Прво, од ден 1 сме на доење и три оброци денот АД. Второ, во диетава има јадење повеќе од што јас нормално внесувам и јадам Трето, периодот на лактација е веќе воспоставен и како што кажав ако видам и најмал проблем веднаш прекинувам Досега можев десет пати да се откажам од доење со изговор , ете на АД млеко сме, или немам млеко, ама не сум се откажала и не планирам во најблиска иднина, А и бебче веќе почна да пробува вкусови и за брзо време ќе јади.
... мене не ме убедувај , сама убеди се ти си знаеш ... види како пишуваш нелогички ,, Второ, во диетава има јадење повеќе од што јас нормално внесувам и јадам ,, ...тоа е тогаш диета ??
Јас сум убедена и нема потреба други да убедувам. Како вие стручњаци сте за добри мајки кој се а кои не се, кој колку јадел и дали е доволно? Свашта
Ovaa dieta e samo tip na razdelno hranenje..vnesuvas se sto mu e potrebno na organizamot. Posto sekoja promena e sok za organizamot i zabelezis promeni vo laktacijata ke prestanes. ne e kako da mu ja zemas hranata na bebeto od usta. Ako si ti zadovolna so sebe ke bide i deteto. Dosta e veke so frustriracki komentari. Samo hrabro ubava
..агресивноста само го потврдува тоа дека не си во право , а богами и дека многу работи не знаеш ...затоа што денес лесно е да се направат деца проблемот е да се израснат правилно , сакаш прими совети , сакаш - Не ! голема си ... , ама подршка за неправилност ,, мила,, нема да ти дадам ..
А бе и деца знаеш како се одгледуваат? Браво мааа.. Никој не праша твое мислење, форумов е секој да си го кажи своето мислење, може да дадеш конструктивна критика, а да осудуваш не, па најмалку кој бил доволно мајка а кој не. Бидејќи не барам твое мислење, ај олади и не коментирај непотребно
Ајварот остави го за во јаглехидратен ден , и без претерување ..ајварот во ун се рачуна како јаглехидрат поради што има шеќер и мн зејтин
Лејдис, во ЈХ ден макарони мора без јајца да бидат во составот? Свеки направила кори не знам дали да јадам :/
Da bez jajca treba da se..mozes da kasnes nesto dr..ama stom sveki spremala kasni si ne e katastrofalma greska. Za nareden pat ke znaes
Nisto od utre..dve ovoski i caj bez seker vo tebe i so lesno. Sekogas koga ke padnes vo iskusenie seti se kako ne sakas da izgledas. Polesno ke odolees.
Znaci vaka: pojadok dve isti ovoski rucek tri vareni jajca, salata neograniceno, supa bez rezanci i parce integralen leb vecera 1jajce i salata rastojanie megu obroci 4 casa. Ne veceraj pokasno od 20h i toa e docna..so lesno