Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Јас да ви кажам, вчера бев на фитнес и се мерев и имам синмато само 600грама од 18 јануар до вчера, тоа значи дека за еден циклус имам симнато само 600г, мене ми се чини дека е супер ова и да плус три пари во неделата вежбам :D :D :D Среќна сум и тоа многууу :rofl: :rofl:

Иначе денес протеински ми е-3јајца и патлиџани ќе јадам и едно парче леб, за вечера ќе видам ако имам време ќе јадам ако неее никому ништо :) :) :) :)

Имајте пријатен ден :*

2. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Морано е да се држат водниве денови?Неможам јас да издржам без ништо да не каснам :lol:
    Овошниов полесен е бе!Баш денес ми е овошен и кога ќе ми се пријаде си каснувам по некое јаболко или банана и доста е :)..
    Мене воопшто не ми е тежок :)
    Мама ќе пржи пилешки стек (моето омилено јадење) а јас не го ни погледнав :D

3. MissConnie

MissConnie Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

хахаха истооо со малце кромидче и зачини, уште не ми е готово, сега се потпечува ама од самиот мирис устата ми е полна со вода хахах ...
    ајдеее нема потреба од контролирање па тоа е само цвекло, само добро може да ти придонесе :D нема нешто што не ми е омилено кај оваа диета, се си јадам .. само риба ми недостига, може ли некогаш да јадам ? :?:

4. MissConnie

MissConnie Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

јас мислам дека и не мора, на пример на овошниот ден ќе си испиеш повќе вода едно 3 л. и тоа може да биде твојата детоксикација :lol: моја филозофија :D

браво за стекот, морам и јас да се пофалам, вчера бев на роденден кај најдобра другарка и ништо не ни чепнав, ни торта, ни кифличка, ни мајонез салата ниииишто Ај ем прауд оф мајселф :lol:

5. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Ammy Lee,задолжително е да се држат ама ако неможеш не ги држи слободно :D Тие се всушност како додаток на циклусов од 4 дена,нели.. така да,исто би се фатило дали ќе се држат или не..

Добро..освен тоа што помалце килца ќе се симнат :lol:
    Другарка со мене што ја држеше диетата не ги држеше пошо имаше исто мислење како тебе,ама си слабееше пак како и да е ;)

6. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    значи, јас почнав на 9ти месецов, али имав 3 дена пауза зашто се испоразболев. Инаку вчера се мерев и ми покажа -2,4 кг. Обично мерењето треба да е после овошниот ден па ќе видиме утре. Тоа што сум изгубила е вода, а и тие 2 килца на мене нема во никој случај да се познаваат. На 180 висина 2 кила се како 200 грама :D

Инаку првиот пат кога ја држев диетава имав премногу вишок, што значи диетава ме преполови и тоа веке во вториот месец, во третиот изгубив само 5 килца а после диетата уште еден месец продолжив со овошје наутро и симнав уште 3.
    Е сега од ноември некако почнав со јадење како луда...прженици, чипсови, пити разни...се нездраво и качив околу 5 кила.

овој пат немам за симнување многу ама решена сум да стигнам до мојата омилена 63ка :D да немам грам салце и целулит.

ако можев јас да симнам толку....можат сите со гаранција :)

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Само да додадам...првиот пат кога ја држев диетава, само еден воден ден држев. И тоа го издржав зашто тој цел ден бев излезена на шопинг. Пиев само вода, еспресо без шеќер додека бев во град, и подоцна дома вода со лимон.
    Ако неможете да го издржите водениот ден, направете си 2 овошни. Во диетава не е поентата да се измачуваме нели

8. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    А за време на овошниот ден консумирате зеленчук? :)
    Сега ми се пријаде салата :lol:

9. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Да! Јас јадам и салати,без разлика што ми е овошен ден.
    Сигурно нема да се здебелам од зеленчук :D

Не јадам секогаш,ама ете така понекогаш ако ми се пријаде и салата каснувам обавезно :)

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Мисс Конии секако дека можеш риба првиот ден протеинскиот јади си риба и тоа се протеини и омега 3 киселини! инаку браво за сите вас,а Мелани бидејќи на почеток се губи вода после колку време почнува да се губи сало?? позз :D

На MissConnie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    А може ли да се јаде во протеинскиот ден 2 јајца и една чаша јогурт, оти на школо не можам да носам салати :D ?

12. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Moжи се разбира само јајцата да бидат варени !

13. mau5

mau5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    А може ли некогаш да се јадат мусли со млеко?

14. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Колку ослабна од прилика не занеш?И за колку време ?
    Ако не прашај ја :lol:

15. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    НЕ :/ за жал.Муслите ти се јаглехидрат,млекото ти е протеин!оваа комбинација им пркоси на критеирумите на оваа диета! млеко можеш само протеинскиот ден,а мусли смееш скробниот и јаглехидратниот.позз :D

16. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48

Да, да знам дека треба да бидат варени, ама не знаев дали можам да комбинирам со јогурт. Фала на одговорот :D

17. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    lele luge alal da vi e Nutricionis za sekoja pofalba si masko,uspea da go kontroliras gladot i za 2 nedeli si oslabnat 5 kg... jas sum 60 kg, visoka 162.. i sakam da oslabnam okolu 8 kg, ama mnogu tesko mi odi.. aveke 12 den mi e od dietata, se trudam da ja drzam kako sto treba, za pojadok zadolzitelno jadam samo ovosje vo par, ama rucekot i vecerata cat-pat gi utnuvam, no se trudam da ne mesam meso (proteini) so skrob, i do 10 den imav oslabnato 1 kg, i me motivira, no vcera na jaglehidratniot den malce ja utnav, do vecerata bese se vo red, za rucek jadev makaroni so zelencuk, za vecera 1 kolace, no vecerta bevme na armas, pa kasnoto okolu polnok si zedov salata, i posle toa 2-3 sitni kolaci... pod pretpostavka deka toa mi vleguva vo ovoj den, i denes utrovo se meriv povtorno 60 kg :( i se razocarav a denes ovosen den jadev 2 banani za dorucok, 1 portokal, malce leblebija i okolu 16 casot kisela zelka varena so malce maslo kako podvarok ama bez leb i meso neznam dali toa smee da se jade ovoj den? i posle toa ne jadev ovosje i ne vecerav samo edna solja zelen caj so malce med i limon.. od utre pocnuvam so proteinskiot den, i se nadevam deka nema da pravam utki :P pozdrav na site i so sreka

18. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Amy,ослабна нешто слично како мене :)
    Околу 8,10 кила,тука негде ;)

Исто ослабнавме зошто ја после првиот месец не се држев строго,иначе повеќе ќе ослабнев јас :lol:

19. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    е овој пат си грешка нутриционист :D може мусли со млеко во јаглехидратниот ден, за вечера. Па и тортата и колачите се направени од шеќери, млеко, јајца бла бла .... подобро мусли отколку торта. За повеќе да се ослабе, препорачливо е да се јаде без леб, пониско калорични слатки, помалку калорично овошје ( ве читам сите со бананите сте запнале...наместо 2-3 банани изедете 1-2 кг јаболки или мандарини ..било што.)

јас ослабев мноооогу со диетава ама пазев и на калории. значи да не премине преку 1200кцал. а до 1200 има за јадење ехехееее.....а само 1 банана има 100 кал. па сега видете. ако сакате поголеми резултати пазете и на калорииите затоа што 1кг сало= 3000кал. што значи вие треба да сте у минус 3000 кал. да изгубите 1кг.

ова што го пишувам е од лично искуство, не ми замерувајте.не се правам паметна :) :inlove:

20. mamma

mamma Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    26
    здраво на сите ун диеталци,ве читам повеке време и ви се радувам на сите успеси.денеска ја почнувам и јас диетата,јас се поправив во бременоста 30 кг. наместо да слабеам јас уште се здебелувам.за почеток сакам да намалам барем 15 ако издржам.не знам дали да го држам овошниот ден баш и не ми се исплака зошто имам мало дете.една моја другарка не го држеше и пак многу ослабна.

откако станав испив една чаша вода сега пијам кафе доручек ке ми е 2 јаболки ручек 3 јајца и кисела краставица а вечера исто само помалку

се надевам дека ке издржам :lol: