УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. NoNeeded

NoNeeded Истакнат член

Е во оваа ситуација не смееш да ги мешаш видовите месо никако па така останува само салата да си направиш евентуално и супа без фиде

Avokado likes this.
  2. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Лелее значи гладна.

Тогаш плескавица нека биде,кај јас само со салата .. :rofl::rofl:

3. NoNeeded

NoNeeded Истакнат член

Во јх ден само и без сол

4. NoNeeded

NoNeeded Истакнат член

Од истото месо за ручеко напрај ди било со ќофте,плескавица,кепаче ама гледај да не е пржено инаку ако има и јајце во состојките на месото не би требало да е така ама и јас си така правам,не бива инаку не е слатко или е се едно исто

5. Chanell*

Chanell* Форумски идол

@NoNeeded знам знам, ќе направев да бев дома, туку пусто на работа сум до вечер :(
    Па ќе се снаоѓам што да праам, салата салата, да не е без ич :)

6. Giovanna9

Giovanna9 Истакнат член

Здраво на сите...веке изврсно време ве читам и сакам да ја почнам и јас ама иман еден мал проблем па се надевам дека ке добијам некоја идеја ...
    Значи работам без пауза за ручек и веке година дена е така по 9-10 часа дневно....што би можела да направам ??? Имам стварно потреба да намалам некои десетина кг. фала ви однапред

7. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Женски денес ми е ЈХ ден јадов две јаболка сабајле , е сега сум на работа и овде нема денес никаква паста ни пица , јадов само салата ... шо можам друго да јадам?

8. levely

levely Популарен член

Денеска јх

д: само кафе затоа што немав време за друго
    р: 4 помали парчиња пица со кечап
    в:сутлијаш

И меѓу оброци пиев сок од портокал (морав некако да се освежам , имав напорен ден )

Утре овошен , едвај чекам :D

9. Jaci_90

Jaci_90 Нов член

Здраво девојки,
    Од поодамна ве следам и сакам од утре да ја почнам диетава, но сакам да знам дали ја има некој држено а притоа има намалена функција на тироидна жлезда, дали има резултати ?

10. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Вчера читав на хрватски сајт, доктори не ја препорачувале диетава зошто доаѓало до опаѓање на имунетот.
    Имаше и коментари, на некоја мајка и ја држела диетава, ослабела 20кг но имунитетот и паднал до тој степен што дошло до рак на плуќа, и докторите рекле само од диетава е .

Оф страв ме фати сеа :(
    Јас пијам цинк,селен и вит.Ц 1000мг дневно, мислам дека имунетот ми е супер,нема настинки фала Богу, но сепак коментариве воопшто не ми се допаднаа.

Ајде збор два за утеха? :P

11. NoNeeded

NoNeeded Истакнат член

Јас ја имам држано и пред тоа мајка ми е докторка и секој месец одев на проверка за крвта и супер ми покажување намалив 9кг за месец и пол што не е ни мн ни малку,мајка ми ја препорачува и на др пациенти што не се пожалиле,ипак во др земји е др климата,храната,колку што сум читала таму воопшто не е здраво овошјето и зеленчукот до мн хемикалии и со вештачки хормони за убав изглед,па можеби е до тоа

12. NoNeeded

NoNeeded Истакнат член

Паа најдобро ќе е да си носиш од дома подготвено соодвртно за денот што ти е дали протеински,скробен,јх или овошен..друг начин нз

13. levely

levely Популарен член

Самата ако веруваш и си убедена во тоа што си го читала нема ние тука што да те тешиме. Сум пишала и ќе пишам пак , не верувајте во се што ќе прочитате по интернетот , не само за диетите туку за било што , пишуваат луѓето све и свашта, на вас е дали ќе верувате во тоа или не. Инаку, колку што имам јас знам ( од искуство )диетава не е како останатите диети туку претставува еден по друг начин на исхрана , ги внесуваш сите потребни хранливи состојки што му се потребни на организмот , само што храната е распределена во различни денови , различен вид на храна , и не гледам зошто тоа би довело до намалување на имунитет или па до рак на плуќа (facepalm)(facepalm)

Инаку денеска 4ти , витамински ден

Од сабајле една банана и една мандарина , потоа една калинка , јаболко , сува брусница , салата марула иии до вечер изгледа пак кје јадам салата :angel:

14. NoNeeded

NoNeeded Истакнат член

Можеш да најдеш ѓеврек тоа може во јх ден а го има и во маркети ако немаш во близина пекара

15. Chanell*

Chanell* Форумски идол

@levely Кочиииии,пооооолека :wasntme:
    Дискусијата беше поттикната од нутриционистка, затоа и ги отворив очите малку повеќе, затоа и споделив на форумов, затоа и побарав мислење, што се лупаш во глава од тоа што јас сум прочитала? :)

Инаку, вчера и денес ми се утнати. Вчера затоа што немав исто од ручекот, денес затоа што прегладнав ручекот во 6и30ми беше, во 5 ајвар и кришка леб јадев ми се вртеше:worried:
    Така, мотивацијата е тука, почнав и со вежбање, од понеделник здравје и со трчање, нигде не се брзам, што е мое ќе си дојде полека :P

16. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Во овошен ден јадиш на 2 часа или кога сакаш? И мене ми е овошен денес

17. smiley16

smiley16 Истакнат член

Дечки во јх ден за вечера колку количински јадете благо?

18. NoNeeded

NoNeeded Истакнат член

Јас ред млечна чоколада сеа изедов и еден ред црна,а порано кога ја држев јадев кроасан seven days на винцини некој тортини,јас рачунам да внесам како една кришка леб нз колку грама би дошло тоа..зависи што јадеш

19. smiley16

smiley16 Истакнат член

Дека пишува две парчиња торта, четири топки сладолед мене тоа прилично многу ми изгледа па според тоа си мислев дека ако јадам чоколадо можам од него малку повеќе да си дозволам па затоа прашувам

20. NoNeeded

NoNeeded Истакнат член

Дааа можеш изеди си два реда комотно надогнади си за др денови ама ја не сам љубител на благо па затоа хаха а и мене ми ова некако изгледа мн 2 парчиња торта ..

smiley16 likes this.