И мене ми беше cheat day . Иначе ми беше овошен ден, ама дојдов од работа мртва гладна и си лапнав две парчиња од пицата од вчера . Потоа продолжив со овошен до крај. И истото си го реков, од утре нема грешки . Утре ми е 21/90 и протеински и утре ќе биде без месо, јајца или сирење нешто. А дали може да се меша јајца и сирење?
@Troi Според правилата од првата страна смее, според фб групата во никој случај!!! 31/90 Д: Киви Р:Печен компир со сусам,и салата В:Истото од ручекот
I jas pocnav pred tri dena. Sakam da prasam dali moze bez jh den? Poso od toa se debeleam i nekako mi nema logika toa da jadam... znaci da teram samo proteinski skroben ovosen itn..?
И јас вчера требаше скробен ручек јадев салата а вечерта испив повеќе вино и нешто мезнав Денеска продолжив со јх пита со праз за ручек , парче пита со мармалад за вечера планирам.
Mene denes 38 den proteinski jas obicno retko go jadam ovosjeto sabajle pocesto cedam limon citron portokal ili eventualno zelen caj.rucek meleno meso so tikvicka vo rerna i toa ke mi bide do vecer.vo princip i do sega vaka se hranev i sum -10 Jas sum premnogu zadovolna vrv e dietava i krvnata slika podobra nikogas ne mi bila.site sto se mislite pocnete ja dietava bez razmisluvanje
Девојки и јас од утре ја почнувам па да прашам дали може кајгана со мнооогу малку масло за протеински ден и колку да спржам за ручек колку за вечера може 2 со 2? бидејќи ми се гади од варени со салата (комбинација ужас). позз
Денес овошен ден.3 јаболка и една банана.Не се осеќав воопшто гладно.Али направив мала грешка со тоа што каснав семки, уз филмот не можев да им одолеам. Утре протеински ден 16/90.На мени: 1 банана 1 печен копан, салата марулка, две парчиња црн леб и супа Само копан
Не е грешка може 100гр да се јадат во овошен семки, сончоглед,бадеми,лешници. Мене утре ми е овошен ќе видимњ како ќе биде
Не, деновите не се менуваат, се оди по редослед. Во јх ден можеш да јадеш: посна проја, геврек, перек, посни кифлички, интегрални макарони/шпагети, полента, вегетаријанска пица...ручекот секогаш е посен, а вечерата не. Ке имаш резулатити, само да не правиш грешки, иако ке јадеш макарони/шпагети. Кога јадеш макарони- мериш две раце, шпагети 100 гр, со прилог од маслинки, печурки и доматен сос со зачини по избор. Вечерата е пола од ручекот, плус темно чоколадо 75/ - 4 коцки, или благо по избор со плус темно чоколадо.
Во протеински ден можеш 5 јајца. Значи 3 за ручек и 2 за вечера, или пак 2 за ручек и 1 за вечера, плус салата и супа. Вечерата е секогаш пола од ручекот. Дозволено е 1 лаж масло, така да можеш и кајгана во тефлон тава со малку масло, со прилог можеш печурки, маслинки...Инаку подобро варени, но не е грешка кајгана...Во диетава е дозволена само, варена, динстана и печена храна, да се избегнува пржена храна, бидејќи има многу масло.
Риба можеш да јадеш, плус салата и супа. Лебот не е задожителен да јадеш, во протеински и скробен ден, по избор ако сакаш, и тоа само 1 кришка црн леб.за ручек. Риба можеш да јадеш, туна или печена личен избор... Компири ке ги јадеш во скробен ден,со плус салата за ручек, и пола за вечера.
Не се мешаат два протеини. Кога јадеш јајца оди супа и салата, кога јадеш сирење (моцарела) / урда (здравје радово) оди со салата и јогурт.
31/90 Доручек 2 јаболка Ручек 2 интегрални стапчиња со ајвар Вечера фурнарини со салата (грешка знам) и ред црно чоколадо 32/90 - овошен
1 ден – Протеински ден Ручек-месо, варено или печено (3 парчиња-ресторанска порција 250гр.) или 3 варени јајца, едно парче леб, салата во неограничени количини. Супа но без резанци. Овој ден може да се јаде сирење или млеко,но во тој случај на месото односно на јајцата треба да им се преполови количината. Убаво си пишува на првата страна,луѓе со години на овој начин ја држат диетава,не измислувајте и не додавајте нови правила!!! 32/90 Киви Баник со праз Корнфлекс
Во скробен ден се јаде до 250гр за ручек, и 125гр за вечера. Значи се јаде полна длабока чинија манџа (6/5 кутлачи) , со неутрални намирници и плус салата. Вечера пола чинија манџа (пр: 3/2,5 кутлачи) и плус салата. Скробен ден можеш и 1 парче црн леб за ручек, но не е задолжително. Скробен ден: леќа, грав, орис, боранија, грашок, компири, пченка, леблеблија, костени. Не се мешаат два скорба, секој посебно се јаде и се смета како оброк само еден. Како идеја пр: леблеблија јадеш 250/200 за ручек со плус салата по избор, за вечера јадеш 125/100 гр и плус салата. Колична на храна во сите денови е 250 гр за ручек, (протеински / скробен / јагленохидратен ден), освен во витамински каде е неограничено,со плус до 100гр јаткасти плодови непечени и несолени.
39/90 скробен.Доручек цеден лимон и портокал.Ручек 2пиперки со ориз и зелка салата.За вечера немав од ручекот ми го изеле па си сварив ориз само со морска сол му ставив буковец лут,лукче и неколку сецкани маслинки...топ искочи не сум мн гладна каснав малку колку да не скокам оброци и сега одам на пешачене.
22/90 Доручек: портокал, цеден лимон со вода и ѓумбир и кафе Ручек + Вечера: Турлитава со компир, кромид, домати, модар патлиџан и малку печурки.