Еве рецепт за посна проја: Шоља за чај 200мл 1 шоља бело брашно, 1 шоља пченкарно брашно, 2 шољи полента, 1 пециво, 1 мала лаж. сода бикербона, 1 мала лаж. сол, 1 шоља масло, 2 шољи кисела вода. По желба, внатре се додава маслинки сецкани, оригано, сув магдонос може и без. Се става во подмачкан плех ( масло/ брашно)бр: 28, одозгора се става сусам и се пече на 200С - 35мин .
20/90 Доручек 2 круши Ручек смуди со замрзнати цреши банана и јаболко и непечени лешници Ужина банан со сушена брусница Вечера салата со зелка морков и цвекло.
Луѓе нормално е на почеток толкава глад да осеќам? Може не сум навикната вака, дефинитивно коа ќе ми текни дека треба да доручкувам овошје ми се плачи. Црева кркорат, а јас треба да чекам неколку саати до ручек. Не е фер.За ручек и вечера си имам нормални оброци и пак ми е малку.Ајде си велам ќе се среди тек на почеток сум ама не знам ете.Кај вас каков беше почетокот?
@christinnn Јади повеќе тогаш, јади додека не се заситиш но да не се прејадуваш само. Јас го немав тој проблем бидејќи наутро никако не осеќам глад, дури после 6-7часа ми се пријадува и вака со овошјево ми е супер. Додека да дојде време за ручек пиј вода (можеш лимон да и додадеш), чај или кафе и обиди се на храна да не мислиш. Не треба режимов да ти е измачување туку уживање, му правиш добро на твоето тело. @malerozna Еве јас сум 21 ден, -2кг, но не му се секирам ич имам уште цеееели 70 дена
Едвај го чекам ручекот,после овошен ден ептен сум гладна Ручек пиперки од туршија пропржени со урда и домашно лебче
Кај мене е лошо што од сабајле имам најмногу апетит а овошјето никако не ме најадува.За ручек и вечера ќе се снајдам, али доручекот ми е смрт.Можам да вметнам мусли со млеко во замена со овошје?
Никако. Ќе си останам со оваа диета, па организам е ќе се навикне за недела, две. Уште нешто, кој ден можам да јадам мусли со млеко?Протеински или? Е тие ептен ме заситват, исто како некој обилен оброк да сум јадела.
Isfrliv mleko i mlecni proizvodi, mislev od niv deka mi se due stomakot. Dodusa bev vo pravo, sega ne e do tolku izduen. Ama mlekoto vo kafe barem mi pomagase da odam u wc ko covek. Sega se osekjam ko topka. Izgleda od sekerot vo ishranata se debeleam. Ne jadam kojznae kolku sega, a saloto na noze i stomak si stoi. Gi gledam hronerkite na fb, se topat lugje. Za 2 meseci po min 12kg. A jas tuka ni gram da namalam. Nervozava me tera na jadenje sega Epten se demotivirav pa....
@malerozna се топат хронерките да и јас ги следам дури и пробав на хроно ама не бива.Тоа што не сум љубител на месо ми е проблем.Плус цело време во кујна са готвам а богами и скапа ми е посебно за овој период. Секоја чест на тие што издржуваат и слабеат. За разлика од хроно ун ми е многу по лесна.Се издржува да не се лажеме Барем има разновидна храна комбинации а што е најважно и благо Ни сакаме за 10дена да имаме резултати,или да ослабеме за кратко и да си продолжиме по старо.Тоа што се таложело со години не се намалува за месец дена искрено Ама малку ќе се помачиме ако сакаме да намалиме некое кг друго нема
@christinnn Абе нема таква комбинација додека ја држиш диетава. Некаде читав во јх за вечера ама не ! Нема што млеко да бара во јх ден, тоа се некои нова измислени правила. Ќе јадеш кога ќе завршиш со диета. @malerozna Пиј турско кафе без шеќер, јако направи си го со 1и пол лажиче кафе да видиш како се оди уште недопиено кафето.. И пијте вода луѓе, најважното го изоставувате! Течности, мноооогу течности!
Restrikcijata im e 28 dena, povekjeto barem 5-6 kila gubat za toa vreme. A so UN blago, makaroni, jajca, meso, ok e se, ama bavno se slabee. Ili mene taka mi se cini. A za skapo ne mi e, ovde vo UK pokapo mi e salati i ovosje, otkolku meso. Ovde mi e poeftino Protekal proizvodi da si kupam, otkolku zdrava hrana ovde Samo strav mi e od mesoto, ic ne e zdravo. Posebno ovde, kako plastika mi e. Mnogu lugje imaat loso iskustvo so atkinsovata dieta, pagjanje na kosata, drugi problemi.., Sakam da oslabam, ama ne sakam da se razbolam
Pijam mnogu tecnosti, kafe sekogas so po 2 ili povekje lazicki go pijam, dali tursko ili nes, ama ne pomaga nisto. Edno vreme i apcinja piev i pak tesko. Ah kaj mi e mladosta, koga jadev ko vol, a bev 55kg. Epten mi e depresivno sega, prv pat vo zivotot imam takov problem so wc odenje
@malerozna и со ун се слабее ако се придржуваш како треба.Има на фб група и за ун и таму имаат одлични резултати. Ако сакаш за брзо време да ослабнеш не мешај протеини,не мешај скроб,не мешај јх многу јади еднолична храна не јади јаткасти и суво пиј вода трчај тренирај и ќе имаш резултати за побрзо време. Јас не се форсирам ич ,имам за намалување многу ама полека.Со ун имам ред знам што треба што не,не се чуствувам како да сум на диета баш ич. Јас немам проблем за во вц никогаш вода да се напијам одам,а ти пробај пиј повеќе чаеви касни по некоја сува слива и знам дека киви можат да ти регулираат проблем со столица,пробај се
21 Д: Една банана Р: Динстано свинско со зеленчук, свежа салата и похован кромид со сос како прошлиот пат (малку посен мајонез и павлака со лимон ) и парче нутри леб В: Пак од месото и салата Многу намалив на количина, и од малку сум сосема сита, повеќе салата јадам неголи месо Едит: Мајонезов и павлаката се свесни грешки, јадам дали по 2 мали лажичиња
Луѓе јас ја утнав равотава на цело, вчера ми се паѓаше протеински ден и бидејќи бев на гости рибата ја јадев со кифли наместо леб и супа и потоа јадев благо, денес наместо скробен ден мене ми беше јаглехидратен јадев пица и за вечера колачи. Сеа дали од утре да продолжам со јх или да почнам со протеински. А можеби да направам пауза неколку дена па да почнам од почеток и онака 6ти ден ми е денес
Сакам утре за протеинскиот ден за ручек да имам омлет со печурки. Дали смеам и сирење со јогурт или не? И ако пијам јогурт,тогаш супа не смеам,така?