УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. 1418

1418 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    54
    Mozes slobodno da jades salata, ama posle toa ne smees pak ovosje. :)

На Lina2031 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lina2031

Lina2031 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    89
    Fala ti na info :)

На 1418 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
    Devojki pravite li greskicki vo dietava? Jas pijam kafe so malku seker ili salata so maslo pa me interesira dali strogo se drzite do pravila

4. Nikolina L

Nikolina L Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Нема гајле не се секирај.. ние толку време сме јаделе и пиеле разни глупости па сега дека ќе згрешиш малку ништо не е. ;) Јас вчера цел ден го утнав ама денес продолжувам без грешки повторно. Сега две мандарини на ручек :pizza:вегетаријанска и за вечера мусли. :$

На maricence му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 1418

1418 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    54
    Dietava e defunitivno najdobra. Ama za mene ne e. Ne mozam da sum ogranicena so jadenje. Denes za rucek moram samo ili vareno meso ili vareni jajca ili riba. a mene primer mi se prijade madzicka. Jas ke izedam dve vareni jajca ama zatoa nokeska ke jadam se sto mi se jadelo i otisla dietava vo nepovrat. Zatoa ke ja drzam dietata na irena. A site vie koi ste pocnale ne se otkazuvajte, site luge pravime greski a ako se minimalni sekako ke ima rezultati. Pozz :)

На Nikolina L му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
  7. Lina2031

Lina2031 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    89
    Jas denes bev primorana da ja prekinam dietata I mnogu mi e krivo.Bolna sum doktorkata mi prepisa Amoksiklav I povekje vitamini supi tecnosti mleko za da se oporavam pobrzo.Trebase da mi bide ovosen den ama denes kasnav supa so kiselo mleko edno soleno mafince I piev cedeni sokovi od portokal I limon.Nekolku dena ke moram da jadam malku povekje posle sakam pak da se vratam na dietava.Sto mislsite ke ima li negativno vlijanie a tolku dobro mi odese za 17 dena -4 :( posle ke ispadne deka treba da ja pocnam od pocetok :/

8. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    Нема ништо негативно оздрави прво па почни од почеток. Јас бев 54 дена ама исто морав да ја прекинам од оправдани причини , ја почнав од ново 15 ден денес ама уште се немам мерено до кај сум со килата , иначе последно бев -10

На Lina2031 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Здраво женски,

По втор пат ја почнувам диетава, првиот пат успешно 10кг симнав :), а и сега се надевам на толку .. започнав од вчера со појадок два портокали, салата и ручек стек со парче леб и пола од тоа за вечера.

Денеска го започнувам денот со два портокали и чаша какао, па за ручек планирам ориз со зеленчук и салата нормално :)

Како ви оди на вас? А иначе две недели паузирам од вежбање, но некако мрза ме дрма, а морам и тоа сеа да го спроведам за да има подобар ефект.

Имајте убав ден

10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    На овој ден јади свежо овошје и зеленчук кога сакаш и колку сакаш и по каков ред сакаш, дури и салата со сол масло киселина, јатки, суви овопја,цедени сокови...приверено ми е

Каде со шеќер и млеко секој ден по три пиев, салати со сите зачини .. -30 кила

На VladeMila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    Јас пред неколку дена си почнав со некоја си моја диета .А денес продолжувам со оваа. УН Диетава не ми е прв пат лани ја држев и 6 кг изгубив ( ама не ја држев 3 месеци).
    Вчера си направив мусли , суво грозје ,една сецкана банана со млеко за појадок.
    За ручек 2 парчиња стек варен и зелка салата и едно парче леб.
    Во последниве две години никогаш не вечерам , така да ни вчера не вечерав.
    Денес појадов 1 јаболко и за ручек планирам златна мешавина и компирче варено со малку сол и мала салата од марула.
    И не вечерам.
    Иначе сок ретко пијам, благо ретко ама па многу сол користам ...
    Што мислите за денешниот мој ручек?

12. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Не се меша скроб со скроб ако сакаш да имаш побрзи резултати.
    Златна мешавина има три скроба плус компирот еден 4 скроба на едно место.
    За колку лани ослабе 6 кг ?

13. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Можи да ми кажите посни рецепт за протеинскиот ден....за другите денови има што посно

14. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    Во оваа златна мешавина што купив наместо пченка имаше компир па затоа појачав компир хахх и така само 10 зрна грашок ставив.
    Па за месец ипол некаде ослабев 6 кг. Ама исто вака мешав и лани не се држев баш.

На lilo му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Соја или риба имаш на фб во групата слики ако си од компјутер или лаптоп во пребарување ќе напишеш во групата и ќе ти излезе или пак прашај на зидот во групата ќе добиеш многу одговори.
    @lovemme грашокот е скроб морковот неутрален и компирот скроб пченката исто за побрзи резултати не мешај ама како сакаш.

16. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    Ajde i jas po dolgo vreme da pisam deka sepak ja pocnav dietata, iako bev protiv dieti, denes tret den, od 77.6 na 76 za samo dva dena???:) happy sum se nadevam deka ke izdrzam do kraj :)
    Ps. Dietata e super, i ne cuvstvuvam glad barem dosega haha

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kat4e86

Kat4e86 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Da bev kaj turundzieva jadev samo semki (len, susam, kopriva...) I dzabe, a vo Hemolab mi rekoa obratno od nea, da jadam slanina , vrat, jajca, sirenje, I sega neznam kogo da slusam

18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Тие од хемолаб да си ги слушаш!
    Па пробај види и со диетава ако ти годи држи ја, пробај неколку дена види како ќе ти биде.

На Kat4e86 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kat4e86

Kat4e86 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Komshika mi ja drzeshe I oslabna mnogu, I drugarka mi pak e na hrono I mnogu e zadovolna ama mnogu trakanci treba za toa hronoto a vaka so ovoshje za breakfast UNov mi odgovara poveke

20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Јас па за скробен обожавав едно јадење кое го правев - сварен ориз, проварен сецкан ситно компир, па префрлав компирот на путер со зачини да се зарумени, додавав смрзнат грашак и пченка дури омекнат и се испржат убаво и на крајот го додавав оризот. Превкусно, ем микс од скроб ем пржено ем резултати сум пишала многупати -30 кила. Трајно!!

На okcenzi и Kat4e86 им се допаѓа ова.