И мене скробен ден денес ми е,ручек салата марула морков и млад кромид + печен компир со сусам и зачини .За вечера компир салата највероватно .
Ни бројам ни се мерам штом други приметуваат намалување има резултат. Повеќе од месец време нема сигурно
И јас мислам дека се пуканки во скробен но на групата на фб читам дека ги преопрачуваат за јх вечера. Јас лично порано јадев во скробен како замена за оброк
Пуканки се во скробен, и се друго што е направено од пченка кога веќе пченката ја ставиле во скробен ден. Денес 16/90 витамински ден... доручек: две јаболки ужина: банана ручек: овошна салата од 1 банана, 1 киви, и портокал, и праска од компот, 4 јагоди, 2 суви сливи, 2 урми и сетоа тоа посипано со цејлонски цимет и мелени бадеми. вечера: печена тиква со лажичка мед, цимет и мелени бадеми....њаммм
Јас почнав со оваа диета од денес и се надевам ќе се придржувам успешно. Протеински ден 1 Појадок: две јаболки Ручек: две парчиња лосос на скара без масло, една чинија супа без резанци, салата зелка со оцет сол и црн пипер Вечера: едно парче лосос на скара без масло и салата зелка со оцет сол и црн пипер. Искрено моментално едвај издржувам да не јадам благо после јадењето но некако се придржувам.
Не си далеку од мене, мене утре 3ти ЈХ-ден. Нареден протеински и јас планирам риба. А за благо денес ме намами мајка ми и каснав 1 бисквита. Не е страшно
@Slatka2017 Тоа е јагленохидратен ден, или Јх, само на српски Вчера: 46/90 1/12турбо ун Д:3 киви Р:3 копани пилешки со салата свежа, малку лутеница супичка и бел леб од фурна В:Цезар салата
Jас си стагнирам во килажа,а преригорозно се држев деновиве,и плус секоj ден вежбам,но тоа е што е не се откажувам имам уште 35 дена до краj.знам луге што буквално последниот месец се стопиле.Така што се мотивирам.последен циклус пред втор воден ми е и прв пат пржам 2 jаjца досега само варено и печено jадев.е сега нз колку ми е грешка кисело млеко пола канче со jаjцата но желудников деновиве го осекам некако почнува да се буни хахха..и затоа решив кисело млеко да зеам малку. Инаку леб не jадам од почеток никаков скроз го исклучив од мени.Инаку порано по 4 пржени jаjца сум jадела сега едваj двете ги изедов и тоа ми е наjбитно што ми се намали апетитот