@BarbaraMorii Веге пица јас ја правам со: кечап, домати маслинки,печурки и сусам малку и многу е вкусна
Epa pecurkite spagaat vo proteini?A toj den e jaglenohidraten.Neli ne treba da se mese hranata? (T.e mislam jas deka toa e poentata vo dietata)
Вчера протеински-катастрофа.Доручек кафе 3 во 1 ручек 5 ќебапчиња со салата,за вечера пастрмајлија пола со пилешко пола со свинско.После утнат протеински си продолжувам денес со скробен, делумно и него го утнав.За доручек мандарина за ручек манџа со компир 2 тањири без леб, за вечера 1 тањир ориз со грав печен во фурна без леб.
Можиш да се префрлиш на свежа салата само со лимон , ама после терај со салата не се враќаш на овошје
Колку за утеха добар ти е скробниот. Барем се е скроб Вчера9-протеински Д:1 јаболко Р: 4 јајца пржени со вргањ на малку масло. Зеленчукова супа ама со малце фиде.Зелка салата и 1 парче црн леб. В: Си ги преполовив јајцата со вргањ од ручекот и пак зелка салата. Денес скробен ден-10 За доручек планирам 2 јаболка. После во 16 часот 2 мандарини и до 18 не можам да си одам дома така ми испадна. Па тогаш да ми биде ручек-вечера ориз со зелка салата и 1 парче црн леб. П.С.Што велите за скробниов ден. Да го држам вака?
@lilo Ручек во 18 и накај 20-21 направи си само салата ако огладнеш. Јас ги сменив вчерашниот скроб со јх, и мислам дека долго време нема благо да јадам! Ми се згади Ручав лиснато,мало на коцки и тоа ми се згади. Денес варен компир на мени. Без леб.
Денес скробен ден-10 За доручек планирам 2 јаболка. После во 16 часот 2 мандарини и до 18 не можам да си одам дома така ми испадна. Па тогаш да ми биде ручек-вечера ориз со зелка салата и 1 парче црн леб. П.С.Што велите за скробниов ден. Да го држам вака?[/QUOTE] Ништо од ова денес ќе јадам за доручек овошје а подоцна од факултет одиме сите на ручек организиран и денес ништо. Се паѓа во вода. Пиците се нарачани. Неможам сега јас да се правам паметна да одложувам. Здравје утре ќе заменам со баш скробен а јх-сештологија стана. Chanell* изгледа иста судбина имаме за овие два дена
Ништо од ова денес ќе јадам за доручек овошје а подоцна од факултет одиме сите на ручек организиран и денес ништо. Се паѓа во вода. Пиците се нарачани. Неможам сега јас да се правам паметна да одложувам. Здравје утре ќе заменам со баш скробен а јх-сештологија стана. Chanell* изгледа иста судбина имаме за овие два дена [/QUOTE] Ај на двете мала мотивација да ви дадам правам многу мали грешки обично тоа е млекото во кафето ама пробвам и то да го отстранам , ослабена сум 8 кила,денес ми е 34 ден , нонстоп сме излезени со друштво, забави ,јадење ,пиење ама не се предавам си ветив до нова година ќе издржам почнав и многу комплименти да добивам дека сум ослабена и то ми дава уште поголема мотивација да не се предавам. Се е во главата , бидете одлучни , јас се борам со килата 4-5 години и не вервав дека ќе издржам оти стварно сакам да си јадам малку повеќе ама еве жива здрава сум и најадена хехехе Ајде кукли само напред можиме ние жените ако не од друго од инает
И што јадеш кога си во друштво? Се дешавало и јас ете навечер кога сме излезени ако сум на скроб јадам помфрит, во јх пица, кога немам избор ако ручам ориз вечерам компир и сл Ама баш од инат не се откажувам полесно ми е вака кога знам и планирам кога што треба да јадам одколку да бутам хамбургери секој ден Мене нова година ми е целта, ако не па роденденот во март. Ако не ни тоа, летото битно ќе ослабнам, нема да прекинам ни под разно! Од инат!!
Јас да си кажам како испадна вчера 10- ден (демек скробен) Д: 1 јаболко Р: 1 пица со кулен, павлаки, кашкавал и печурки. Ама ви кажав нели? Е само да ви кажам дека стомакот ми беше надуван и со грчеви. Се навикнав на еднолични јадења и ова ми дојде за организмот. Како и да е денес по распоред е ЈХ- ден и мислев да го заменам со скробен ама ќе терам како што е по ред. Утре извештај
@lilo си утнала ептем Така е, малку промена на исхраната и самиот организам се буни. Јас од ко за прв пат ја држев оваа диета не мешам компир,ориз..со месо или тестенини.. си јадам складно еднолично, уште на времето кога имав предмет нутриционизам една од лекциите кои не ја заборавив е баш за тоа колкав шок за организмот е мешањето на разни видови јадења во еден оброк. И бидете релакс, не се мерите секојдневно, само бидете примерни, со воља и оставете резултатите да дојдст сами .
Јас убаво истерав вчера, се до вечерта кога татко ми донесе пица и земав едно парче И одма се побуни стомакот, се поду со гасови Инаку тренерките ми се широки! Како ли успеав не знам, кнап беа Туку ги кревам до половина цело време,таму најмногу се приметува дека сум намалена. Денес овошен Појадокот беше банана со една лажица мелени семиња (како каша го правам) Моментално ручам портокал и цитрон, и за вечер зелка салата
Здраво дами! Да се пријавам и јас сум на УН денес ми е 4ти ден и добро ми оди до сега имам само една грешка направено (една во 4 дена ехехееееј тоа за мене е премија ) синоќа вечерав благо и ред црно чоколадо во 19h и покрај 11 ме фати една желба пак за благото иии се мислев многу ама пак си лапнав од благото уште 3 грицки е тоа ми беше грешката. Денес овошен ден за мене и започнувам со 2 мандаринки. Ајде девојки имајте убав неделен ден и среќно на сите не се предавајте