А зошто си на УН со години ако смеам да прашам? Како режим на исхрана или за диета? Иначе мене 13/90 протеински Д: едно јаболко Р: јагнешко со спанаќ В: -||-
Со години на ун ама на периоди а не нон стоп Ми одговара овој режим на исхрана со прекини некогаш ...
Во врска со тој ВОДЕН ДЕН да ви кажам: Еден мој колега ја држеше оваа диета пред мислам 6-7 години и му ја дадоа во вита диет ослабе 35 килограми. А тој ден му имаа препорачано да пие водени т.е бистри сокови (цеден лимон, портокал, мандарина, саси, чај).
Синоќа со дечко ми салата јадевме (и него го стаив на диета) арно ама сирење да ти имало.. И од кога се најадовме му викам "Абе ние денеска не смееме сирење" И одлучивме, нема по кафани одење оти лесно се греши.. Тој стар начин на исхрана мора во историја да оди. Одма ми реагираше стомакот неможев да спијам од болка и гасови За едно сирење лиии, кусо да сум 24/90 Овошен Мандарини,суво грозје и некоја салата вечер.. На количината ќе намалувам постепено оти вак очекувам да накачам некое килце место да намалам
а смеам за ужина суво овошје? не нешто многу, 6-7 зрнца суво грозје дневно, ако ми се пријаде благо...
Dali moze vo cajot da si stavam med ili na primer natren? I dali e dobro sekoe utro da pijam voda so limon? Isto taka sto se podrazbira pod suvo ovosje, dali moze mango ili ananas da se jade ? Dali e problem ako jadam kecap od market na primer na vitaminka ili heinz? Od zacini dali moze da si stavam kari, cili, crn piper ili samo sol ili vegeta? I dali picata moze da sodrzi i kaskaval ?
чај се препорачува без шекер вода со лимон можеш суво овошје само во витамински ден или за поручек една рака ако немаш томашно томатело можеш по малку да ставаш не е препорачливо многу кари чили можеш пицата без кашлавал никако со
24 ден - 3.5 кг со сите грешки! Плус најадена се мерев, утре рано наутро гладна ќе се мерам да видам дали исто ќе покаже. После воден, строго строго! Насмевка од 6ка до 6ка имам
Браво Chanell Мене денес овошен требаше, ама роденден се падна па се изнајадив јаглехидрати ..Утре пак одново
@LadyinBlack21 Абе не за ефект, туку чисто ради вкус да не биде цел ден само вода вода вода.. @Dabria Смееш,слободно. @ergoproxy Е ако де,продолжи со протеински, грешка си е грешка оди понатаму само, не се откажувај.
24/90 Овошен ден - 2 банани, 1 круша, 1 киви и 1 мандарина и 100 гр микс од јаткасти. Јадев 2 пати бистра супа од зеленчук дека уште сум настината. 25/90 Доручек 2 јаболка Ручек 2 варени јајца, 2 домати и ќе земам некоја салата. Вечера 1 јајце ама планирам да биде кајгана со печурки ок е ?
@mimiiiii Ок е сепак јајца се,нема врска подготовката ваљда 25/90 Д: Чаша вода со лимон (немам ништо овошје) Р: 7-8 Ќебапи со салата и супа В: 5 ќебапи и салата И зелен чај од денес ќе вклучам.
Ќебапиве како ги спремате? На скара? Инаку @mimiiiii може кајгана, ама во што помалку масло пржена. Во салати користите оцет или строго лимонов сок? Сол ставате?