1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Незз ипак таа не е доктор да кажува,тоа што ја сврзува со медицината е поврзаноста на исхраната и човечкото тело за гениталиите незз дали знае баш ама рече оти исхраната и редовниот циклус се поврзани! ништо инаку таман работа се шо ви треба прашајте ќе прашам! позз

2. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.634
    Допаѓања:
    8.447
    Исто и кај мене е отприлика толку 6, 7, и јас за празнициве накачив некое килце морам да ги симнам, а како што е зима немам мотивација да фатам да вежбам па ми останува диетата.
    Денес требаше овошниот да го држам али го утнав начисто па од утре почнувам со протеински ( него највеќе го сакам ). Ти ја почна диетата?

Инаку нутриционист сеа пијам зелен чај али при крај е и планирам да си купам црн чај па ме интересира дали може наутро пред појадок да го пијам? Или нема врска терминот може кога сакаме?

3. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    може може кога сакаш не е исклучливо за слабеење али за појадок би ти препорачал зелен чај,ми кажа оти на гладен стомак делувал исто како и трчање ги топело мастите,а црниот пиј си го после ручек! а сеа тоа шо си испила толку касно зелен чај не е добро зашто наредните 8 часа нема да можеш да спиеш,барем така на мене ми делува и така ми има кажувано! позз

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  4. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.634
    Допаѓања:
    8.447
    не мислев баш сеа во моментов :D
    Инаку не го пијам покасно од 3 часот после јадење, иако кај мене нема некои такви ефекти ни чајот ни кафето, многу пати дури учам касно навечер пијам кафе и потоа одам на спиење и немам никакви пречки во спиењето.

5. waRRioR.Zina

waRRioR.Zina Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Епа здраво и од мене, гледам на големо веќе сте дискутирале па решив и јас да го споделам моето искуство со оваа диета :) .

Значи оваа диета започнавме да ја држиме јас и мојата најдобра другарка таа за 8 дена симна 4 килограми додека јас за 10 дена симнав 4 но морам да нагласам тука дека за разлика од неа која строго се придржуваше јас бев така по флексибилна и гледам дека има резултати т.е сфатив дека ако ускратиш на нешто дека навистина делува...Иначе ако се прашувате во поглед како флексибилна па со тоа што овошниот ден го немам држано никогаш односно сум јадела овошје тој ден но сум знаела нешто за време на ручекот да каснам но да не биде нешто премногу количински многу и секако без маснотии со еден збор нешто лесно...Што се однесува до другите денови бев дисциплирана дури и немав потреба некои денови да вечерам така што тоа го прескокнував (можеби погрешно од моја страна но имам проблеми со дигестијата навечер често се случува да имам болки во стомакот од кои не можам да заспијам така што кога немав потреба не го оптоварував стомакот)....

Така што јас сум крајно задоволна еве ова ми е веќе 13 ден како ја држам диетата и не планирам да ја прекинам дури со тоа што видов дека 4 килограми сум симнала со тоа што и не се придржував така строго ми даде мотивација да бидам и поригорозна, така да девојки ако сеуште се мислите дали да почнете јас ви давам зелено светло дури ете ако може да се каже утеха дека доколку навистина не можете да го држите тој овошен или воден ден дека сепак има резултати.... ;)

Поздрав, :D

6. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.279
    И јас ја почнав,ама ја утнав работата па утре и јас одново си ја почнувам :lol: :lol:

7. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Супер,браво за тебе! иако е правилно да се држи овошен ден сепак тебе ти делува иако си каснуваш нешто плус за ручек! гледај коа каснуваш тоа нешто да биде така ајвар или пинџур нешто сврзано со зеленчукот сепак! немој месо и благо! продолжи и ќе имаш резултати повеќе! позз

