Денес скробен ден ,ретко како денес кога сум се најадена .Си направив обичен бел ориз само со вегета и убаво се најадов дури и вечерва претерав ама бев баш гладна.И плус два пати по една пченка варена...
За почесто празнење на цревата можеш да користиш свежо мелено ленино семе пр за вечера во протеински во киселото млеко или пак да си направиш овошна салата и да ставиш една лажица одозгора.Можеш во протеински за вечера јогурт баланс да пиеш.Плус пиј многу вода и тоа помага ептен, не знам што доручкуваш но сливите и крушите се добар избор за таа работа.Исто и вода направи литро ипол и исцеди 1 лимон во неа и пиј и тоа ќе ти ја убрза работата.За скробен избегнувај ориз јади некоја друга маџичка.Ако јадеш леб во диетата можеш да земаш нутри пример со повеќе растителни влакна што се.Пченката е секогаш добар избор за скробен исто и гравот.Во овошен ден можеш и компот од сливи.Избегнувај банана за доручек затоа што предизвикува запек а целта е да се забрза метаболизмот , мислам и затоа е забранета во диетава.И немој да јадеш премалку затоа што тоа го успорува метаболизмот, затоа што место организмот да троши ако нагло му ги намалиш калориите тој ќе штеди затоа што очекува и утре помалку да му дадеш-контраефект имаш.Исто и зелениот чај сум слушнала дека е добар за таа работа но јас лично не можам да го пијам. @Sky-butterfly сега за сега мешам, додека малку да се привикнам на режимот.Многу ми е тешко од толку мн храна да преминам на помалку количински, да готвам посебни работи за мене.Ветувам се построга ќе си бидам спрема самата себеси. Денес три сливи за доручек за ручек баница и меѓу ручекот и вечерата јадев и една кроасана за вечера парче торта, пудинг.Знам дека е премногу , следниот јх ден ќе си направам план одвечер и ќе се исконтролирам.Утре овошен па планирам построго да го држам само со овошје.На менито ќе ми бидат сливи, јаболки,2 банани,круши и таква вода со 1 лимон внатре.Инаку читав некаде дека имало некое истражување и луѓето кои имале млечни производи повеќе ослабнале отколку тие без нив.Затоа не мислам да се замарам во протеински ден затоа што тоа не се празни калории плус на нашиот органиам му треба калциум, за здравјето е, за разлика од јх ден каде што е подобро да си скратиме. Прашање колку од вас вежбаат ?
Знам дека непиењето вода ми е голeм проблем . Сливи јадам и тоа суви па потопено во вода и тие ми помагаат ама треба редовно.Протеински ден почесто ми е со млечни производи и тогаш обавезно Баланс пијам...Имам дома и ленено семе и зелен чај и тонус леб ама искрено не сум доследна а и здосадено ми е постојано да мислам со што да ги поттикнам моите мрзливи црева Сепак ,благодарам на советите @blondinka0530
Kolku kg se slabee ako ne se drzi strogo? Pod toa ne se drzi strogo podrazbiram poveke kolicinski, na primer kako sto tuka procitav deka nekoj za rucek jade 3 jajca, ulj pak na primer, 3 reda cokolado za gotvenje vo jh namesto eden red. Vo skroben dve cinii primer mandza. Dali taka se slabee ili ne?
Дечки да ве прашам во кафич што пиете кога ја држите диетава? Јас вечер ќе излегувам па не знам што да пијам. Се мислам среден нес без млеко нема да направи голем проблем, инаку јас дома кафето со сахарин го пијам не можам горко.
Денес тотална урка :јаглехидратен ден го помешав и со скроб и со поделени оброци.Утре пак витаминскиот незнам дали ќе издржам оти имам обврски цел ден надвор од дома...
Значи сите денови си ги држам како што треба, ама кога ќе дојде јаглехидратнов ден со благото како вечера се предозирам од благо и само поради тоа губам волја, мислам дека цела диета ми паѓа во вода поради тоа. Многу се нервирам што неможам да се исконтролирам и да застанам на малку
Zdravo od mene pak neznam po koj pat ja pocnav dietata ama sega mora strogo! Denes mi e 6 den skroben i zssega ne sum napravila greska pocnav so 66.200 i ke se mram sekoj 15 dena se nadevam pak ke oslabnam poz na site
Бев на одмори и целосно се опуштив, се вратив со 2 кг плус Сега почнав од почеток.... морам, убаво ми беше кога кг се намалуваа со се изнервирав *иако е моја грешка* со овие 2кг вратени но продолжувам
Витаминскиот вчера супер го издржав,денес протеинскот така така ,каснав повеќе леб од потребното ама така налагаа условите.Утре незнам со скробниот ден ,цел ден ќе бидам по болници и што да јадам (како што изгледа чипс ќе ми биде ручекот)
Ама проблемот е што не сум дома,а по болничките ходници сигурно тоа не можам,а кој знае попладне ќе не фати дури си дојдема дома.Нема врска ќе се се снајдам некако!
Lelle site sakat da slabeat a jas sakam barem 10kg da se popravam koj ke mi dade sovet imam se probano nema nisto efikasnost
Да прашам нешто....дали сте приметиле во деновите на мензис, јас не можам ни грам да ослабам..... Дали има врска тоа или јас нешто си замислувам ??
Блазе си ти ) ех да можев подарок да ти дадам од моиве кг доживотни пријателки ќе си бевме Пробај Б комплекс да земаш, некои велат отварале апетит (не Б6, туку Б комплекс) - сепак се витамини, ништо лошо и да ги попиеш еден месец
Нормално е тоа за време на мензис, дури и подебело ке се осеќаш. Хормони се у прашање. Нормална појава е тоа. Пиј доста течности за време на тие денови и придружувај се до диетава ама мој совет ти е да не гладуваш само, јади колку ти се јаде, зашто кога ке ти заврши тродупло ке сакаш да јадеш.
Желбата за храна ми е поголема пред да дојде умирам.....но сепак сега кога веќе ја држам диетава психички се спремам дека треба да пазам. Не јадам ништо плус од дозволеното нити минус. Проблем ми е водата...лелеле едвај стигнувам до 2 л И да, вистина се осеќам подебело ( вагата не оди надолу ....ццццццццццццццццц
@jasmina00 Без паника само, нормално е тоа. Ќе видиш кога ке ти помине како ке ти се врати и телото у нормала. А што се однесува до вода, можеш на пример да исцедиш лимон, или додај во бокал со вода исецкани јагоди, праски, некое парче лимон и сл. За да добие на вкус водата и така полесно ке се излажеш за пиење. Водата е многу потребна кога сакаш да изгубиш тежина.
Posle menzis ke osetis vednas olesnuvanje 2 kila minus. Normalno e pred i za vreme na menzis da ne gubis kg, duri i plus da ti pokaze. Jas vcera ja zavrsiv dietata, odlicno se cuvstvuvam.