Kazete mi vo proteinskiot den moze mleko, znaci nes so mlekce bi mozelo da se napieme? I supata dali moze gotova supa i samo da ja precedam da ne gi staam rezancite ( primer onaa supa od petel sto e)
Да, во протеинскиот можеш нес со млеко и супа од онаа купечката само течноста без тестенините и месото ☺
Нес никако во протеински, нес е дозволено во јх за вечера. Е за супа купи коцки зеленчукова и таа од петел несмее
@♡BuBaLe♡ Јас сакам да ослабам 8-9 кг. Ајде те молам пишувај посебно за деновите што и како јадеше, дека вака монотона ми е кога ја читам а немам идеа. Не брзај, пиши ми кога ке имаш време. Верувај не можам цела тема да ја читам за да препишам некој рецепт. Фала ти. не можев да те тагнам морав да те цитирам
Dietata ja drzev uspesno 4 dena i zaglaviv vo bolnica. Se raduvav sto pocnav na 1vi januari.. no sto e tuka, tuka e. Zdravje pred se. Od utre pocnuvam povtorno, poveke sreka ovoj pat
Си имала искуство со диетава па толку сигурна да тврдиш за несот во протеински и за супата? Инаку јас пред 3 години ослабев 30 кг со оваа диета и си пиев и нес во протеински и супа секогаш користев било која купечка. Информирај се убаво дали млекото содржи протеини или јаглехидрати и тогаш дискутирај дали треба да се пие во јх или протеински ден и кога не се разбирате целосно подобро не ги лажете луѓево позз
Имам искуство ја држев летово и ослабев 23 кила и бев во константна комуникација со девојкиве од групата на фејсбук, ако јас немам искуство девојките имаат и јасно е кажано нес исклучиво во јх за вечера дека се јаде во протеински само јогурт ако јадеш сирење
@Ordinary @zeka И јас со вас! @smiley16 Тоа "правило" од фб групата излезе, нес со млеко во јх неразмислувајќи веројатно дека мешаат протеин со јх истовремено. Убаво е објаснато нес со млеко исклучиво во протеински, а супа било каква но само течноста. А не, зеленчукови коцки-моцки.
Епа и јас тоа го напишав ама ако некој си мисли дека така треба така нека си тера, не можеме да им го смениме мислењето
So sreca devojki 1/90 proteinski den Pojadok/ ananas Rucek/ supa, stek i salata Vecera/ istoto od rucekot. Podocna ke vezbam na orbitrek i steper za podobri rezultati.
Moze nekoj da me dodade vo fb grupata za un dietata jas nemozam da ja najdam za da se pridruzam , 3 den uspesno izdrzano
@Ordinary , kako ti ode mila? 2/90 skroben den Pojadok 1 banana Rucek cinija grav i krastavici salata Vecera isto od rucekot. Fizicka aktivnost pesacenje na sneg cas i polovina.
Ок бар засега Не се придржувам стриктно на пропишаното За појадок една овошка За ручек супа не конзумирам и кришка леб не Вртам орбитрек редовно по 45 мин Ќе се раководам за НЕ МЕШАЊЕ на прехрамбени продукти од различни групи Немам јас којзнае колку за симнување Би сакала 4кг на пр. Некако се опуштив за празнициве,па да средам начин на исхрана
Читав долго време па еве и јас решив да си ја почнам диетава. Утре ми е ЈХ ден и само сакам да прашам дали смее во пицата да има кашкавал/чајна/салама? Знам дека е веге ама па ...
Seriozna si? Sekako deka ne smee. Smees maslinka, piperka, sampinjoni,kromid, domat, kecap ... Jas dodavam i lut bukovec.