Изгледа малку ја зафркнав диетава Пред да одам на училиште изедов една туна,едно парче леб,салата и едно парченце сирење. На школо изедов само две јаболка,а за вечера дома мајками ми имаше направено варено месо и компири,салата и едно парче чеб.Е сега знам дека не требаше ама и компирите ги изедов .. Зрешив ли многу ? Спојлер Кажете ми неееее Иначе протеински ден ми е
па 5 килограми имам сигурно ослабено денес 15 ден,мелани ми кажа дека после 20 ќе се осеќам ко издишан балон шо ме радува.Сигурно после тоа процесот побавно ќе оди.Инаку немам баш некои мускули веќе 4 месеци не сум вежбал изгубив и на кондиција и се али ко за старт супер ми оди.Да стигнам до 84 кг и таман си е.Гледам на ракометот тој Ванчо Димоски висок колку мене 184 а тешок 110 кг лелееееее.е тоа е многу незз како трчи! хаха позз
пааа малце си згрешила.Компирот ти е Скроб за жал.Али продужи си ништо не е штетно утре скробен ден.Свари си компир и златна мешавина можеш да му стајш одозгоре и маслинки мм слатко послатко.А нели за доручек треба овошје ти за ручек си го јадела?? :/ лелее сепак школото не ти одговара смената :/
Епа затоа тоа така го јадев...Незнам една друга феминка ми рече така..затоа така и направив..Неможи поинаку,ај уште некој ден па прва смена ќе бидам и полесно ..Нутриционист малку ме поткрена да продолжам се разочарав..Фала .. Иначе ти јадеш за ручек леб?
Па јадев првиот пат сега не!добро,кога се чорби во прашање секако по 1 парче а и на јаглехидратниот ден пица кога си правам вегетаријанска нели и тоа е тесто,а и тестенините се тесто.Нема шо да се демотивираш,само не мисли шо ќе јадеш до после или до вечер или до утре и ќе успееш.Утре ти е скробен ден,мислам дека нема ништо срамно ако за доручек дома јадеш овошје а на училиште зошто да не во едно пластично од еурокрем не си однесеш варен компир со кечап и салата во него си стави вегета све...добро се амалку селски изгледа али тоа е.За твое добро е,нема да ти се потсмеваат еее кај нас си носат варени јајца,ајвар,мајонези све...веќе тостови такви работи банички преќиснаа...А за јаглехидратен ден купи си баке ролс од пица и све ти е на место.Така прави некои трикови додека си втора смена.А пак за протеински ден можеш во заструг да си ставиш стек и 2 парчиња леб како сендвич со марула салата исто си е све.Нема срам,истото и јас ќе го правам ако некад ни изменат 2 ра смена да бидеме.Позз
мед дали може да се јаде и во кој ден, и нутриционист кога за вечера во јх ден јадеш на пример ресана видов си пишал цело пакетче ресана или само една ресана
Една ниту на катник нема да ми се закачи,па се лажам на цимерите дадам по 1 колаченце за мене останат 8 ги срендам така божем да изгледаат повеќе и се ги јадам.Мило савлјевски ме охрабри коа ми рече дека јадел цело паковање ишлери,плус цела чоколада за готвење плус 3 топки сладолед и пак олсабел 17 кг.Денес пример изедов 1 шолја пудинг и 1 ред црна чоколада.Али еве веќе цревата ми кркорат а и треба да легнувам на училиште утре.Мед мислам дека можеш во јаглехидратен ден,да да тогаш јади го пример за ручек на тесто за пица мојот зимер си стави слатко од јагоди и потпече малце ти пак пробај со мед можеби слатко ќе испадне.позз
Утре ми е скробен ден, а моите дома сарма ќе правеле за ручек. Може ли да јадам сарма утре или сама да си готвам ?
Пречи ли тоа што доручекот ми е во 7 пред да појдам на школо, а ручекот дури во 2.30.. Има околу 7 саати меѓу оброк
Не мислам не би пречело незнам но пред некој ден видов дека пишал некој дека во скробниот ден јадел сарма,што значи не би сметало. Спојлер Само ме мрзи да пребарувам по мислењава.
Можеш,но само ако е посна сармата.Со месо не. Многу рано ти е појадокот,мене пример кога сум од сабајле на школо,јадам на голем одмор и дома дури кога ќе дојдам ручам.А,искрено многу време ти е меѓу оброк,ќе гладуваш ептен. Но,ако можеш така да издржиш,океј е.И нема одредено време за јадење,освен дека вечерата треба да биде до 8 најкасно.. барем така знам
a da prasam, vo proteinskiot , skrobniot, i jaglenohidratniot den ovosje treba da se jade samo kako pojadok, ili moze i kako meguobrok da se izede na pr po edna mandarinka? bidejki sum procitala deka posle rucekot e dobro da se jade citron, pomagal vo topenjeto na masnotiite pa neznam dali treba toa da se praktikuva
и јас ви се придружив полесно ми е некако со вас заедно..., денеска ќе ми биде втор ден скробен, дали ке може да се јаде грав, сепак тој има запршка со масло и усте едно прасанје кога јадете салата дали ставате масло?
Јас како "експерт" за диети од искуство Ви кажувам дека овошје не треба да се консумира после ручек. Овошје е добро само на празен желудник во комбинација со вода и чаеви, одлично за детоксикација. И гледам многу банани се јадат за доручек, најдобро е за почеток да се избегнува бананата додека не се симне некое килце, па после да се вклучи во исхраната. И уште нешто, подвароци, кисели зелки и кисели краставички воопшто не се замена за салата. Тие содржат премногу сол и задржуваат течности во организмот, така да Не! Што се однесува до маслото, во салата препорачливо е да се става по една лажица маслиново масло. Ајде со среќа
Јас ја поцнувам од утре, ми се гледа како лесна диета па ке видиме А и еве најдов тамела за следенје на ун диетата, само треба горе да си ја смените датата http://www.dijeta.net/phpBB/viewtopic.php?t=335
втор ден.скробен изгледа грав ке е.вчера ми се слоши главата ме болеше,рано ручав а накај 7 вечерав изгледа прегладнев.дали знае некој мед кој ден мозе да се јаде.
Па како ондак гравот да се јаде никако не е слаток без запршка.Јади си слободно во запршка што има освем лажица брашно масло и таму 300 работи што ставате тоа на цело тенџере е ништо.Во салата практикувај маслиново масло и ако се работи за зелка јаболков оцет и наша сол што е што содржи калиум.позз
И мене ми е втор ден, скробен. За појадок изедов два портокали, а за ручек ќе си сварам компирче. Засега добро е, не ми е тешко, се трудам да не мислам на јадење.
Супер,скробниот ден и овошниот ми се омилени,посебно скробниот кога ориз си правам така не мрсен по цело плехче јадам.Инаку јас сум овошен ден,16 ти ден ми е 5 кг имам симнато, до сега сум јадел 1 банана и 3 мали мандаринки и ореви изедов 1 рака ,до вечера јаболки само.Супер ми е никаков глад не чувствувам.А и ногата веќе не ми е во бинт и супер се чувствувам.позз