Jas po 10 pat pak ja pocnav i vetuvam deka veke sekoj den ke pisuvam denes mi e 4den pocnav so 64 a 58 najmnogu mi odgovara se nadevam deka ovoj pat ke ja drzam poveke vreme barem 2 meseca vie kako ste poz na site
Јас од денеска пак ја почнав Ќе бидам активна за да не забушавам, добив комплимент дека многу сум ослабната и ете ми мотивација Многу ми одговара режимов, не ми е во план да прекинувам
Здраво Девојки ! Мене денес ми е 1 ден и имам многу не јасни работи. И малку тешко ми оди . 1. Дали во Протенскиот после ручек или вечера е дозволено да се јаде овошје,ореви ,јогурт или мора само да е ручек и јадење дури за вечера. Дали општо е дозволено во било кој ден да се чепне, по нешто после ручек и вечера. 2.Дали е дозволено Маслиново масло да се користи како додаток во исхраната , или не. 3,Дали секогаш мора тоа што имаш за ручек да биде и за вечера.
ке се обидам да ти одговорам 1,не е дозволено грицкање, најмалку пак овошје.овошјето е само за појадок.ореви би можела во витаминскиот ден, а јогурт само во протеински 2,може да се користи маслиново 3,па препорачливо е да се јаде истото како за ручек , тоа и за вечера
Ти благодарам за брзиот одговор. Само што не јадев една праска . На време ми одговори.. Малку ми е тешко имав одредени моменти кога ми се јаде. Зошто имам мало дете и цела енергија ми ја зема. Ама само цврст карактер и одиме напред.Мора да си ги вратами старите килограми. Вас како ви беше на почетокот ???
Јогурт се пие во протеински веднаш после ручек доколку имаш сирење во јадењето, ако јадеш јајца или месо ручекот го завршуваш со шоља бистра супа. Грицкање не е дозволено, доколку си гладна многу изеди една краставица, ама оброците се богати така да немаш потреба од дополнително јадење, се учиме на здрава исхрана нели Маслиново е препорачано и многу поздраво одколку сончогледово масло, можеш да го користиш за готвење како и за салати. Јас готвам со маслиново а за салати користам ленено масло, само по една лажица. Ореви и други јаткасти производи во витамински ден, до 100 гр поделено во 2-3 порции, но да бидат несолени и непечени. Вечерата е секогаш половина од ручекот. Се надевам ти помогнав. Со лесно!
Aj pomos malku! Vo jh za vecera palacinki moze?so edno jajce i voda da bidat.. Kazete mi so vreme da ne ja utnam.. pak
За следниот протеински планирам да јадам полнети пиперки со урда, и како прилог урда со буковец и дали салатата смее да ми биде шопска (исто со урда не сирење) ? И ако за месо е 259гр колкава количина може да се јаде од урда/сирење ?
Eve po neznam koj pat ke ja pocnam povtorno ama sega naj ozbilno ke si ja svatam rabotata. 1/90 od sabajle edno tursko bez sheker i edna banana. Za rucek planiram 2 vareni jajca so krastavichka i domat, a poshto sum na rab mesto leb moze li polovina varen gevrek????? I za vecera ke vidime izgleda shopska salatichka bez sirenje i ako mi e malku 1 vareno jajce
Ако јадеш јајца неможе шопска, бирај од двете едно. Геврекот во јх за денес сепак леб земи си ^^ Некој за урдава ќе ми одговори или ?