На waRRioR.Zina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. waRRioR.Zina

waRRioR.Zina Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Благодарам на поддршката Нутриционист, дефинитивно ќе го држам и овошниот и водниот ден со оглед на тоа дека ме мотивираа тие некои 4 килограми да бидам построга а тие 10 дена беа почеток да видам како организмот ќе се навикне на промената имајќи го предвид фактот дека си имав доста добар и незаситен апетит хехехе, така да се надевам дека искуството мое дополнително ќе ве охрабри особено оние кои сеуште не ги забележале своите први резултати :)

Само напред девојки ;)

9. Valentina10

Valentina10 Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ја немам држано диетата,но би сакала да ја пробам..јас држев една диета,па за 2 месеци ослабев 15кг.Но,одам на ракомет,па и тоа ми помага..но кога ја држав диетата не одев на ракомет затоа што имавме летен одмор,така да ослабев 15кг.само со диетата и многу малку вежби,а јадев и грицки =)

10. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Држи ја нема да зажалиш! инаку ВариорЗина,држи го најлесен е овошниот,и јас бев со голем апетит сум можел да изедам пример цела тегла ајвар со пола леб,или 20 ќебапи со пола леб дури сум можел да изедам цели 2 тоста плус крофни такви работи али сега не апетито ми е намален,стрвен сум многу тоа мора да признаам,но овошниот ден сепак би требало да е најтешок на мене не ми е,најтешок ми е јаглехидратниот кога гледам за вечера дека мора да ограничам само 2 парчиња поп кејк и чоколадо за кување 1 ред....! е тогаш едвај одолеувам! позз!

На waRRioR.Zina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Денес 11 ден,јаглехидратен доручек 2 јаболки, ручек тесто за пица го испеков во рерна да поцрвенеее си го намачкав ајвар му ставив уригано и со маслинки го јадев ууф преслатко,ручек можеби една чаша пудинг и ред црно чоколадо! се надевам дека не сум згрешил! :D pozz

12. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363

Аааа колку убоо пица+благоо мммммммм, ќе си чекам јас до утре за ваквата комбинациј и да благодарам што ја даде иејава со пудинг :) :) .
    Иначе не ти е некако рано за ручек? :) :)

13. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    За вечера мислам ќе јадам пудинг и чоколадо не за ручек хаха за ручек јадев тесто со ајвар и маслинки,инаку не ми рано доручкувам во 10 ипол ручам во 2 - 2 ипол и вечерам кај 7! ај тоа со ајварот и тестото валјда не сум го хикснал а? :/

14. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Па колку што знам пишува пицата да е вегетеријанска(значи немаш згрешено), па ти не се оптоварувај мн мн дали имаш згрешено или не, другарка ми секогаш си јадеше пица со салама,кашкавал итн и пак имаше видливи резултати. Идејава на диетава е во деното да не се мешаат различни комбинации(пр. месо и копмири и на крај торта) :) !

15. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    За во јаглехидратен ден,да ви кажам искрено ја првиот пат кога ја држев диетава тој ден баш и си јадев што сакам од бели пецива,благо...итн.Вчера баш ми беше овој ден,и за ручек јадев лазања,а вечерта колачи по моја желба.Ќе рече некој ау си прекршила.Реално да,но килата се смалуваат без разлика на тоа =)

Сакам да кажам дека,сум јадела нешто што не било дозволено,пример- Пицата треба да биде вегетаријанска.Нема врска,јас искрено одев на пица,капричиоза јадев и ништо не ми беше,пак губев кила.За вечера цело чоколадо по моја желба кое сакам си јадев,и пак ми се намалуваше килажата :)

Но,затоа овошниот ден строго се држев да не прекршам ама баш ништо,буквално само овошје јадев,и многуууу вода,дури повеќе вода пиев него овошје што јадев.
    Се на се,сакам да кажам дека и некогаш и плус нешто ако каснете или нешто што не ви е дозволено е океј(зборам за јаглехидратен ден),ама затоа внимавајте на овошниот ден!

