Не слабеам брзо ни овошниот ми стана измачување веќе..Вака без него нема да се осеќам дека сум "на диета", а редоследот ќе го запазам и ќе биде по старо. Деновиве јадев мусли барс,еднаш на протеински по вечера и денес за доручек..нема вода не можев овошје да измијам пуу Утре нема да има благо,ни за вечера!
Ако мислиш меѓуоброк овошје,не е дозволено. Девојчиња..Каишот на фармерките пред месец и пол го закопчував на третото, денес на 6то и има луфта за уште едно, ама не би да препукнам
Не чекај одма резултати. Пишав многупати, после завршувањето, значи по 6 месеци, нагло ослабев во рок од неколку дена и салдото беше -30. Па ко се породив по втор пат ја држев без овошен и без воден па си ги стопив труднички накачените кила многу лесно и брзо. И сега еве после трето дете и само начин на исхрана - овошје во изобилство до пладне, имам линија со испод 60 кила
Маслото не е забрането, но не користи сончогледово или било кое друго рафинирано масло. Користи обично маслиново масло за готвење и ладно цедено маслиново масло за свежи салати, мене ми е многу убаво Избегнувај туршија затоа што содржи многу шеќер и сол. Туна има и во маслиново масло и во вода, ако најдеш купи таква, ако не земи во сончогледово масло ама добро исцеди ја и јади ја поретко. Туната во маслиново масло е и прилично скапа (150+ денари), за тие пари подобро да си купиш свежа или печена риба, повеќе се исплати и повеќе ќе те најаде. Сирење смее, но младо сирење, моцарела, урда. Ако го јадеш за ручек не заборавај чаша јогурт потоа Во ЈХ можеш што сакаш за вечера, значи можеш да ги направиш муслите со млеко и ред црно чоколадо потоа
Zdravo devojki.Nova sum vi .od koga se tokmam da se zaclenam na forumov.bev odamna ama sum zaboravila lozinki.veke so nedeli samo dieti baram.me ubeduvaa drugarki za hrono ama mene nekako UN mi fati oko a I recisi site komentari sum vi gi procitala.edno prasanje.imam insulinska rezistencija.paaa dali ima nekoj kako mene na dietava I ako ima da mi spodeli iskustvo
A IR dobiv od stres pred 6 godini a jas lani doznav deka go imam.a imam ideno kaj Turundzieva I mi se chini deka ushte poveke se popraviv od kaj nea koga bev.mislam od koga prestanav da gi jadam pomiite shto mi gi davashe, a ma toa ti e.help please samo za dieti zboruvam I mislam.soprugot samo me kara deka jadam slabo a jas dzabe gladuvam koga sum si ista.nishto ne mi se kupuva od alishta, samo patiki I shtikli ....
Здраво извини ама неможам да ти помогнам никако јас бидејќи незнам дали смејш да ја држиш диетава и немам искуство со вакви работи така да се надевам дека ако некој знај како одат работиве ќе ти одговори шо побрзо. Се најдобро ти посакувам.
Uste edno pitanje. Dali koga pisuva supa bez rezanci znaci i bez zelencuk, na pr morkovce, brokula i sl.?
Oxymoron Ти благодарам за одговорот. Денес ми е 11 ден јаглехидратен. Саботата имав роденден и изедов торта. А вчера 1 кифла за вечера со печените компири. Па ќе видиме. Немора ептен да ослабам само гледам дека јадам помалку од порано бидејќи не грицкам меѓу оброци а и многу благо јадев. Kat4e86 според мене најдобро да држиш диета според нутриционист тие ги земаат во предвид здравствените проблеми
Девојки на школо почнав од поручек и сега се ми е за никаде ..морам да јадам насабајле кај 7-8 и да ручам во 12 дури сум дома пошто после заминвам со автобус за на школо а на школо неможам да носам тоа што дома си правев за јадење...и за вечера дури во 20:15 стигнувам дома и тогаш ќе вечерам.. е сега некој совет да ми дајте или идеја како можам поинаку да си направам распоред добро ќе ми дојди
Toa ti e draga supa vo kocka bez fide I zelencuci. Jas tuku sto si ja ispiv mojata. Denes mi e proteinski den
Девојки денес 12-ти ден овошен. Немам намера да се откажам. И да правам грешки сепак ќе ослабам. Само напред пред нас е нова година. Да бидеме убави
Мила, те читам ама за жал не знам што да те посоветувам Ветојатно те води специјалист кој ти препипува терапија околу Д3 нели? Дали имаш некоја храна која ти е забранета?? Од таму дали си на некако режим на исхрана?
Devojki aj uste edno prassnje.Denes mi e ovosen den dali moze mesto ovosje vecer da jadam nekoja salata? ovoj den mi e najtezok I ne mi se jade bas celo vreme ovosje