УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Ја држев нели целокупно 6 месеци му доаѓа, и наскоро после завршувањето се стопив во рок од неколку дена. Кун нова година знам беше ко почнав и есента беше у ла ла ефектот

okcenzi, zhap4e and Mrs.Bass like this.
  2. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Jas izdrzav nekako denes ali za sokovite neznaev deka netreba pa piev vo kafic nes so voda i ceden portokal :( Sega pred pola saat jadev pola stek i salata, a supa ne jadev i ne gi obozavam bas supite.
    Sega za utre sto smeam, sto ne?

3. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Цеден портокал е ок да пиеш, ама нели на утро како две овошја. Е после за ручен и вечера не, ке си пиеш вода или чај.
    А за нес кафе па и јас си пијам да ти кажам, неможам без кафенце Ч(

♡BuBaLe♡ and Mi-Ma like this.
  4. ilyan

ilyan Популарен член

Mene mi e 15 ti den :) za sega dobro odi!

zhap4e and ♡BuBaLe♡ like this.
  5. 1418

1418 Истакнат член

Колку симна за овие 15 дена?

6. Menasss

Menasss Истакнат член

Mene mi e 21 den 6 kg minus ..ne se otkazuvam go fativ redot:)

7. Menasss

Menasss Истакнат член

Eve idea za mojot utresen rucek-vecera.blagodaram

♡BuBaLe♡ likes this.
  8. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Мене еве ми е трет ден :) јаглехидрати, за поручек праски планирам,за ручек зедов месено со пипер и киснато, ама малечки се..штешта планирав интегрални ама немаше од каде да купам по пат :)

♡BuBaLe♡ likes this.
  9. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Mene mi e vtor den i kasnav edno jabolko sabalje i edna banana pa sea ne interesira dali moze do rucek da si napravam salata so vareni kompiri, piperka i kromid ili da go cekam rucekot do 3h?

10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Зошто да чекаш три? Јади кун пладне ручек, па после кун 5-6 вечера.. јас така правам некогаш

Mi-Ma likes this.
  11. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

@megann Koga ke pravis vakvo jadenje so potprzen kompir te molam slikni sakam da vidam kako izgleda.Inaku dietata ja pocnuvam se od utre, i nikako da ja pocnam.Uste cezar salata da jadam vo restoran i ravioli, pa ja pocnuvam. Cezarot go mislam cela nedela.

12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Преубаво е. Пробај. :nod: Пред некој ден си правев Бомбај компири...
    не мораш сите овие зачини.. вегета или некој друг микс, црвен пипер, сенф во прав, лукче.. можеш и лимон со нив:nod:..со марула салата.:wasntme:.

Last edited: Jun 22, 2016
    Winter Lady likes this.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Mene mi e vtor den. :) Vo princip mnogu potesko mi e dodeka pocnam nekoja dieta otkolku da se pridrzuvam, posebno deka e leto I nemam apetit voopsto...krivo mi e sto vagata mi se rasipa pa neam kaj da se meram... :|
    A I od zdravstveni pricini mi zabranija da vezbam..a prethodno vezbav barem 3 pati nedelno...I ne znam kolku bi imala efikasnost dietava...ama ke ja drzam..pa ke vidime...

zhap4e likes this.
  14. swatko12345

swatko12345 Истакнат член

Za dorucek ovosjeto NE se mesa. Treba 2 ovoski od ist vid, dokolku se odlucis za banana da bide 1 bidejki se mnogu kaloricni. ima 3 obroka: dorucek, rucek i vecera. Pomegu obroci ne smee nisto da se jade nitu gricka , samo voda, kafe i caj bez seker (ako nemozes bez seker moze so priroden zasladuvac Stevia). Vo Proteinski den obrocite da se na minimalno rastojanie od 4h. Vo Skroben i Jaglehidraten obrocite da se na minimalno rastojanie od 3h. Vo Vitaminski den obrocite da se na minimalno rastojanie od 2h. Rasporedi gi obrocite kako ti odgovara tebe. Na primer mozes da doruckuvas okolu 9h, da rucas okolu 14h i vecera okolu 19h (ova e moj raspored)

Last edited: Jun 22, 2016
    Mi-Ma likes this.
  15. Rubiii

Rubiii Популарен член

И јас се пријавувам, многу се поправив како резултат на слабата физичка активност преку цела есен, зима и пролет! ( браво за мене)

Денес 4ти ден, ама од утре ја планирам турбо УН ( секој трет ден е витамински зошто повеќе така ми одговара на исхраната и потребите овој период).

