1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Ви се приклучувам и јас :) Денес 7ми ден, јаглехидратен:
    доручек- 1 банана
    ручек- пица со доматен сос, печурки и кромид.
    вечера- исто од пицата+ ред темно чоколадо
    @Chanell* мислам дека можеш какао, ако е право какао, ако е за пиење незасладено или со стевиа :)

Количината намали ја само, и немораш да јадеш благо, јади нешто тестесто и за ручек и за вечера. Си постои причина зошто постои овој јаглехидратен ден, на метаболизмот му се потребни и шеќери. А кришката леб во протеинскиот ден е важна да се конзумира затоа што од протеините доаѓа до нагло опаѓање на шеќерот во крвта па може да предизвика лажна глад.

Спанаќ можеш секој ден, зеленчук е :)

Едит: Сакав да ве прашам за витаминскиов ден, зашто гледам го викате и овошен. Тоа значи дека е исклучиво овошје, сушено овошје и јатки, или може и зеленчук салата? Зашто групава на фб што ја следам вика дека е витамински ден..

2. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.820
    @Kitten Витамински е, ама ти одлучуваш дали денес само овошје или и зеленчук ќе вклучиш,пример :)
    Јас јадам преку ден свежо,суво и јаткасто а навечер скоро во секој витамински салата од зелка.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Женски многу ми е тешко да се организирам со време, особено со оглед на тоа што одам и на факултет и директива после тоа на работа, како на пример денес, и имав 8 часа размак меѓу појадокот и ручекот, и да не каснев Виталија Нутри Бар мислам дека ќе се онесвестев на работа. :( Морам да најдам некое решение како да го испланирам времето за оброците. А и пак си правам варијации на ручек-вечера, придржувајќи се до дозволената храна.

#2 - Скробен

Појадок: две мандарини
    Ручек: грашок и пченка (конзервирани), цвекло, зелка салата, туршија(руска), кришка леб
    Вечера: компир и ориз варени, цвекло

4. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.820
    @SexyLady Што за ручек,тоа за вечера јадеш. Не се мешаат повеќе видови на скроб во ист ден. Или грашок,пченка,ориз или компир, не сите заедно во ист ден. Тоа ти е грешка.
    За да не чуствуваш глад јади повеќе овошје, пример на 2 часа по две овошки додека да ти дојде време за ручек, подобро така него ли виталиа. Мусли барс остави ги за јх вечера

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Направи си ручек од вечерта па спакувај во соодветна пластична кутија за јадење. Е сеа малце грдо е што е ладна храната ама мора прилагодување :( И јас така правам кога сум втора смена.

6. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    @Chanell* Не можеш во јх за вечера затоа што е направено од овошје, а во јх овошје само за појадок.

Медот е опционален, незнам дали е дозволен или забранет медот е здрав и јас си го користам во овој рецепт. 1 лажица мед на 4 дена па и нека е прекршок, не е штетен во никој случај.

Какаото е сурово, не е варено, според некои не смее, според мене никаде не прочитав такво нешто во диетата, од друга страна пак: Help you lose weight – Cocoa can help boost your weight loss results in a number of ways. First, it helps stimulate serotonin production in the brain. This chemical regulates your mood and helps suppress your appetite, which means you’ll consume less calories in the long run. Additionally, cocoa is naturally low in calories, with a mere 90 per serving. This makes cutting calories – and losing weight – a breeze.

На Chanell* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    37/90

Дорчек 1 круша
    Ручек туна салата со парче интергрално лебче и супа
    Вечера пак туна салата плус смоки :$:tmi:

38/90

Доручек 1 банана
    Ручек Ориз со салата од домати
    Вечера пак исто само пола :|

Инаку @SexyLady не знам како планираш да издржиш цел ден на работа со 2 овошки, ќе си носиш на работа од вечер ќе си спремаш во пластично, јас се опремив со садови за пакување кога ја почнав диетата:D.

Пример во протеински ако не можеш ладно месо, јајца со салата, туна салата.
    Во скробен ориз, варен компир и салатка не можеш сеа манџи да носиш за жал ама тоа е, во јх пица, макарони, геврек....

Јас стагнирам минус 5 сум ама не мрда веќе недела, ама ок ми е има уште 2 месеци, се надевам ќе намалам уште 5. :angel:

8. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    324
    кои намирници се неутрални и може да ги јадам секој ден со ручек да правам комбинации ?
    печурки ?

9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Иако печурките содржат многу протеини, на листата на неутрални се. Исто така секој зеленчук ти е неутрална намирница.
    Во јх ден дозволени се кечап, доматен сос и ајвар.

Последна измена: 22 февруари 2017
  10. Maci4k@

Maci4k@ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    43
    Девоjки кажете нешто за забрзуване на метаболизмот? Пиjам вода по 2 литра на ден...jаболка за доручек практикувам и суви сливи jадам..
    Залудно и вежбам и пешачам плус никогаш не сум заменила ден добро се држам со диетава еве 45 дена....но дефф проблемот е метаболизмот со денови не одам во вц :/ ... Има некоj друг со ваков проблем? Совет?

11. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Za nekolku meeci kerkata ke polni 2 god.a jas uste ne uspeav do kraj da gi simnam kg sto ostanaa od bremenosta..duri i si nakaciv 2 kilca..i sega rekov dosta e,mora dieta..probav so namaluvanje na hrana i nekojsi moj rezim ama nebiva..greski sigurno ke ima,mrazam ogranicuvanja,ama ke se trudam so tekot na vremeto da se naviknam na rezimot. -8 kg e ona sto sakam da postignam pa ke vidime..@maci4k@ da ne imas nekoj dr.zdrastven problem,mene mi e takov metabolizamot ama si imam hasimoto,od nego mi e..

12. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    На Maci4k@ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765

Маслинки, печурки, зеленчук.

14. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Пробај насабајле да изедеш 2 банани и кафе (значи или турско или еспресо, не нескафе) и во протеински ден супата заменија со јогурт. Ова мене секогаш ми помага.

Исто така наутро пиј вода со лимон на гладно срце, и тоа помага. Ако немаш секогаш лимон можеш да искористиш јаболков оцет.

15. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Кечапот не е дозволен, доматен сос може. Кечапот е полн со шеќери и е забранет.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Maci4k@

Maci4k@ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    43
    Денес сум овошен изедов банана и турско кафе ...и еве ништо :/ аj утре ке пробам варени jаjца и jогурт со салата...досеа 45 дена ништо млечно немам jадено од др причини...но утре ке пиjам jогурт па ке видиме :)

17. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Пробај тогаш прво вода и лимон насабајле на гладно срце и немој да јадеш после тоа некое време, пр. 1 час.

18. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.755
    Допаѓања:
    21.441
    Не е? Ооф јас па нон стоп кога правам тестенини го користам.:tmi: Да се поправам отсега..

19. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    #2 - Јагленохидратен

Појадок: две јаболка
    Ручек: четири кифлички
    Вечера: две кифлички и mexicano лут кечап/сос + темно чоколадо