Кажете ми диетава ја држам веќе 15 дена и имам ослабено некои 2кила само . Почнувам да добивам опстипација, јадам сливи и пијам алкалакс ама не делува некое друго чаре??? Инекоја друга како мене на 53г што ја држи диетава и се обидува очајно да симне килограми ???
Прекрасно чувство <3 @Сунѓерот Боб Не ми се чека многу,страв ми е да не се опуштам..Се навикнав на ваквиот начин на исхрана,и имам уште многу за слабеење...Скоро на пола пат сум сега
Девојки се мислам дали да ја држам диетава да не ми оди многу тешко и бавно бидејќи имам максимум 10кг а и помалку за слабеење?
Zdravo od mene pak denes mi e ovosen pa utre prv voden vo ovie denovi pravev mn mn greski rezultat imase pa od denes vetiv bez greski oslabev za ovie denovi 4 kg ama ovie denovi pak gi vrativ imam problem so metabolizmot nemozam da odam vo wc a pocnav so zelen caj i ne deluva pomos sovet nekoj da mi dade sto da jadam
Gumbir, cimet i leneno seme ne mi pomagaat samo kim nemam probano kako da napravam caj ili svez da go jadam
Тие се повеќе ко нешто што можеби ќе ти делува на подолг рок, да ти се регулира варењето на храната.. ако ги внесеш во исхрана. Не како оние, лаксативи кои сега ги пиеш, јадеш и веднаш празниш црева, а ти го подобруваат метаболизмот со тек на време. Ким, јас обично го ставам во тесто, во јогурт, во месо.... Цимет - во какао,во чај, во компот, во овошни јогурти.. во пресно млеко подгреано со неколку јатки ореви,пример (пробај ова..здраво е). Ѓумбир..свеж јадам,насабајле и пијам топол „компот“ со лимон и цимет.
Целта на овој режим е да се промени метаболизмот трајно. Чим ти е прв воден значи ја држиш еден месец а ако резултати немаш, значи нешто сепак грешиш... Ако цел ден си на овошје и вечерта 'згрешиш' макар и со една коцка чоколадо, џабе ти е..
Da da znam za toa deka odma ne deluvaat gumbr jadev okolu mesec ipol nasabale svez .. a cimet obozavam i cesto go kombiniram so se
Greskite taka sto jadam kolicinski i ako osetam glad navecer (oti rabotam do 1h a stanuvam sekoj den vo 7) jadam salata ili eventualno ovosno smuti a ne go meneam redosledot na hrana
Грешка голема правиш тука Овошје исклучиво наутро мила!! Ако си гладна јади тоа шо за ручек ти било дента, имај двапати ручек по помалку, ако е месен да речиме, ручај 2 плескавици, третата за ужина, вечерата подоцна... или салата во П или С, во ЈХ благо... Нема сврха цел ден да се мачиш, цели месеци поточно и навечер смуди да земаш.. се значи ти е џабе!
Pa sega planiram da imam 3 obroka od koi posleniot da mi e samo salata... mene mi e loso toa sto rabotam vo restorant sekoj den od 10 do 1 navecer.. sekoe sabale stanuvam vo 7 i cel den sum na noga... i sonceto me ubiva
Јади повеќе сливи, суви или свежи, изборот си е твој, природен лаксатив се Јас често ги бирам сувите за појадок и немам никакви проблеми. Денес 27/90 јх ден п:динче р:кифлички со сирење (нема да го јадам сирењето,ќе го чистам) в: мислам дека пола од ручекот + чоколадо -За 2 дена сум на прв воден, страв и паника ме фаќа! Ама ајде на работа сум до 3, цел ден ќе го отспијам само да не згрешам не ми се верува дека до тука стигнав, рекордно ми е ова Ова пмс/ов ме уби, на сред протеински смоки и крем банана јадев Ама сабајлево кога станав се гледам во огледало, и што да видам.. . Се заљубив бре не плнирам со бројки на вага да се замарам се додека сум задоволна од она што во огледало го гледам
Дали може ова во воден ден? Саси вода поточно. Или пак јагоди во вода за мирис само, да се лаже мозокот ? Кој знае да ми каже да си се спремам за понеделник!
Ajde ke probam mene preku den mi e okey ama navecer koa imam guzva me faka glad i togas prekrsuvam zasega sum super so vodeniot den ajde od utre ke pocnam taka sto ke jadam poveke ovosje nautro mene rutinata mi e sabale kafe kaj 12 dorucok vo 4 rucek i vecera koga imam vreme vo 7 a ponekogas i bez vecera i ke zemam ovosje... ajde od utre ke te poslusam inaku ova mi e 2 pat koa ja drzam dietata prviot bev bez greski ama ne rabotev tolku mnogu i ne pravev greski sega gi imav fala mnogu za sovetot i za podrskata
Да може! Воден ден треба да се спроведува еднаш месечно – всушност пост на вода или сокови ( свежи цедени овошни и зеленчукови), кој има диуретска функција, со слаб енергетски внес, дозволени се стимуланси како кофеинот !!( Значи никако САМО вода!) Без масти и протеини, ова е всушност кетонски ден кога организмот го согорува масното ткиво и мускулните протеини во процесот на кетогенеза. @d.1990 само напред Туку диеталки, си спремивте фотографии "пред" ??