1 ден (19.06) протеински
    д- скокнав
    р- стек, плескавици од тиквица, зелка салата со морков и краставица+ зеленчукова супа
    в- 2 плескавици од тиквица и 1 јајце варено

2 ден (20.06) скроб
    д- банана
    р- печени компири со салата од домат, краставица, магдонос.
    в- малку пуканки

3 ден (21.06) јх
    д- какао
    р- интегрални макарони со домат и маслинки
    в- витанова и домашен колач парченце

4 ден (22.06) витамински
    д- лубеница
    р- салата од 1 праска, 1 парченце лубеница, 1 мала банана, неколку зрна аронија, неколку зрна суво грозје, некое оревче, цимет
    в- салата краставица или лубеница ќе видам

!!! Важно !!!
    1. Внесувајте мн течност без шеќер, јас пијам минимум 3л вода и 1л чист чај, плус какао без шеќер, вода со лимон;
    2. Одржувајте растојание ( мимимум 4 часа меѓу оброци);
    3. Одредена физичка активност;
    4. Водете "јавен" дневник за да осетите дека имате конкуренија и тоа ќе Ве мотивира да бидете истрајни и дисциплинирани.

16. Megannn

Megannn Истакнат член

31/90
    п: 3 праски мали
    р:гравче и салата но без леб
    в: пола од ручекот
    Резултат: -4 кг

Мислев дека е малку, ама не е со оглед на тоа што често правам грешки, а сума сумарум 3 месеци х 4 кг=12 :P а сигурно овој месец повеќе ќе бидат, фатен ми е редот 8)
    Конечно наутро си го гледам стомакот нормален, не ко балон.. Искрено јас ја почнав диетава заради тоа што имав проблем со варењето на храната, бев подуена стално и имав мноооогу гасови, после 10 дена со режимов го решив проблемот што 2 години го имав.

Со среќа на сите нови диеталки, не се откажувајте, подобро направете грешка и продолжете си со диетата, немој на нездравиот начин на хранење да се навраќаме, навиките сами по себе ќе се сменат. Сите сме почнале со иста цел, да ја оствариме. :)

17. Megannn

Megannn Истакнат член

@Rubiii турбо ун се препорачува од 17 ден, ако има стагнирање во килажата, но ако ја држиш прв пат најдобро е на 46 или 75 ден, односно 12 дена пред водениот ден.
    Во протеински ако за ручек имаш месо, задолжително е и вечерата да ти е месо, не се мешаат протеини од различно потекло во текот на денот.
    Во скробен, што за ручек тоа и за вечера, значи вечерата е секогаш пола од ручекот.
    Во јх, какао смееш за вечера не за доручек. Доручекот за сите 90 дена е дамо овошје, свежо/суво.

artemidis and swatko12345 like this.
  18. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

@Rubi 2 den ako za rucek si imala stek za vecera ne treba jajca, vtor den greska ti se pukankite 3 den dorucek kakao kakaoto samo za vecera, mn bilo kaloricno ako nekoj znae kolku kalorii ima vo 150 ml ?

19. Rubiii

Rubiii Популарен член

Јас не можам да јадам толку месо, ниту пак да вечерам ручек. Не ми прифаќа организмот.
    Нај добра опција за мене за вечера е салата марула, ама не бев гладна овие денови за да јадам салата.

Важно е да се запази количината, внесот на течности и временската разлика меѓу оброците, а помалку е важно дали и за вечера ќе јадеш од ручекот.
    Моја блиска ја правеше со овие отстапки, и симна мн кг.
    Сепак, индивидуален е секој организам, а јас ова го правам за да се исчистам и ставам под контрола.

Благодарам на сугестиите.

zhap4e likes this.
  20. 1418

1418 Истакнат член

@Megannn девојко не знаеш колку ме мотивираш! Браво! Само продолжи! Читајќи те тебе се решив да ја почнам диетава.