1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Супер ти е! инаку задолжителна ли е супата?? јас претходниот пат не ја јадев стварно ми е гадно да ја пијма и плус никогаш не сум бил по супите!

2. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.634
    Допаѓања:
    8.447
    Супата ( само течноста без тестенините и кнедлите ) е задолжителна во протеинскиот ден и тоа само ако не си на млечни производи, ако тој ден си на протеини место супата си пиеш иста количина 250мл јогурт, и пожелно е да не се мешаат различни видови на протеини па затоа triboiplavo потруди се да не пробаш сирење

3. guguence

guguence Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    320
    ја денес ја поцнав дрзетеми срека.
    а например а ако јадам јајца треба ли супа

На emili.m му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Да,треба супа купи си од тие коцки од зеленчук мислам по 7 денари се се раствараат во 500 мл врела вода и се пие пола течноста на крај од ручекот,остатокот замрзни си го! и ај нека ти е со среќа со диетата! позз

5. milosavljevski

milosavljevski Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    најреално, мене кога ми беше ден за благо јадев по цело ишлери, цело чоколадо за готвење и 3 топки сладолед, така да не се секирај има ефекти. јас за 3 месеци ослабев 17 кила без ич вежбање.

На Sirenaa86 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. milosavljevski

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    не си упропастил ништо не се секирај

7. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.634
    Допаѓања:
    8.447
    аман бе milosavljevski, шо си напраил ти со благово? :D
    али доброто е што не е битна количината туку комбинацијата кај оваа идета па Nutricionist не се секирај

На milosavljevski му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Е баш ви фала на советите а Милосавлјевски 17 оуу тоа е... и кожата ти висеше после слабеењето? колку си висок сеа колку си килограми? браво за тебе искрено добра бројка! а масти највеќе изгуби такаа?? не беа мускули?? Бравоо ееј заслужуваш аплауз! :D

9. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    a treba supata da e so kocka od zelencuk, ili moze so govedtska ili pileska kocka.. i treba da se jade na pocetokot, ili na kraj od rucekot? i dali e dozvoleno konzumiranje kafe makijato so mleko, i vo koj den, i koj den moze da se pie mleko od soja?

10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    a treba supata da e so kocka od zelencuk, ili moze so govedtska ili pileska kocka.. i treba da se jade na pocetokot, ili na kraj od rucekot? i dali e dozvoleno konzumiranje kafe makijato so mleko, i vo koj den, i koj den moze da se pie mleko od soja?

11. milosavljevski

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    кожата не ми висеше да ти кажам најреално, мускули не се губат, само се губат масти. висок сум 174 см, а тогаш бев 78 килограми. од 54 бр на фармерки, после си купив фармерки со број 50, ама како шо напоменав погоре, пола од килограмите ги вратив, а на план сум пак да ја држам диетата само да ми помине сесијата за полагање. диетата е најефикасна и најубава е, се си јадеш само ти е прераспределено во кој ден што да јадеш.

12. milosavljevski

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    и диетата не е за стрви луге

13. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    на крајот мислам дека треба! да да на крајот е! инаку може која било коцка! млеко од соја првиот ден значи протеински,а кафе со млеко пиј си али практикувај само протеинскиот ден ако неможеш без него слободно али би го намалил ефектот сигурно за 2-3 килограми е сеа зависи колку млеко ставаш! позз

14. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Убаво убаво! а за колку време врати половина од килограмите и каде највеќе ослабна?? знаеш,има трикови после како да не си ги вратиш тренерот не учеше лично тој бил трениран кошаркар од марјан докузовски вели дека за да не ги вратиш,подобро е ако за време на диета си трчал(во предвид се зема трчањето сега) 4 км,сега трчи 6 или пак 4 но по интензивно,или ако воопшто не си трчал почни да трчаш.Исто така ни велеше секој ден на гладен стомак 1 лимон разреден со вода или пак 1 дневно јаболков оцет растворен во 200 мл пред доручек! и секако,златното правилоо да не се јаде 4 часа пред спиење!

15. milosavljevski

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    пола од килограмите вратив има година и 4 месеци од кога ја завршив диетата. ослабев насекаде раце и нозе, а најмногу во пределот на стомакот, и гушата под лицето ми се намали доста

16. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Супер,фала на мене ми треба највеќе во стомак а и гушата да! и на др места де секако! ама сепак мислам дека 174 висок си бил 78кг - 17 = 61 :О?? и си вратил пола значи сега си таман нема шо да слабееш веќе!:D

17. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    a mlekoto od soja proteinsko li e, posto ne e od krava, neli sojata e rastenie, i moze da se gricka kako pecena i vo ovosniot den, jas mislev deka moze sekojdnevno da se pie, zatoa prasav

18. milosavljevski

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    грешка си ме разбрал, бев 95 кг, а кога ослабев бев 78

19. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    епа сеа гледај ја прашав баба ми(нутриционистка е она) вели оти сојата е најздравата намирница која што постои на оваа планета! но,не би требало за секој ден да е користлива,затоа што содржи најголем број на протеини и може само во првиот ден!А сојното млеко пак претставувало баш чист протеин помешан со омега 3 масти! но внимавај,ако имаш висок крвен притисок не конзумирај ја,има големо количество на натриум! сепак содржи и железо и други минерали! позз

20. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.634
    Допаѓања:
    8.447
    volsebna супата нема врска кога ке ја консумираш дали пред или после, јас ја јадам пред салатата, инаку не мора да е од коцка, може најобична супа ( домашна или од кесичка ) но да нема фиде и други тестенини или пак кнедли значи само течноста па затоа процеди ја.

За млекото од соја само протеинскиот ден, исто и за кафињата од било кој вид со млеко што ги правиш само протеински ден, иако мислам дека не би влијаело мн мн на симнатите килограми.

А Nutricionist мене па ми рекоа дека е нездрава сојата содржела некои растителни хормони и да се избегнувало консумирање и престанав да ја јадам, а напротив па многу сакам соја ама штом бабати која е нутриционистка го кажала ова дефинитивно за протеинскиот ден јадам соја