УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Не слабеам брзо ни овошниот ми стана измачување веќе..Вака без него нема да се осеќам дека сум "на диета", а редоследот ќе го запазам и ќе биде по старо.

Деновиве јадев мусли барс,еднаш на протеински по вечера и денес за доручек..нема вода не можев овошје да измијам пуу:worried:
    Утре нема да има благо,ни за вечера!:D

На Nikolina L му/ѝ се допаѓа ова.
  2. StefSt

StefSt Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Сакам да прашам дали може да се конзумира овошје освен за појадок и нормално на овошниот ден?

3. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Ако мислиш меѓуоброк овошје,не е дозволено.

Девојчиња..Каишот на фармерките пред месец и пол го закопчував на третото, денес на 6то :$ и има луфта за уште едно, ама не би да препукнам:D:party::party::party:

На acvamarin, Kat4e86, StefSt и 3 други им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Не чекај одма резултати. Пишав многупати, после завршувањето, значи по 6 месеци, нагло ослабев во рок од неколку дена и салдото беше -30. Па ко се породив по втор пат ја држев без овошен и без воден па си ги стопив труднички накачените кила многу лесно и брзо. И сега еве после трето дете и само начин на исхрана - овошје во изобилство до пладне, имам линија со испод 60 кила (hollest)

5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.235
    Допаѓања:
    91.848
    Значи ти си на некоја твоја диета а не на Ун :)

6. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Маслото не е забрането, но не користи сончогледово или било кое друго рафинирано масло. Користи обично маслиново масло за готвење и ладно цедено маслиново масло за свежи салати, мене ми е многу убаво :mm: Избегнувај туршија затоа што содржи многу шеќер и сол.

Туна има и во маслиново масло и во вода, ако најдеш купи таква, ако не земи во сончогледово масло ама добро исцеди ја и јади ја поретко. Туната во маслиново масло е и прилично скапа (150+ денари), за тие пари подобро да си купиш свежа или печена риба, повеќе се исплати и повеќе ќе те најаде.

Сирење смее, но младо сирење, моцарела, урда. Ако го јадеш за ручек не заборавај чаша јогурт потоа ;)

Во ЈХ можеш што сакаш за вечера, значи можеш да ги направиш муслите со млеко и ред црно чоколадо потоа :inlove:

На Nikolina L му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @Viktorijaaa5 Од пред три дена да инаку 55 дена на ун си бев :)

8. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    Јас конечно се пикнав во фармерките од пред 2-3 год

На Lina2031, Kat4e86, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Kat4e86

Kat4e86 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Zdravo devojki.Nova sum vi:) .od koga se tokmam da se zaclenam na forumov.bev odamna ama sum zaboravila lozinki.veke so nedeli samo dieti baram.me ubeduvaa drugarki za hrono ama mene nekako UN mi fati oko a I recisi site komentari sum vi gi procitala.edno prasanje.imam insulinska rezistencija.paaa dali ima nekoj kako mene na dietava I ako ima da mi spodeli iskustvo

10. Kat4e86

Kat4e86 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    A IR dobiv od stres pred 6 godini a jas lani doznav deka go imam.a imam ideno kaj Turundzieva I mi se chini deka ushte poveke se popraviv od kaj nea koga bev.mislam od koga prestanav da gi jadam pomiite shto mi gi davashe, a ma toa ti e.help please samo za dieti zboruvam I mislam.soprugot samo me kara deka jadam slabo a jas dzabe gladuvam koga sum si ista.nishto ne mi se kupuva od alishta, samo patiki I shtikli ....

11. Kat4e86

Kat4e86 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Da I zaboraviv da vi kazam .pijam vitamin K I D3 imam tezok deficit na D3

12. Kat4e86

Kat4e86 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Dobro zar veke nikoj ne e na UN?
    Bash koga mene mi trebaat informacii nema nikoj aktiven:(

13. Nikolina L

Nikolina L Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Здраво :) извини ама неможам да ти помогнам никако јас бидејќи незнам дали смејш да ја држиш диетава и немам искуство со вакви работи така да се надевам дека ако некој знај како одат работиве ќе ти одговори шо побрзо. Се најдобро ти посакувам. :l:

На Kat4e86 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. maricence

maricence Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    13
    Uste edno pitanje. Dali koga pisuva supa bez rezanci znaci i bez zelencuk, na pr morkovce, brokula i sl.?

15. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.294
    Oxymoron Ти благодарам за одговорот. Денес ми е 11 ден јаглехидратен. Саботата имав роденден и изедов торта. А вчера 1 кифла за вечера со печените компири. Па ќе видиме. Немора ептен да ослабам само гледам дека јадам помалку од порано бидејќи не грицкам меѓу оброци а и многу благо јадев.
    Kat4e86 според мене најдобро да држиш диета според нутриционист тие ги земаат во предвид здравствените проблеми

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nikolina L

Nikolina L Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Девојки на школо почнав од поручек и сега се ми е за никаде ..морам да јадам насабајле кај 7-8 и да ручам во 12 дури сум дома пошто после заминвам со автобус за на школо а на школо неможам да носам тоа што дома си правев за јадење...и за вечера дури во 20:15 стигнувам дома и тогаш ќе вечерам.. :| е сега некој совет да ми дајте или идеја како можам поинаку да си направам распоред добро ќе ми дојди :)

17. Lina2031

Lina2031 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    89
    Toa ti e draga supa vo kocka bez fide I zelencuci. Jas tuku sto si ja ispiv mojata. Denes mi e proteinski den :)

18. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.294
    Девојки денес 12-ти ден овошен;):):hai:. Немам намера да се откажам. И да правам грешки сепак ќе ослабам. Само напред пред нас е нова година. Да бидеме убави

На Nikolina L и Lina2031 им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319

Мила, те читам ама за жал не знам што да те посоветувам
    Ветојатно те води специјалист кој ти препипува терапија околу Д3 нели? Дали имаш некоја храна која ти е забранета?? Од таму дали си на некако режим на исхрана?

На Kat4e86 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lina2031

Lina2031 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    89
    Devojki aj uste edno prassnje.Denes mi e ovosen den dali moze mesto ovosje vecer da jadam nekoja salata? :) ovoj den mi e najtezok I ne mi se jade bas celo vreme ovosje