Така да,ништо страшно не е вака ако направите,сепак што и да јадете тој ден,наредниот како и да ќе го исфрлите од организмот нели :)
    Нутриционист,немај гајле,не си утнал,ама утре биди строг на овошниот ден :)
    Мене денес ми е овошен ден,четврти ден по ред,прв циклус веќе завршувам и така,утре 5ти ден :)

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.
  16. triboiplavo

triboiplavo Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    епа дечки еве о јас да се јавам на рапорт :) денес ми е 16 ден - витамински.
    дор: 2 јаболка, 200 гр моркови
    руч: печена тиква накај 200 гр, 4 суви смокви
    веч: 200 гр моркови, зелка
    се ова планирам свежо да го конзумирам без никакви зачини. како ви се чини?
    а и да нагласам дека пијам мнооогу чај, а вода за жал недоволно- не ми сака организмот во зима

17. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Е добро е нема шо да се секирам значи! јас овошниот го држам највеќе едвај чекам само тој ден да дојде наутро 1 банана салата си ја насечкам,после тоа портокали мандарини киви јаболки дури и круши па и 2-3 оревчиња како меѓуоброци ептен убаво и уопште глад не чувствувам утре ми е овошен ден и после тоа се мерам на 13 ден! женска ми ми рече дека за некоја нијанса сум ослабен во лице ми се познавало па тоа сигурно значи -3-4 кг ќе проверам на мерењето! :D

18. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    сУПЕР МИ СЕ ЧИНИ,НА ДОБАР ПАТ СИ ПА И 16 ДЕН МАШАЛА СИ ЈА ПРЕБРОДИЛА АПСТИНЕНЦИЈАЛНАТА КРИЗА ОД АПЕТИТОТ.јАС лично ич не сум по морковите и тиквите повеќе практикувам овошје,но ќе го пробам тоа со тиквата велат на пареа била многу убава! позз и продолжи така! На мене ми е 11 ден јаглехидратен сеа за 2 часа планирам да јадам чаша пудинг или пак 2 еклери со ред црна чоколаада! ај нека ни е на здравје на сите шо ќе вечераат!И иако ова е офф топик,сепак ВИ ГО ЧЕСТИТАМ НА СИТЕ ЧЕСНИОТ КРСТ,ДА ВЕ СЛУЖИ МНОГУ ЗДРАВЈЕ СРЕЌА ЉУБОВ ПАРИ ПА И ПОТОМСТВО НА ПОВОЗРАСНИТЕ! СЕ НАЈУБАВО!

На melanie27 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Еве ме мене пак :D

После температури, мрсули и кивање се вратив пак на диетава...само 3 дена ја паузирав :( , ама пак се враќам....машки :)
    Денес почнав со протеински..
    5 минијатурни мандарини за доручек, 3 варени јајца и салата од зелка, моркови и цвекло и вечера нема :) не ми се јаде. Изедов пред малку 5 свежи бадемчиња колку да не е без ич. До сега 1.5 вода а до пред легнување сигурно уште 1л и по некое чајче со лимонче.

Се радувам зашто од 9ти овој месец симнав 1.5 килце....не е многу ама доволно затоа што знам дека таа е водата што се задржала во мене, и продолжетокот ке биде симнување на салцето.

Инаку целта ми е да симнам 7-8кг.... ама и да се затегнам, што значи од утре ќе го оптоварувам орбитрекот максимално, и по 10 мин пилатес топката.

20. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Епа Уелкм Бек!и јас пиам мн вода 3 литри сигурно се случувало и 4 да испијам,ке се мерам задутре утре овошен ден - најлесен ден, од понеделник се почнува со училиште нема да мислам толку на диетата ќе гледам да одам пешак до таму се надевам дека ќе има резултати!а она со орбитрекот имаш резултати?? јас имам еден статичен велосипед али неможам со ногата! ај со среќа симнувањето на салцето :D