Ауу браво ако поминеш со парче баклава,јас јадам повеќе благо во јх Ваква пица искрено не би јадела како твојата плус ако се живи карфиол,брокула ,морков ич нема да ми е вкусна Јас си правам со домашно тесто,и на грил тава или некоја нелеплива малку запечувам тиквица,па кромид,па печурки, колку да омекнат и редам.Доматен сос тиквица,кромид,печурки,маслинки и повеќе сусам. Пробај така ќе видиш колку е по вкусно. Домат печен ич не ми е вкусен па некогаш ставам пелати од конзерва. Дури ни капричиозна не ме стрви како таква пица веге Јас денес протеински ден. д:/ р: пилешки стек+ запржен кромид печуеки и доматен сос,салата марула и леб 1парче в:парче стек и салата
Јоооој синоќа како сум грешелааа ко последно да ми е Прво 2 пилешки прстиња и после во 2 саат 2 домашни кофтиња Апетит до плафон цел ден имав, ама цел ден да издржам и вечерта коа ќе утнам ужас ми е. Протеински Што да јадам ???!
Ги сварив малку претходно тие зеленчуците малку да омекнат ама џабе бе. Ни П од пица немаше ама ајде. Нареден пат ќе го земам во обзир твојот совет , а богами и вечерва за благото
Јх ден Денес касно доручкував: една банана (и малку јаболко што остана од ќерка ми) Ручек: шпагети со маслиново масло и лукче (и едно парче домашна пица со се мастраф што ја правев за домашните . Не бива да не се проба) Вечера: ќе правам колач со вишни ( сигурно ќе изедам 2-3-4 парчиња ) Се мерев. Скоро помалку 2 кг. од кога почнав, пред 7 дена отприлика. Сега имам исто како лани кога ја држев, ама сакам уште некое килце надолу. Правам грешки тук-таму, ама си продолжувам пак по режим како ориентир.
Во протеински најлесно и превкусно ми е салата марулка со туна.Не можам да се донајадам.Е сеа, дека од поручек сум на школо ќе заборавам на вакви јадења, треба да е нешто лесно преносливо, а марула и туна, хмм, па не баш.А и фацките на соучениците коа ќе намирисаат туна, нема да поднесам. Иначее, да ве прашам.За протеински ден сакам да јадам сарма зелка со мелено месо и ориз.Е сеа, ставаме малку ориз внатре, скоро цела е на месо.Дали ќе смета тоа што има ориз внатре, да јадам или сепак да прескокнам?
@christinnn Па јади ја во скробен,и тргни го месото од неа 49/90 Доручек банана Ручек: Јас цезар пак си јадев, домашна секако Е тоа преливот ми ја зае*ба работата ама ај убаво ми дојде на дишичката. За вечера тоа малку што остана ќе го дојадам.
56/90 доручек цеден лимон немав апетит. Ручек ни повеке ни помалку цела пица веге од каj gino....малку е поголема од оние тестана готови за пица,па после пешки до дома одев и дома 30 стомачни плус ахха... Вечера едно мало сникерс и пак пешки(брзо оденjе) по кеj и уште 30 стомачни
1/90 D. Smuti: spanak, zeleno jabolko, 1 banana, 1 s.l. leneno seme, sok od portokal, R. 1 i pol jajce i parce sirenje , 1 parce leb, supa V. 1 i pol jajce, parce sirenje, 1 parce leb, salata + edno nes i 1 tursko kafe i caj Semki od tikva za grickanje... Moram nesto da gricka vo sprotivno ke jadam
57/90 овошен доручек банана Ручек сварено цекло со оцет и сол Вечера сега пак банана ако ми се приjаде до вечер кафе или какао планирам без шекер.утре воден ми е се надевам ке го издржам па ке ви пишам како сум поминала
40/90 и -8кг , пресреќна Моментално сум 70кг-71кг, уште -5кг да симнам и потоа да се задржам на таа тежина би било идеално . Диетава најмногу ја сакам зашто е повеќе како режим на исхрана и ми дава дисциплина во врска со храната и кој ден што да се јаде, а кога човек ќе успее да си ја организира храната и што внесува во телото, понатаму е многу полесно и да си го организира и животот.
@Troi Ама тиии многу си строга со диетава or not? Оти јас -8 не сум бе? Ок и -6 за 50 дена не е лошо. Денес јх: Д: Банана и 2/4 мекици Р:веге пица В: 2 палачинки
Диеталки здраво!Се извинувам за "упадот",но ми треба еден совет-веќе месец дена ги "студирам" УН и хроно.На фб хроното е помасовна но мене ми е брутална малку,со толку многу месо.Имам 8-10 кг за симнување,па ми треба совет од Вас која е подобра?Се си мислам дека ќе Ви се приклучам за некој ден,но совет ми е многу добредојденАко пречи постов,преместете или нека се избрише!Поздрав