Мило ми е што ве мотивирам , некогаш кога ќе имам повеќе храброст и слика ќе ви ставам пред и потоа тоа уште повеќе ме мотивира мене сега да не јадам од кога прекинав !
Можеш со некое чоколадо растопено сум правела и вака ко десерт кога не ми се јадело баш благо , но обавезно да јадеш ред 75% какао црна чоколада таа е задолжителна
Кафе со млеко може само во Јх ден за вечера, во другите денови строго турско или еспресо или несс класик, без шеќер и млеко позз
Со сирење иде и една чаша јогурт на крај ...а со месо и јајца иде на крај пола веге коцка за супа во 250 мл вода
Диеталкички јас денес имам орис на мени со морков и кромитче и брокула за салата со малку сол и маслинов 2/90 ми е. А сакав да ве прашам за водата, дали практикувате пред ручекот да не пиете вода и колку време? Исто и за после ручекот дали чекате саат да помине или 2 или не? А некоја слика за мотивација може @LadyinBlack21 не ти е лоша идеата
Јас лично вода пиев кога ми се пиеше и претежно повеќе пиев кисела вода иначе еве да најдам слика и ќе постирам хаха
Да да не го заборавив јогуртот дури и една лажица ленено сме си ставив во него мислам дека не е грешка ..или? Само заборавив да го пишам
Еве едно мое пред и потоа почетна килажа 114 кг сега 68 кг , со два круга на Ун и пауза помеѓу , резултат од скоро 1 година , се надевам ќе ве мотивирам
@LadyinBlack21 Woooooow едно големо браво за тебе!!! И сега сеуште си на истата килажа? Немаш качено кг??
Ти благодарам, дека на првата страна пишуваше дека ако јадеш сирење ја намалуваш количнината на јајцата или месо. Од сеа без сирење. Како бе не веруваш. Алкохолот забавува метаболизам, една чаша вино е 120 калории. Сеа една чашка кога има повод не е страшно. Верувај дека резултатите поспоро ќе ти дојдат. Јас бев 1 месец на хроно ама си пиев винце 2-3 пати неделно и по 2-3-4 чашки, резултат ништо, џабе се мачев. Во секоја диета е забранет, така да верувај за алкохолот. 10/90 Доручек: за жал го прескокнав бидејќи бев на систематски, знам дека е грешка ама требаше крвна слика, па ручав околу 1. Ручек: Oриз со зеленчук и печурки Вечера: Планирам салата и пола од ручекот. Да пријавам вчера во 10 вечерта страшно ми се јадеше, па издробив малце зелка со лимон.
Сега за ручек јадев риба парче и пол и едно парче леб, рибата (ослич) , за вечера истото само половина, во меѓувреме не смеам ништо што спаѓа во протеини?