Devojki pravite li greskicki vo dietava? Jas pijam kafe so malku seker ili salata so maslo pa me interesira dali strogo se drzite do pravila
Нема гајле не се секирај.. ние толку време сме јаделе и пиеле разни глупости па сега дека ќе згрешиш малку ништо не е. Јас вчера цел ден го утнав ама денес продолжувам без грешки повторно. Сега две мандарини на ручек вегетаријанска и за вечера мусли.
Dietava e defunitivno najdobra. Ama za mene ne e. Ne mozam da sum ogranicena so jadenje. Denes za rucek moram samo ili vareno meso ili vareni jajca ili riba. a mene primer mi se prijade madzicka. Jas ke izedam dve vareni jajca ama zatoa nokeska ke jadam se sto mi se jadelo i otisla dietava vo nepovrat. Zatoa ke ja drzam dietata na irena. A site vie koi ste pocnale ne se otkazuvajte, site luge pravime greski a ako se minimalni sekako ke ima rezultati. Pozz
Jas denes bev primorana da ja prekinam dietata I mnogu mi e krivo.Bolna sum doktorkata mi prepisa Amoksiklav I povekje vitamini supi tecnosti mleko za da se oporavam pobrzo.Trebase da mi bide ovosen den ama denes kasnav supa so kiselo mleko edno soleno mafince I piev cedeni sokovi od portokal I limon.Nekolku dena ke moram da jadam malku povekje posle sakam pak da se vratam na dietava.Sto mislsite ke ima li negativno vlijanie a tolku dobro mi odese za 17 dena -4 posle ke ispadne deka treba da ja pocnam od pocetok :/
Нема ништо негативно оздрави прво па почни од почеток. Јас бев 54 дена ама исто морав да ја прекинам од оправдани причини , ја почнав од ново 15 ден денес ама уште се немам мерено до кај сум со килата , иначе последно бев -10
Здраво женски, По втор пат ја почнувам диетава, првиот пат успешно 10кг симнав , а и сега се надевам на толку .. започнав од вчера со појадок два портокали, салата и ручек стек со парче леб и пола од тоа за вечера. Денеска го започнувам денот со два портокали и чаша какао, па за ручек планирам ориз со зеленчук и салата нормално Како ви оди на вас? А иначе две недели паузирам од вежбање, но некако мрза ме дрма, а морам и тоа сеа да го спроведам за да има подобар ефект. Имајте убав ден
На овој ден јади свежо овошје и зеленчук кога сакаш и колку сакаш и по каков ред сакаш, дури и салата со сол масло киселина, јатки, суви овопја,цедени сокови...приверено ми е Каде со шеќер и млеко секој ден по три пиев, салати со сите зачини .. -30 кила
Јас пред неколку дена си почнав со некоја си моја диета .А денес продолжувам со оваа. УН Диетава не ми е прв пат лани ја држев и 6 кг изгубив ( ама не ја држев 3 месеци). Вчера си направив мусли , суво грозје ,една сецкана банана со млеко за појадок. За ручек 2 парчиња стек варен и зелка салата и едно парче леб. Во последниве две години никогаш не вечерам , така да ни вчера не вечерав. Денес појадов 1 јаболко и за ручек планирам златна мешавина и компирче варено со малку сол и мала салата од марула. И не вечерам. Иначе сок ретко пијам, благо ретко ама па многу сол користам ... Што мислите за денешниот мој ручек?
Не се меша скроб со скроб ако сакаш да имаш побрзи резултати. Златна мешавина има три скроба плус компирот еден 4 скроба на едно место. За колку лани ослабе 6 кг ?
Во оваа златна мешавина што купив наместо пченка имаше компир па затоа појачав компир хахх и така само 10 зрна грашок ставив. Па за месец ипол некаде ослабев 6 кг. Ама исто вака мешав и лани не се држев баш.
Соја или риба имаш на фб во групата слики ако си од компјутер или лаптоп во пребарување ќе напишеш во групата и ќе ти излезе или пак прашај на зидот во групата ќе добиеш многу одговори. @lovemme грашокот е скроб морковот неутрален и компирот скроб пченката исто за побрзи резултати не мешај ама како сакаш.
Ajde i jas po dolgo vreme da pisam deka sepak ja pocnav dietata, iako bev protiv dieti, denes tret den, od 77.6 na 76 za samo dva dena??? happy sum se nadevam deka ke izdrzam do kraj Ps. Dietata e super, i ne cuvstvuvam glad barem dosega haha
Da bev kaj turundzieva jadev samo semki (len, susam, kopriva...) I dzabe, a vo Hemolab mi rekoa obratno od nea, da jadam slanina , vrat, jajca, sirenje, I sega neznam kogo da slusam
Тие од хемолаб да си ги слушаш! Па пробај види и со диетава ако ти годи држи ја, пробај неколку дена види како ќе ти биде.
Komshika mi ja drzeshe I oslabna mnogu, I drugarka mi pak e na hrono I mnogu e zadovolna ama mnogu trakanci treba za toa hronoto a vaka so ovoshje za breakfast UNov mi odgovara poveke
Јас па за скробен обожавав едно јадење кое го правев - сварен ориз, проварен сецкан ситно компир, па префрлав компирот на путер со зачини да се зарумени, додавав смрзнат грашак и пченка дури омекнат и се испржат убаво и на крајот го додавав оризот. Превкусно, ем микс од скроб ем пржено ем резултати сум пишала многупати -30 кила. Трајно!!