1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. 1418

1418 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    54
    Mozes slobodno da jades salata, ama posle toa ne smees pak ovosje. :)

На Lina2031 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lina2031

Lina2031 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    124
    Fala ti na info :)

На 1418 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
    Devojki pravite li greskicki vo dietava? Jas pijam kafe so malku seker ili salata so maslo pa me interesira dali strogo se drzite do pravila

4. Nikolina L

Nikolina L Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Нема гајле не се секирај.. ние толку време сме јаделе и пиеле разни глупости па сега дека ќе згрешиш малку ништо не е. ;) Јас вчера цел ден го утнав ама денес продолжувам без грешки повторно. Сега две мандарини на ручек :pizza:вегетаријанска и за вечера мусли. :$

На maricence му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 1418

1418 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    54
    Dietava e defunitivno najdobra. Ama za mene ne e. Ne mozam da sum ogranicena so jadenje. Denes za rucek moram samo ili vareno meso ili vareni jajca ili riba. a mene primer mi se prijade madzicka. Jas ke izedam dve vareni jajca ama zatoa nokeska ke jadam se sto mi se jadelo i otisla dietava vo nepovrat. Zatoa ke ja drzam dietata na irena. A site vie koi ste pocnale ne se otkazuvajte, site luge pravime greski a ako se minimalni sekako ke ima rezultati. Pozz :)

На Nikolina L му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
  7. Lina2031

Lina2031 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    124
    Jas denes bev primorana da ja prekinam dietata I mnogu mi e krivo.Bolna sum doktorkata mi prepisa Amoksiklav I povekje vitamini supi tecnosti mleko za da se oporavam pobrzo.Trebase da mi bide ovosen den ama denes kasnav supa so kiselo mleko edno soleno mafince I piev cedeni sokovi od portokal I limon.Nekolku dena ke moram da jadam malku povekje posle sakam pak da se vratam na dietava.Sto mislsite ke ima li negativno vlijanie a tolku dobro mi odese za 17 dena -4 :( posle ke ispadne deka treba da ja pocnam od pocetok :/

8. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    Нема ништо негативно оздрави прво па почни од почеток. Јас бев 54 дена ама исто морав да ја прекинам од оправдани причини , ја почнав од ново 15 ден денес ама уште се немам мерено до кај сум со килата , иначе последно бев -10

На Lina2031 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Здраво женски,

По втор пат ја почнувам диетава, првиот пат успешно 10кг симнав :), а и сега се надевам на толку .. започнав од вчера со појадок два портокали, салата и ручек стек со парче леб и пола од тоа за вечера.

Денеска го започнувам денот со два портокали и чаша какао, па за ручек планирам ориз со зеленчук и салата нормално :)

Како ви оди на вас? А иначе две недели паузирам од вежбање, но некако мрза ме дрма, а морам и тоа сеа да го спроведам за да има подобар ефект.

Имајте убав ден

10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    106.678
    На овој ден јади свежо овошје и зеленчук кога сакаш и колку сакаш и по каков ред сакаш, дури и салата со сол масло киселина, јатки, суви овопја,цедени сокови...приверено ми е

Каде со шеќер и млеко секој ден по три пиев, салати со сите зачини .. -30 кила

На VladeMila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.979
    Јас пред неколку дена си почнав со некоја си моја диета .А денес продолжувам со оваа. УН Диетава не ми е прв пат лани ја држев и 6 кг изгубив ( ама не ја држев 3 месеци).
    Вчера си направив мусли , суво грозје ,една сецкана банана со млеко за појадок.
    За ручек 2 парчиња стек варен и зелка салата и едно парче леб.
    Во последниве две години никогаш не вечерам , така да ни вчера не вечерав.
    Денес појадов 1 јаболко и за ручек планирам златна мешавина и компирче варено со малку сол и мала салата од марула.
    И не вечерам.
    Иначе сок ретко пијам, благо ретко ама па многу сол користам ...
    Што мислите за денешниот мој ручек?

12. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.044
    Не се меша скроб со скроб ако сакаш да имаш побрзи резултати.
    Златна мешавина има три скроба плус компирот еден 4 скроба на едно место.
    За колку лани ослабе 6 кг ?

13. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Можи да ми кажите посни рецепт за протеинскиот ден....за другите денови има што посно

14. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.979
    Во оваа златна мешавина што купив наместо пченка имаше компир па затоа појачав компир хахх и така само 10 зрна грашок ставив.
    Па за месец ипол некаде ослабев 6 кг. Ама исто вака мешав и лани не се држев баш.

На lilo му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.044
    Соја или риба имаш на фб во групата слики ако си од компјутер или лаптоп во пребарување ќе напишеш во групата и ќе ти излезе или пак прашај на зидот во групата ќе добиеш многу одговори.
    @lovemme грашокот е скроб морковот неутрален и компирот скроб пченката исто за побрзи резултати не мешај ама како сакаш.

16. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    Ajde i jas po dolgo vreme da pisam deka sepak ja pocnav dietata, iako bev protiv dieti, denes tret den, od 77.6 na 76 za samo dva dena???:) happy sum se nadevam deka ke izdrzam do kraj :)
    Ps. Dietata e super, i ne cuvstvuvam glad barem dosega haha

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kat4e86

Kat4e86 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Da bev kaj turundzieva jadev samo semki (len, susam, kopriva...) I dzabe, a vo Hemolab mi rekoa obratno od nea, da jadam slanina , vrat, jajca, sirenje, I sega neznam kogo da slusam

18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    106.678
    Тие од хемолаб да си ги слушаш!
    Па пробај види и со диетава ако ти годи држи ја, пробај неколку дена види како ќе ти биде.

На Kat4e86 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kat4e86

Kat4e86 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Komshika mi ja drzeshe I oslabna mnogu, I drugarka mi pak e na hrono I mnogu e zadovolna ama mnogu trakanci treba za toa hronoto a vaka so ovoshje za breakfast UNov mi odgovara poveke

20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    106.678
    Јас па за скробен обожавав едно јадење кое го правев - сварен ориз, проварен сецкан ситно компир, па префрлав компирот на путер со зачини да се зарумени, додавав смрзнат грашак и пченка дури омекнат и се испржат убаво и на крајот го додавав оризот. Превкусно, ем микс од скроб ем пржено ем резултати сум пишала многупати -30 кила. Трајно!!

На okcenzi и Kat4e86 им се допаѓа ова.