#9 - Протеински Појадок: два портокали Ручек: Туна Мексикана (се зезнав малку пошто не видов дека е со грав и пченка, ама ајде мала грамажа е 4-5 гравчиња имаше ), краставица, кришка леб и супа Вечера: Помала туна обична и краставица
Вчера почнав N1:доручек кафе+јаболка ручек:скуша+салата вечера:остатокот од скушата, малку супа, двопек 2мали парчиња, и доцна вечерта ме фати голем глад каснав варено јајце и малку сиренце.
Startuvam denes. Visok imam 5-6kg no celta ke mi bide 10 da namalam. Pred nekolku meseci uspeav 13 da namalam. Denes na meni: D. Kafe i portokal R. Sopska salata i casa jogurt V. Salata so sirence pak
@LaDyDoLl и ја сум од денес. Ќе се дружиме. Прикачив вчера еден фајл ко календар со почеток од 01 Март. Ќе си шкрткам денови. Почнувам со 74кг. Обем ќе измерам вечер.
I jas ozbilno i strogo,spored pravila. Edinstveno,kafeto tursko ne go mozam,ne pijam tursko,a imam nizok pritisok,pa pijam po 1-2 2vo1,toa mi e edinstvena greska. Startuvam so 76,obem ne meram,koga ke uspeamda vlezam vo farmerkite sto gi obozavam,ke znam deka sum uspeala
@VACA Баш така, завршуваш со турбо и продолжуваш по старо. Не се препорачува ако ја држиш прв пат да стартуваш на 17 ден, а не знам зошто, тоа е само убрзан процес со повеќе овошни денови не би можело да штети .. Денес ми е овошен и немам никаков апетит. Од 7 сум на нога а сеуште ништо немам во уста ставено...
Денеска протеински се одлучив за сирење Пиперки со домати малку запржени и сирење +леб. За вечера највероватно шопска ќе биде
Епа луѓенца и јас од денес ја почнав диетава 1-ви март, па се надевам ќе има резултати, а пред се ќе ја издржам. Забележав дека ми смета тежината и по фармерки се завележува. Шо убаво минатово лето си симнав 7-8 кила по моја диета шо ми се најде од овошје зеленчук,јогурт,корнфлекс, јајце јадев..Од 60 на 52кг. симнав, така нешто, и па си ги вратив истите. Но, не се откажувам Нова Година, нов месец, со нови сили
45/90 До пола стигнав,леле зарем?! Овошен Смути од киви и пола банана Уште две банани и две мандарини И тоа беше се за денес До после може салата од зелка ако сум гладна,и доста е. Од утре Турбо УН. Едвај чекам да убрзам малку процес
Утре овошен ден, уште од сега се чувствувам гладно. Инаку, да ви се пофалам истерав три дена без грешка.Идемо даље.
@ilovesun -5кг до сега, малку ми се но добро е. Знам зошто почнав и одам до крај, дури и си имам испланирано 2 круг кога ќе почнам Многу сум мотивирана и грешки скоро и да нема, не претерувам ни количински и ги избегнувам салатите во овошен. Баш овошни ги правам во последен период. Прееска купив микс од јаткасти плодови ама со сол, и изедов неколку само, превкусни беа ама прекинав. @christinnn Ќе се навикнеш,нема да правиш понатака големи грешки
Zdravo sakam da ve prasam sto znaci toa turbo un,dali stvarno imate efekt od dietava,i za dorucek kolku ovosje jadete?
погоре mimiiiii ставила слика што всушност е турбо УН. https://forum.femina.mk/attachments/fb_img_1488037034279-jpg.300292/ еве го линкот. Јас сум 4ти ден, уште е многу рано да кажам лично искуство. За доручек секој ден е истото, 2 исти овошја пример 2 портокала, 2 кајсии и тн. или една рака суво овошје
Скробен ден . Д: Сок цеден од 2 портокали Р: Не ме бендиса мојот изум зелка салата, цвекло, морков и во него варен компир со малму лимон, сол и лажиче масло + кришка црн леб потпечен во тостер. Едвај изедов малку, ни пола , до вечер ќе го дојадам и толку. Утре во план за ручек имам ѓеврек, или вегетка, бидејќи на факултет сум, па после ред чоколадо за готвење и 2 чајни колачиња