Денеска ми е 12ти ден,овошен, цел ден јадев овошје, сабајле во школо 2 банани,дома кога дојдов грозје и многу се чувствував малаксано немав сила и плус дијареа имав, ама не ме спречи тоа да одам во теретана 1 час(обично вежбам два) и кога се вратив ми беше уште полошо и јадев портокал,банана и неколку смокви, ама тоа ништо не ми помогна и после 11 дена придржување кон диетата без остапки направив една и изедов чинија компир манџа,едно парче леб и салата.Сега се чувствувам многу лошо затоа шо цело време не направив ниедна отстапка..но на моменти мислев и дека ќе се онесвестам и затоа јадев.Инаку никогаш не ми е лошо освен за витаминските денови ама никогаш не е било вака лошо како денес.Сега дали да почнам од почеток или да продолжам со диетата?
... леле ...диета е шок за телото и плус во таков шок го оптоваруваш со напор ...а резултатот нормално е тоа што го почуствува - слошување !!! ...леле како можете така без советување од стручни лица?
Да се најавам и јас од денес Одкако престанав да пушам цигари накачив доста кг.. и пак почнав со цигарите,демек нема да јадам толку. Ма ни цигари, ни храна неќам И така, се решив да почнам. Д: едно поголемо јаболко Р: ќофте и ајварче В: малку од ручекот Старт:80кг Цел:60кг Ова ќе ми биде виртуелен дневник,ќе пишувам секој ден за не забегам со диетава.
So lesno, jas imam zagubeno okolu 15kg. so ovaa dieta so prekrsoci. Efeltivna e i ima ubav rezultat za kratko vreme
Toa se neutralni namirnici, mozes da gi kombiniris so sto sakas i da gi jades sekoj den osven ovosniot. Vo taa kategorija se i tikvicite, pecurkite, krastavici, piperki, domati, brokula .
... moja podrshka... samo koga ke pishuvash ovde - iskazi vo kalorii ( demek shto jadesh )kolku vnesuvash...treba da pishesh i kolku troshis , zatoa shto i istotovo (ova ako gore shto si go napishala) e dovolno za ednodeneven ,,opstanok na istata tezhina ,, nema da ide nadole tezhinata ?
И јас сакам да знам колку јадите количински, еве да речиме во скробен или јагленохидратен ден за ручек!?
Па еве на ручек околу 10 малецки ќофтиња, мали колку монета од 5денари, 2 лажици полни ајвар и малку повеќе леб (топол од фурна со ајвар мммммхх) немав интегрален, модар патлиџан, 3 многу тенки парчиња, + салата краставица и патлиџан (мн малце, не ми одеше со ајварот) Вечерав само ќофте, пак такви малецки, 7-8 беа, без леб, без салата. Не истрошив денес ништо, 2ра смена на работа, од утре ќе почнам и со вежби дома па ќе ве известувАм а и ќе ми треба кујнска вага да набавам, да мерам точно количински.
Денес почнав да ја држам и сум многу мотивирана Истовремено вежбам аеробик и дојам 5 месечно бебе. Ако забележам намалување на млекото веднаш прекинувам 1/90 појадок:две јаболки ручек: три јајца варени една кришка нутри леб и салата домат кромид и краставица вечера : едно јајце и салата
... еве задача ...секој внес на еден хранлива врста нека биде 100 калории ( не ти треба кујнска вага ), дневна потреба на организмот е 2000 калории ... све што е плус тие 2000 калории иде во резерви дебелина ем тежина , све што е испод иде во топење на резервите односно слабеење , секоја физичка активност минусираме 100 калории ... ај да видиме на крај на денот како ќе биде денот ? па неделата ? па месецот и на крај се качуваме на вага ама не кујнска не ни треба количински храна туку тежина на нашето тело
... ако се намали што ако не се поврати млекото веќе и ќе секне ? дали си размислила што е криво бебчето да си нема храна разноврсна која е основа за јак имунитет ? ... добра мама не држи диета додека дои бебче , не треба да се прејадува ама никако диета ... вежбај, скокај или подобро земи правосмукалка во раце и пројди ја куќата највише калории се троши , но не ги крати со храната ...мој совет
не ја разбирам ? висина за жени 180 см , а разлика од - до килограми цели 20 кг ? ( 61-80 ) ...61 кг е ептен слаба за таа висина