@Sky-butterfly Нели компир салата ќе јадеше хехе, знаеш што е повкусно јас досега таква посна мусака немам јадено ама како што мириса мислам вкусно ќе е. И она со компир и мелено месо ретко ја правиме и јадеме. Јас немав тиквички и морков, јас наредив еден ред компири па филот пак одозгора компири. Па ако те зеза ти најади се, само немој 36 плех сама да изедеш. Дај слика да видиме која ќе биде поубава хехе. Еве ја мојата пред да ги ставам компирите одозгора
Luge mene mnogu mi e strav od visok koza. Sakam da oslabam 30+ kg no procitav deka tie sto oslabele tolku imale visok koza.
Денес протеински ден на мени полнети пиперки со урда ,малку домат и таратур со јогурт.Едвај чекам да се олади Ќе пробам да ставам слика во соодветната тема
Јас не верувам дека ќе ти се појави. Не си полни глава со се од интернет, сигурно си млада еластична ти е кожата.
Па ќе вежбаш и ленено семе многу помагало за цврста кожа било, да не ти виси стомакот после. Скај, Вики исти денови сме мислам и @mareane што ќе готвите утре чикас ? Мене лазањи ми се јаде да правам пак со неутрални намирници.
Пиј мноооогу вода, а би требало и да вежбаш. Нема што да ти е страв, можеби нема да имаш толкав проблем колку што мислиш, ако кожата ти е еластична. Прво почни, па ќе ги решаваш работите едно по едно
Оризот го испеков и сварив компир 80% компир 20 %ориз ќе јадам и марула салата со краставици,си купив убава марула од пазар се израдував кога видов За утре планирам јуфки да варам а можно е и пица да си направам имам тиквица,кромид,домати,маслинки сусам вкусно ќе е и така. За вечера нешто благо трилече планирам до вечер да правм па утре ќе го пробам за вечера највероватно Убаво е што сме сите исти ден полесно е некако Винтер нареден скробен ден ќе направам и јас таква мусака како твојата ставајте слики во другата тема ако веќе ги имате
Марулааа неее, се осеќам бремена одма ми се јаде. Абе сега гледам одозгора готова ќе беше, земав внатре чачкав првиот ред не баш мек и сега ? Првпат правам било каква мусака. Вики јуфките сигурно ти се без јајца, а така јас лепчиња потпечени сум правела со кромид, домат, пиперка, маслинки превкусно. Немам тесто за пица јас, а лазањите стојат купени цел месец. Море компир ич несакав ама вчера ми текна за таква мусака па ако е вкусна и следниот скробен ќе ја правам. А се мислев и за твоите компири со сусамче. Ама да не биде само суво одлучив така. @Tajnaotrovna Тањиче можеш томатело и шампињони да си јадеш заедно плус со сол и вегета и црн пипер.
@Winter Lady posledniot pat vo skroben imav za rucek potpeceni kompiri so pecurki. Obozavam kompir na sekakov nacin. Sakam i pechurki od niv malku da kasnam me najaduvaat. Za utre i jas ne znam shto ke bide, pica ili makaroni mi se mota vo glava.
Јас,не ќе сум со вас исти ден ,јас сум утре скробен ден,а вие гледам повеќето сте денес. Појма немам што ќе јадам утре не сум за таква мусака баш ,ми личи на манџа а јас не сум по манџите. Туку ај кажете пченката ,т.е. пченкарното брашно (сакам бакрдан или качамак некои го викаат да си направам) соќа во скробен ден или јаглехидратен,читам нешто по нетов ама чичко гугл ме збунува...
@mareane пченката можеш во скробен ден, ама палента во јх. Пченкарно брашно и сите други видови брашно се за јх ден.
Уф ,бре ме разочаравте а баш сакав да е пченкарното брашно во скробен ден,ама нема врска иако најтежок мислам ми е скробниот ден едноставно не ми оди компир или ориз без сирење или мевце.
За скробен можеш зрнести житарки колку што знам од книгата: хељда, просо, булгур, јас и кускус имам јадено (иако за него не сум сигурна дали не е за јх ден). Јас сум на овошен ден, сабајлето јадев диња и лубеница, а за ручек салата и печени тиквица и модар патлиџан (прекршок знам)
Еве и јас да се пријавам денес, протеински ден ми е и не знам колку ја утнав работава ама денес за ручек си направив салата од тиквички, павлака, сиренце, лукче и копар. Одамна ми се јадеше салаткава
Здраво дечки, и јас од утре почнувам да ве дружам, додека да тргнам на факултет ќе си ја држам а може и после тоа,се зависи до тоа каков ќе ми биде распоредот. Немам многу за губење околу 5 кг ми се вишок и сакам да си ја држам чисто колку да не се здебелам додека сум дома бидејќи немам баш голема физичка активност. Од утре ќе пишувам што сум јадела во текот на денот. Позз и стискајте палци да издржам без прекршок барем овој 1 ипол месец
Здраво и од мене женски Се мислев која диета да ја почнам за преостанатите 10 кила и се решив пак за УН, ама и јас не држам строг режим . Денес ми е трет ден. П. ден: Д: Нектарина и лубеница (знам дека не се меша ама уште не бев одлучена за УН ) Р: Печени пиперки пржени со урда и јајца, салата од домати и парче бел леб В: Исто С. ден: Д: Грозје Р:Манџа грашок со кромид, домат, пиперка и морков и парче црн леб В: Исто ЈХ. ден: Д: Грозје Р: Шпагети со сос В: Планирам две парчиња црн леб со еурокрем и ред црно чоколадо Јас сум најчесто на прженици или печено, варено не можам да јадам, а и манџите ги правам со запршка со црвен пипер и брашно. Не внимавам на време меѓу оброците или колку и кога вода да пијам, ниту пак ги преполовувам оброците за вечера. Исто и во протеинскиот ден ќе мешам различни протеини. Ќе терам така еден месец, па ако не бива, Аткинс не ми бега . После П. ден бев накачена 100 гр., а после С. ден бев намалена 600гр., значи за два дена пола кило . Поддршка и до другите, се надевам кај сите на добри резултати .