Некаде пишува вечерата најкасно до 8, некаде 3 часа пред спиење. Што е точно? Имав криза каснав сончоглед лупен, но печен... Во 11
Вечерата најкасно до 20:00h . Во криза кога си за јадење пиј вода, кафе, чај од нане и зелен со лимон, без шекер, и нема да чувствуваш глад воопшто . Се друго јадење, после 20:00 се смета за грешка. Диетава нема ужини, само појадок, ручек и вечера .
@samovila.red знам, овошен ми беше затоа и сончоглед земав.. Ќе темпирам од утре најкасно до 8 да биде вечерата. Пуста стара навика за грицки..
13/90 -4 кила, се помрдна вагата конечно!! Протеински ден, денес 2 киви па туна со салата, некој предлог нешто друго да се јаде со туна?
@ergoproxy Со колку кг почна? Ништо со туната, кромидче само и салата. И супа. Спојлер ко дежурен полицаец сум
Продолжи така 13/90 П: Четири суви сливи Р: Динстано телешко, салата од морков и цвекло, 1 парче нутри леб и супа В: Месо и салата
Женски , само да ви кажам дека вчера ми беше овошен ден и го поминав без ниту една грешка, а еве и денес протеинскиот без грешки поминува.... Ви благодарам на поддршката и одиме заедно понатаму без грешки секако
13/90 Доручек: 2 јаболка Ручек: бело месо од печена кокошка, печени моркови и салата марула плус супа Вечера: пола од ручекот без супа Се надевам нема да згрешам.
egroproxy bravo za tebe 2 den skroben pojadok smuti jagodi, aronija, kiva i jabolko rucek suvi piperki i kromid ( za ostanatite selska tava so mevce ) i pecen kompir vecera samo kompir i salata denes se iznashetav so sholja vo raka utroro kafe, pa kakao, pa sholja caj do vecer izgleda uste edna sholja ke si pivnam caj utrinskovo go ispituvam 2 nedeli ke teram vaka ako ova ne odi ke pocekam malata da potporasni, pa da pocnime i so kashicki da ne e osnova samo mlekceto,do sega ne slushnav od vas iskustvo za doilka a btw si sum ogladneta vcera denes ubavo
@happiness! Зачлени се во групата Ун диета на фб, само жени се и сигурно има некоја доилка па ќе ти одговори дали има проблеми со лактацијата доколку ја држиш диетава.
3/90 П: јагоди Р: пица со тиквичка, печурки и маслинки В: пудинг Е сега, на фб групата имам читано дека било што благо да јадеш на крај мора да изедеш 1 ред црно чоколадо. Прашањето ми е зошто? Која е улогата на чоколадото во овој случај?
Јајца и сирење не , не се мешаат два протеина заедно!! Или едното или другото. Што се јаде за ручек тоа и за вечера само пола.
5/90 свинско со печурки денес и марула салатка + супа. За вечера пола без супа. Е сега после вечерата и јас една грешка денес пола чаша вино црвено и еден лист салама па и не беше од глад ама ајде де само грешка да си направам