УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Devil99

Devil99 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    45
    6/90
    Скробен ден
    Д: 1 големо јаболко зелено
    Р: 2 печени компира со зачини и кисели краставички
    В: мало тањирче леќа и кисели крадтавички
    Бидејќи немав компири за вечера, грешка ли ми е што јадев леќа? :(Дека и таа е скроб..:(

2. Devil99

Devil99 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    45
    И јас незнаев со која да почнам и ете веќе 6ти ден сум на ун и имам -1кг.и полесно се осеќам без меше:D.. Па ќе видиме како ќе има резултати со време, уште на почеток сум:)

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  3. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.755
    Допаѓања:
    21.441
    Овошен ден: 2 банани, едно јаболко, шака ореви и малку пржени кикири.Чудно ми е што денов го поминав без да осеќам глад, порано овошниот ден ми беше смрт.
    Утре протеински:
    Доручек-Две јаболка
    Ручек-Салата марулка, туна, 2 парчиња црн леб и супа
    Вечера: Салата и туна

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.820
    @dunika Лично јас УН би ти ја препорачала. Разновнидна храна секој ден,не го преоптеретуваш организмот со еден вид како во хроно што е со месо. јас ја пробав еднаш,ама неможев само месо да јадам и толку многу за појадок.

Сакам да ве прашам, дали имате стриктно само 3 оброка или си дозволувате пример после вечера пак да јадете од истото што ви е за тој ден? Пошто денес после вечера јадев уште еднаш благо,па да знам дали сум единствен случај:worried:

На Viktorijaaa5, Aljona Ivanovna и dunika им се допаѓа ова.
  5. Aljona Ivanovna

Aljona Ivanovna Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    89
    Луѓе, смеам на веге пицата во јх ден да ставам печурки?
    ради протеинот прашувам :D

Ве молам израдувајте ме :(

6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Печурките можеш во секој ден ден да јадеш, неутрална намирница е. :)
    што ќе избереш најмногу ќе зависи од тебе.
    Преиспитај се што повеќе ти одговара. Јас например не можам без овошје, а ниту без благо, во УН има овошје на претек, додека без месо можам и не би можела да ја држам хроно.

На Viktorijaaa5, dunika и Aljona Ivanovna им се допаѓа ова.
  7. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Абе ја сум полна со грешки, единствена грешка што не ја правам е што не јадам чипс и смоки и такви грицки и исто така не мешам протеински со ништо, а друго јадам чоколади, кафе со шеќер и пица јадам вегетаријанска ама со кашкавал :hai:. И нели бев -5кг и стагнирав долго време, и се мислев дали турбо УН или пост и решив да постам една недела ама со зејтин, е сега тука нема млеко,јајца, чоколади и најверојатно тоа беше една од причините, а втора работа имав нешто кавги низ дома и нервози и цели три дена немав ни апетит ни ништо :puke: , ама ете, бидна што бидна и сабајле се мерев 70кг-71кг.

Ти како што те читам си слична на мене и најверојатно имаш сличен метаболизам, и сега кај некои други иде побрзо кај нас може поспоро ама сепак, и ова колку што е супер како за толку краток временски период.
    Искрено, да знаев дека не е толку тешко ќе почнев многу одамна со диетава. Најтешка е првата недела додека се дисциплинираш, после више и свеста ти се менува и се.

На Chanell* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    @dunika

Jas mislam deka nema podobra dieta od UN ;)

На Viktorijaaa5 и dunika им се допаѓа ова.
  9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.096
    Допаѓања:
    91.255
    Не си единствен случај ич да не се секираш :D

На Chanell* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    2/90 Skroben

D: Smuti: spanak, zeleno jabolko, leneno seme, dve slivi, banana, sok od portokal
    R: trebase grav :( ne bese gotov pa jadovme jajca omlet so piperki :( dobroto e so imav napraeno mnggg salata :)
    V: ke bidi grav so salata
    Dosega voda i 1 kafe , pokasno nekoe orevce caj sigurno

ps. bas mi e maka za gravceto :( :) :) utka denes, ama bitno e so 1 parce leb i bez blago ;)

На Devil99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Devil99

Devil99 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    45
    И јас за исто прашував дали смее ручек и вечера различно да се јаде..бидејќи прочитав ко морало исто само преполовено во вечерата ..хмм..:^):wasntme:

12. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    Mora isto ama jas utka denes..

13. Normina

Normina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    54
    Здраво девојки ... Од утре и јас ќе ве дружам .. Немам многу за симнување , колку што сакам да ја поправам крвана слика ( ниското железо ) Ве има во голем број , па ме интересира дали кај некоја од вас има позитивен резултат и на крвта ... Одев кај неколку нутриционисти ама ефект имаше само одреден период и не јади месо , не јади млечни производи не јади она не јади ова тоа беше муабетот .... Читав доста за исхранава и гледам дека има доста добри намирници што би ми биле од корист , па добро б ми дошло некој баш совет ... :*

14. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.096
    Допаѓања:
    91.255
    Ептен утка,и доручек и ручек а богами и план за вечера па и оревчињата измеѓу.
    Прочитај и преучи ја убаво ун диета па од утре почни од почеток,мослам дека најдобро ќе е така :)

На diorsa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.820
    @diorsa Ама и смутито ти е утка, појадокот ти е 2 ИСТИ овошја, никакво смути па и уште со зеленчук во него :)

На diorsa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Maci4k@

Maci4k@ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    43
    Девоjки еве ме го издржав и вториов воден ден...пресрекна сум :) пиев и гумбир со лимон сабаjле и нз дали е од тоа ама ич не осекам глад супер се осекам :) него аj да ве прашам морско дали jадел некоj место месо и риба? Се мислам за утре риба или некоj морски плодови да си направам но незнам колку смее тоа,што викате вие?

17. Mashaaa

Mashaaa Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    16
    veke podolg period ja zapocnuvam i ja prekinvam un :/ a imam rezultati i se otkazvam :( malce motivacija

18. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.820
    @Maci4k@ Може, и тоа е месо сепак. Слободно јади морски плодови не е грешка.

@Mashaaa Секогаш во глава нека ти биде "зошто сум почнала", зацртај си дека тоа мора да го направиш за тебе,за ти подобро да се чувстуваш, за да немора да се криеш позади широката "удобна" облека повеќе, и гордо да се прошеташ по бикини летото^_^
    Е јас вака си се мотивирам,тоа ми е во глава и не ми паднало на памет да се откажам,пошо досега милион пати ја почнував и си јадев се што не треба и никако резултат да видам.
    И реално, опседната сум дали и колку кг губам ама ако, си се мерам почесто и си запишувам за да не губам мотивација. Така ја одржувам уствари :angel:

Денес 51/90 овошен
    Д: 1 банана
    Р: Салата од пола банана,1 киви и 1 портокал
    ужина:неколку индиски ореви солени
    В: салата иста како од ручекот
    после вечерата пак 10тина индиски оревчиња
    Доста за денес,ќе ја сонувам вечерва шопската салата што ми е на утрешното мени:whew:

На diorsa, Верче4, Maci4k@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.096
    Допаѓања:
    91.255
    Кога имам благо не ми се јаде ич :|
    Денес јх ручек 3-4 домашни кифлички +салата, и едно парче баклава имам изедено само од благо.А утре на овошен ќе мрчам колку ми се јаде |(
    Спремна сум и за утре јаболки,портокал,лешници,марула ќе има што да се гризе :D

На Ema.Sk, diorsa и Maci4k@ им се допаѓа ова.
  20. Mashaaa

Mashaaa Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    16
    @Chanell* kolku kg si vo minus do sega ?