2 ТурбоУН / скробен На работа сум и немам поим што можам да јадам. Освен помфрит да купам, ама ми се гади од маснотијата што ја има.. Што да правам,што да чинам?
Вчера јадев помфрит за ручек. И онака никој не одговари во темава што би можела да јадам:/ Не беше мрсен воопшто, ставив малку сенф и малку кечап и се најадов убаво. Леб и салата немав. За вечера имав варен компир со вегета. Денес овошен и воопшто не сум гладна. Во 1 јадев банана и толку. Немам апетит. Си спремив овошна салата за ручек, и до вечер ваљда тоа ќе биде
Здраво девојки јас сум почетничка па можам да кажам дека добро се држам засега. Денес ми е 6ти ден (Скробен) и сакав да ве прашам дали смеам да го правам пирето со млеко? не би сакала да правам никакви прекршоци па ќе ми значи доколку ми кажите. Поздрав и се најубаво!
Не може, бидејќи млекото спаѓа во протеинска храна подобро направи си компир салата или дополнително варените компири запечи си ги со секакви зачини ем вкусно ем најадена ем без грешки
Седми ден денес но немам скинато ни едно кило во ред ли е тоа? Денес за појадок изедов две мандарини, а за ручек имав шпагети со сос од домата и изедов само пола тањир.. Е сега уште не сум одлучила дали да јадам и за вечера исто или две парчиња благо и ред чоколадо за готвење. Што велите вие, што е подобро??
@Nikolina L Епа добро де, 7ми е, на почеток си сеуште. Можеби немаш многу за симнување. Јас сум 50ден и само 6кг имам симнато. Ама супер ми е Денес на мени: д:2 мандарини р:пилешки батак на скара, печурки, зелена салата, парче црн леб на скара в: пола од ручек ^^
Јас сум 18/90 и -2.5 кг. Ама некако тоа грешкиве ме утепаа Не се откажувам ама искрено многу имам направено до сега. А вие?
Пробај да го отстраниш лебот ако можеш, и воздржвај се не прави грешки па ќе видиш дали ќе има некаков ефект. И вежбај барем пола саат на ден.
Абе јас леб никако не јадам, ручекот ми е секогаш ок, вода пијам многу, ама поради тоа што ручам секогаш во интервал од 12-13.30 и околу 16,16.30 секогаш осетам глад, секој ден! На почетокот се воздржував ама сега не И таму е грешката! А тогаш и син ми секогаш е во кујна и јаде. А исто и гости кога треба да ми дојдат, од се што ќе направам макар по едно мали лажиче ама ќе пробам. Незнам морам построго да почнам, сакам барем уште некои 7-8 кг да намалам. Ама и покрај грешките вагата фер испадна па ми намали 2.5 за овие 18 дена
Епа вака..ете нека ручекот ти биди во 13.30 и кога ќе осетиш глад земи нешто обошје касни или направи си салата па кај 18 вечерај. Искрено и мене ме фаќаат кризи исто ама се справувам некако.. иначе сакав да прашам дали смеам да си правам овошна салата и во останатите денови или само во овошниот ден? Претходниве 2-3 дена си правев така ама ај да си прашам за да знам да не правам грешка
Две исти овошки се јадат секој ден за доручек или една банана, и плус во овошниот може да се јаде овошје на секои 2 часа. Другите денови нема овошје во диетава, освен за ЈХ вечера ако јадеш некоја овошна торта. И тоа е поентата на диетата помеѓу оброци да не се јаде ништо само кафе чај вода, а мене тоа ме зафркава овие денови. Ама ајде од утре понеделнички построго. Само шишето вода до мене и се надевам ќе биде. Добра ви ноќ