнав цели 4 кила ( иако не е здраво ) ама добро плус бев активна, се надевам и сеа ке има резултати.

12. monika988

monika988 Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Неколку феминки имаат прашано за палента во кој ден спаѓа, но неможам да видам одговор. Ако може некој да ми каже.

13. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    i jas kupiv relaks tone, no nema nekoj efekt, mozebi zatoa sto ne go koristam sekojdnevno.. sega da prasam pak, za ovosniot den, bidejki mi e utre, dali treba da se jade pak ovosje od isti tip, pr za dorucok portokali vo par, za rucek jabolki vo par za vecera kivi vo par ili treba da se mesa ovosjeto, i kolku covek saka tolku da jade? i dali e dozvoleno da se jadat banani? i isto taka dali vo celata dieta e dozvoleno da se pie caj so med i limon, ili strogo nezasladen? Vi blagodaram, denes mi e 3ti den, i do sega dobro mi odi.. pozdrav

14. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Да тоа е добро! ќе се дружиме и тоа како не! ти колку год имаш? колку ти е целта да ослабиш?
    инаку,палента прашав баба ми таа спаѓа во житарки(пченка)па е поволна за скробниот ден.Бидејќи баба ми е нутриционист, не смеам да и кажам дека сум на диета,бидејќи таа одсекогаш била против диетите.Ја прашав за оваа диета као демек некој мој другар ја држи а не јас и свашта изнадума демек се губи мускулно ткиво заедно со масно(во однос 40:60) но тоа неверувам јас бидејќи 1 ден се консумираат протеини,2 ден исто така(во гравот има мн и во оризот),потоа јаглехидрати!мастите се застапени со низок процент,па мислам дека поради тоа што има организмот потреба од масти,валјда зема од резервите!дали мислите дека ова би било реално мислам логички е така.А и ако се изгуби мускулно лесно е да се надогради со повеќе протеинска храна.Ако ви треба некој совет стручен во врска со слабеење или правилна исхрана,имате бесплатни врски до нутриционист :P па можам да се консултирам со вас и да ви кажувам! позз

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Јас ја имам книгата,хрватска верзија од на женска ми мајка и(жената свали 32 кг со таа диета потоа више со правилна исхрана).Инаку во неа пишува дека овошниот ден може да правиш секакви овошни салати што се подразбира различни врсти на овошје.Јас сум денес на овошен не осеќам глад!Да,бананите се дозволени само во овошниот(по 1) јас апнав 2,но ништо.Наутро доручкував 2 киви и банана,потоа после 2 часа 1 јаболка и мандарина,па сега ручав пак банана,после 2 часа пак киви и така.За тоа рилекс анд тоун,баба ми ми кажува!КАКО МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАЛАЖУВАТЕ СО ТОЈ АПАРАТ? како може да ги топи мастите.Луѓе овој апарат само ги распространува мастите насекаде низ телото,па си мислиме као демек ги снемало од таму,а фактички тие отишле во градите во нозете сегде! природно топење на масти е вежбање и потење!јас лично неможам сега да вежбам до средина на фебруари па само шетам по 1 час дневно!(се надевам дека влијае да се ослабне иако не многу).позз

16. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Хмм... сега незнам дали ова се должи на мојата скромна физичка активност, ама навистина не изгубив на мускулна маса. Мислам, обожавам како изгледам сега, незнам ни дали е слаце ова, еден пријател кој се разбира од овие работи ми рече дека тоа што остана на мене е кожа нели, поради наглото слабеење,но дека со вода и вежби ќе се повлечи. Сепак, добро е ако имаш енергија да одиш и на фитнес. Ако сепак немаш, можеш сигурно да си дозволиш секој ден барем по 1 час прошетки или по неко круг со велосипедот кога ќе се подзатопли, па физичката активност оставија за тогаш кога ќе привршуваш со диетата.
    СИТЕ, ама баш сите кои имате потреба од било каков совет или поддршка за овие диетиве, слободно пишете ми лп, навистинаби ми било огромно задоволство да ви помогнам колку што можам :)

17. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642

Ова би требало да спаѓа во скробниот ден, ма да јас одев исклучиво со тоа што го пишува во диетата...

18. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    хелоооооууу на сите :inlove:

Еве ме и мене после долго време и после многу изгубена тежина благодарение на диетава :)

Е па јас од понеделникот пак сум на диетава, зашто од ноември па до сега качив 4 килца :tmi: па сега сакам да си ги симнам. А и не е само заради тоа......диетава е скоро па совршена ...се си јадеш ама во различни денови. ( тежок е само овошниот, ама се издржува)

И дечки ве читнав малку погоре....мускулна маса се губи од неактивност, а не од диетава. А и подобри резултати се постигнуваат со барем 2-3 пати неделно вежбање и многу вода пиење.

морееее до летово сум решила манекенка да се правам :P

19. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Супер, ми додаде мотивација со тоа! инаку ја преку ден пијам сигурно 3 литри вода,шетам(ех да би можел би бил сега на ватерполо тренинг).Инаку на мене овошниот ден не ми претставува никаква потешкотија денес го имав издржувам еве.се на се сум изел 2 банани,4 киви,2(мали)мандарини и 1 јаболко и испив 2 чаја! бооп што не чувствувам глад.И како шо реков,ако ви треба некој стручен совет од баба ми(искусен стар нутриционист) само кажете за што било ќе прашам! :D

20. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255

Поздрави ја ти бабичка и кажии да те кара што не јадеш многу салата.
    Прочитав погоре......стек и 10 маслинки ???? 10???? ах бре дете, земи еден овал со зелка, марула или што и да е таму, измешај со сол зејтин оцет ...и екстра ке ти е цел ден. Ете ти витамини, минерали итн. се што ти треба. Бомбардирај се со витамини и свежа храна.

А повредата ти е на ногата?? прави стомачни, вежбај раце...било што само да не седиш.
    поздрааааавв.