УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Nikolina L

Nikolina L Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Решив да си пишувам овде секој ден тоа што јадам па ако имам грешки да ми кажите да се поправам :) пошто сум на школо од сабајле до кај 14:15 јадам по две мандарини или едно јаболко за голем одмор па после два сати пак јаболко оти стварно неможам да издржам толку време на школо само со толку малку јадење.. денес кога си дојдов си направив шпагети и си направив сос од домата (го потпржив со брашно,масло,малку лукче и зачини) и изедов еден тањир. За вечера планирам да каснам само едно колаче и ред чоколадо за готвење. :) ве молам вие што сте поискусни кажете ако имам некаква грешка.:wasntme:

На Apina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Apina

Apina Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    276
    Доручекот е две исти овошки но ако подоцна осетиш глад можеш да земеш уште една иста овошка, но откако ќе ја изедеш оваа треба да чекаш да поминат барем 2 саати до ручекот.
    Макароните/шпагетите во јх треба да бидат посни без јајца.
    А во сосот не требало да ставаш брашно ама сепак не е некоја голема грешка според мене и јас имам ставано еднаш. Инаку јас го спремам вака: во 1 лажица зејтин ставам 1 помала главица кромид да се запржи малку на тивок оган, додавам печуки ги пропржувам и нив заедно со кромидот и потоа истурам сос од домати и пола филџан вида и оставам малку да се динста. Додавам сол и готово. Одличен е и ваков нема потреба од брашно.

На Nikolina L му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nikolina L

Nikolina L Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Е ај ќе пробам и така.. иначе јас само два пати досега си го напрајв сосот со брашно но одсега натаму нема

4. Lina2031

Lina2031 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    89
    Devojki jas sum veke nekoe vreme na dietava I super si se osekjam.Utre mi e omileniot den jaglehidrati I blago.Sakam da si pravam pica pa sakav da ve prasam kako ja pravite sto sve stavate vo nea. Dali e ok da se stavi domat,piperka,susam..? ☺ Sakam da smenam ne mi se jadat makaroni/spageti pa si rekov da prasam kako ja pravite picata.

На Nikolina L и Apina им се допаѓа ова.
  5. Apina

Apina Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    276
    Тестото за во јх ден треба да биде посно без јајца и доколку ставаш зејтин треба да биде многу малку. Одозгора можеш доматно пире, тиквички, пиперки, модар патлиџан, кромид, брокула, маслинки, печурки, сусам... се што спаѓа во неиутрални намирници.

На Lina2031 и Nikolina L им се допаѓа ова.
  6. Lina2031

Lina2031 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    89
    Neznaev deka smee I pecurki da se stavat ako e taka togas odlicno :) edvaj go cekam utresniot den

На Apina и Nikolina L им се допаѓа ова.
  7. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    За салата, подобро е бел оцет или балсамико да ставам ?
    Немам лимони ..

8. Apina

Apina Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    276
    Да печурките се неутрални можеш да ги користиш како додаток секој ден, можеш и во овошен само доколку ги јадеш свежи не термички обработени

9. Apina

Apina Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    276
    Јас користам јаболков оцет во салата, е сега мислам дека е подобар белиот во овој случај , незнам за балсамикото бидејќи не го сакам и не го користам.
    Ако некој знае нека каже

10. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Јх ден, немам кечап за макарони..
    Можам ли црн леб со ајвар и маслинки? Па што мора сè готвено:D

11. Apina

Apina Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    276
    Јас па не ги сакам со кечап, на лажичка зејтин си запржувам тиквичка и морков сечкани на ленти и ги посолувам и готово. Кога се сварени макароните ги промешувам со тоа и мн е вкусно.
    А можеш и две кришки бел леб во јх немора да е црн. Само ајварот е ограничен, 1лажица да одбереш во кој ден ќе ја изедеш, дали п,с или јх, бидејќи содржи многу зејтин.
    Јас денес си правев зелник со многу малку зејтин и динстан праз. А за вечера чоколатце, пола милкичка орео ]:) и ред црно чоколаце:lol: Луда сум за благо :tmi:

12. maricence

maricence Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    13
    Decki da prasam za vecera na blagoto. Dali treba da se jade samo od ovie raboti sto se navroeni ili moze drug desert na priner palacinka cizz kejk, ekler, toplo ladno, tiramisu?

13. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    ај ке ве молам за еден совет...држам диета до сега успешно ми е 23/90 и сум -5кг ама за жал се разболев и само млекото ми помага што значи морам да пијам млеко и сега не знам дали да ја продоам диетата и да пијам млеко не знам дали ке има ефект или да ја прекинам....ај ке ве молам за совет

14. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @maricence Може било што благо или тестенина! Мене вчера ми беше јх јадев корнфлекс+атлантис чоколатце+мусли бар :D

Се мислам дали да одам без овошен ден.. Знам Bubale ја имаше држено така и рече дека има доста резултати.. Да пробам,а? :?:

15. Nikolina L

Nikolina L Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Денес во 9 без 10 на голем одмор јадов една мандарина па после кај 10:50 банана ..сега за ручек мусака имаше дома ама јас месото не го јадев туку само компирите и едно парче леб. За вечера пола од ова ќе ми биди. Имам некоја грешка или се е во ред? :)
    И да ве прашам дали смее да се пие кисела вода??

Последна измена: 1 декември 2016
  16. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    Се јадат две исти овошки или една банана за поручек :)

На Nikolina L и Apina им се допаѓа ова.
  17. Apina

Apina Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    276
    Начинот на готвење ти е грешен. Не треба да се готват заедно компирите со месото бидејќи примаат и тие, а и доста е мрсно.
    Или варени или печени, само компири.
    Кисела вода смее ама во умерени количини да не се претерува.

18. maricence

maricence Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    13
    Mislam deka ovosniot den e najmnogu poteben, ne smees da go skokas. Najubavo ke se oseks. Blendiri si go ovosjeto ako ne sakas mnogu ovosje. Jas go blendiram. A i zavisi kakov ti e organizmot ako slabees brzo mozes i bez toj den. Jas oste ne sum mrdnala so kilaza. Veke 15 dena

19. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.294
    И јас сум 8-ми ден денес овошен. До сега сум прекршила една мафина и едно тофу бидејќи честеа на работа па несакам да ме знаат дека сум на диета. Стално им велам почнав ваква диета, таква, онаква и ја прекинувам па затоа.
    Е сега овде правам грешка што ставам повеќе масло. Пр. вчера имав посна проја месена со кисела вода и масло. Или на обарените брокули отпосле ставам повеќе маслиново масло. Салатите не ми се проблем во глобала. И некогаш од туршија салата руска јадам па таа би требало валда да е некаков проблем. Ако продолжам вака незнам дали ќе имам резултати?(facepalm) ( туна од конзерва, кравјо сирење се исто така помрсни).:worried:.
    Па дајте ми некое мислење

20. Nikolina L

Nikolina L Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Мене денес преемногу ме боли стомакот и немам воопшто апетит.. зедов да каснам портокал ама ни пола портокал неможев да го изедам од болка :| се напив чај од нане две шољи без шеќер па после на ручек веројатно ќе јадам вегетаријанска пица ..неможам поќе шпагети или макарони пошто ме боли желудникот од што се напив спазмекс а не јадев :( за вечера само да ве прашам ако јадам мусли со што да си ги направам??