УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. d.1990

d.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    54
    Sakas da kazes deka denes mozam ceden sok od portokal?

2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Да, свежи цедени сокови од овошје и зеленчук, чаеви, кафиња.. се на база вода и свежо, значи не кафе со млеко или други напитоци такви...

3. d.1990

d.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    54
    Ne sum znaela jas prethodniot pat koa ja drzwv dietata bev samo na voda vo vodeniot den... a denes isto do sega sum samo na voda i sega si rastvoriv eden vit c da se osvezam se nadevam oti do vecer ke izdrzam na toa..

4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Може секакви лајт течности, деуретски и прочистителни, не од типот цедевита или кока кола...
    Ајде крепи се, ама после...(hollest)

5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ne postoi dieta koja pomaga da oslabis. Denes 2 kg. ke izgubis za utre 6Kg. da nakacis. Vo meguvreme umiras od gladost koja ti go efektira zivotot licen i comunikacijata so ostanatiot svet.
    Problemot e vo losa ihrana.
    Podobrija ishranata (ne jadi americki gluposti koj gledam otisle od kontrola vo MK), fizicka aktivnost i se ke si dojde na mesto.
    Zaludna e sekoja dieta i niedna ne e dobra za organizmot pa ni za psihata.

6. d.1990

d.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    54
    Mora da izdrzam ti si mi podrska :*

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Овој режим помага и те како да знаеш! И тоа без гладување! Трајно!! Испробано!!!

8. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    @♡BuBaLe♡ jas poslednive 25god imam ista kilaza, ni gram pogore ili podole. Nikogas vo zivot ne sum drzela dieta.
    Da znaes deka sto jades ima golem efekt na organizmot i toa vo rok od 2 saata.
    Moja priatelka imase nekoj zdrastven problem i doktorot i dade nekoja napravija da kontrolira krvna slika na sekoj dva saata posle vnesuvanje na hrana (kompletna analiza na krv vo domasni uslovi).
    Toa e cudo kako rezultatite na krvnata slika se menuvaat po dva saata na zemanje na obrokot.
    Koga i zavrsi testot, pred da ja vrati masinkata mi ja dade mene i jas imav moznost edena nedela da gi sledam site krvni performanci. Toa e cudo. ne mi ni se veruvalo deka edno nekvalitetno obroce moze da pobrka se.
    Jas do dusa nikogas ne se castam sebe so americka hrana. Zare edna slika na obicen narod na ulica ne ni kazuva kolku kvalitetna hrana jadat? Posle niedna dieta ne im rabotela.
    Ne e ni cudo, jadenje slagovi, blaga, kaskavali vo sekoj obrok, konzervirana hrana, vestacki boi, ......da ne nabrojuvam ke ja ispisam cela femina, ke nema mesto za drugite da se iskazat.:rofl:

Kako i da e ednas imase edna statija vo nekoj od drzavnive vesnici i glasese nesto ovaka "oslabev jadejki makedonska mandza".
    Zenava imase americka kilaza i odlucila da pocne mandzi da jade. Imase i slika pred i potoa:lol: i stvarno se gleda efektot.
    Jas licno si se hranam samo domasno napraveno, nezamrznato, nekonzervirano, leb samo za dorucek, blago od Petrovden na Mitrovden:!: i nemam problem.
    Imam vo potesna familija nekoj koj neslusa i saka topla voda da otkrie, koja veke e otkriena treba samo da se koristi. Site dieti gi pomina i nikakov rezulrtat nezadrza osven bedna krvna slika.
    I pak neslusa:whew: kako i mnogu drugi koj inat so sami sebe vodat.

9. d.1990

d.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    54
    Zavrsi i mojot voden den so ispieni 3 kg voda 1 kafe i 3 cedeni portokla i da ne zaboravam na rabota od 10 do 1... dobra nok na site ♡

На girl1111, okcenzi и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Ај сеа добр утро- добар ден, кажувај како се чувствваш? Имаш енергија?

11. d.1990

d.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    54
    Da da denes imam poveke energija znam deka ke jadam :D

На okcenzi и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  12. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    јас од утре почнувам да ја држам ако има некој ајде заедно...

На okcenzi и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  13. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Ne se pie sok vo voden den. Znaci samo voda, caj i kafe.
    Cedeni sokoci samo vo ovosen den.
    Ima grupa na fb Un dieta Mk ima tamu se detalno..

14. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Kolku sakas da izgubis?

15. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    10kg може и повеке....

16. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Dietata bila nameneta bas za tie sto sakaat da namalat poveke od 10kg.od ona sto go imam procitano na fb grupata,clenkite velat deka ako e za pomalku kg,primer 5,8..mnogu bavno se gubele.mene edno 7,8 mislam idealno ke mi bide ama nikako da se resam da pocnam se si mislam ke mi treba mnogu vreme..i uste da prasam,sto podrazbirate pod ona deka so dietata metabolizamot se menuva trajno?

17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Јас кога ја почнав диетата ми ја препорача нутриционист и ја држев под нејзин надзор, за водениот ден ми беше дозволено значи и минимално количество исклучиво свежи цедени сокови лесни од типот лимон портокал,НО јас сепак тие денови ги прескокнав ( тогаш доев ) и сепак изгубив 30 кила. А наредната бременост пак се здебелив над 30 и ја држев во циклус П,С,ЈХ без овошен и секако без воден и за рекордно време си се вратив на старите 58 кила. Сепак ова слабеење пак го препишувам на првиот циклус диета кога навистина трајно ми се промени метаболизмот.

На okcenzi и d.1990 им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Сме учеле нели за метаболизам, базален, анаболизам, катаболизам...овде се мисли на сварливоста на исхраната во оптимално време и максимално искористување на хранливите состојќи.. значи ако се меша месо и компир, процесирањето на едното дава базна ба другото кисела средина, плус залевање со напитоци уз јадење додатно отежнува, па ете причина за нередовно празнење на цревата, надуеност...
    Со оваа исхрана утринското овошје е богато со влакна, едноличната исхрана во текот на денот и добро организираното време меѓу оброци работи за долгорочна промена во т.н. метаболитички код кој организмот трајно ќе го запомни. Само по неколку дена ефектот е намалување на сантиметрите во стомакот, леснотија, редовна посета на тоалет... преку што доаѓа и до намалување на килограмите, па со тек на време и до промена на навиките за исхрана.
    И пак ќе напоменам, не сум си ја мачела душата ограничувајќи се на две кајсии а да ми е тешко, сум јадела и кило кајсии или три банани...сум имала три оброци... и верувајте од благољубец кој не се наситувал и со две чоколади станав тип кој ретко посегнува по благо.
    Дефинитивно вреди да се примени режимов

На okcenzi, mareane, d.1990 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. d.1990

d.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    54
    Lele bravo me motiviras za cokoladoto se nadevam deka ke uspeam i jas da go otrgnam od ishranata

20. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    211
    Ииии дојде водениот ден, тој страшниот :sweat:
    Од сабајле кафе без шеќер, една чаша саси вода, вода со малку портокал истиснат (само аромата да ја има), и пола литро обична вода. Пошто сум на антибиотици и организмот ми е хаос неколку дена, не знам како ќе биде, ако ми се слоши ќе си продолжам со протеински :shake:

На Menasss му/ѝ се допаѓа ова.