@Winter Lady Нема штета диетава, и не мора толкава пауза, разговарав со докторка и нутриционистка, зелени светло даваат со барем 2 недели пауза. А за грешки, па неможам така строго оти кад тад коа ќе ја прекинам ќе сакам се што не сум јадела до сега да почнам да го јадам и јо-јо ќе си направам. И еве ме, -8кг и со тие грешки,кои патем никогаш не биле мешање на протеини си скроб,или јх и протеини. Ти на ун си?
И јас ќе се сложам со @Winter Lady . Често правиш грешки и затоа не мрдаш со килажа . Ако веќе си се решила на диетава оди по правила. И мене ми беше тешко , но си поставив цел и готово. Иначе и јас разговарав со нутриционист и ми кажа дека мора 3 месеци пауза , пошо нема да има ефекти( ќе се навикнел организмот ) и ќе си имаш мака со црниот дроб. И гледам често пати и мелено месо се јаде во диетава. Тоа не смее во диетава само пилешко и риба така ми кажа нутриционист и јас по тоа се држев. Сепак како сакаш.
Не знам ете, мене ми кажаа дека можам после 2 недели пак да ја повторам. Уште кога почнав имав пишано, главна цел ми беше да ми се смири стомакот, 2 години имав проблем со варењето на храната и стална подуеност, и фала богу се среди ситуацијата Ако не сум на режим пак ќе се појават проблемите. А успат секако и сакав да намалам килажа,моментално сум супер, килажава ми одговара на висината и за два конфекциски броја сум смалена и мислам дека за 2 недели ќе имам уште -2кг, што реално е и повеќе од добро. Па и без физичка активност плус.. Грешела-не грешела, барем за втор круг ќе знам што и како да не правам. Како и да е, вечерата ми беше една убава палачинка и сега вака задоволна ќе спијам.
Здраво феминки. Замислете, јас денес пак издржав цел овошен ден. Требаше да ми биде протеински ама ми излегоа итни работи при пракса. Гладен сум се осеќам лошо али мотивиран сум. Утре конечно ја почнувам диетата. Само што, кажете ми, дали ќе биде во ред ако на ручек јадам риба печена ослиќ, а за вечера конзерва да јадам ? Мислам, утре ќе патувам попладне па конзерва туна ќе ми заврши работа, знаете, онаа со вода а не масло у нејзе.
Zdravo devojki. Do denes edna nedela kako ja drzam dietata i ima vidlivi rezultati iako jas imam pomala tezina(okolu 59 kgr). Ne se merev no sum sigurna deka min 2 kgr isceznaa Pravev isklucok navecer koga mi se jadese nesto zemav nekolku suvi slivi ili brusnica. Dietata koga ja citav mislev deka e mnogu obilna, no koga ja pocnav svativ kolku mnogu gluposti jademe ponekogas a ne primetuvame
Na pocetok sum so dietata 4/90 . Ja imam drzeno pred 5 godini posle poragaj i za 2 maseci (poslednite 2 nedeli neseriozni bea) izgubiv 12 kg koi mi bea dovolni da se vratam vo svoeto staro telo . Arno ama kg si gi kaciv plus i dodadov novi pa sega -15 mi se cel i se neizbezni/nuzni za trganje, posle koe ke trcam po uste -5 kg za da bidam ete demek do sovrsena linija . Inaku na sekoj mu treba motivacija i podrska , pa eve jas ke ja pobaram ovde , najmnogu za da mi e sram da gresam
Совет што овошје да јадам на сабајле? Банана нели не смее и не е препорачливо, јаболката ужасен апетит ми отвараат, па не знам. На зима јадам секогаш по 2 портокали (како голем фан на истите ), ама сега навистина немам идеја.
Круша,мандарина,киви ... некогаш и една рака суво овошје може.Банана пожелно е да се избегава ама може во овошен ден. Исто сега ќе е период и на јагоди па можеш и неколку јагоди
Немате штета од бананите они се добри за варење на храната. Нема од една банана да се поправите аман. Не ја држам јас диетава Шанел.
@Winter Lady И јас да готвам како тебе нема шанса да држам диети! Банани и јас често јадам, држат многу ситост и сигурно нема да ме поправат макар и две да се за појадок.
По правило бананите не се конзумираат често затоа што се калорични,овде има некои кои построго се придржуваат па не е во ред да кажуваме како нас ни одговара туку како е правилно 2-3банани нема сигурно да не поправат којзнае колку и јас сама јадам кога осеќам повеќе глад уште од рано
Во ред е, протеински ден риба+салата+ супа+1 кришка црн леб - ручек; а за вечера пола од ручек- мала туна+ салата, без леб и супа. Туната може и во масло да е, ама ќе ја исцедиш и ке ја јадеш без масло. Јади повеќе салата и пред јадење пиј вода, и после јадење, после половина или еден час. Супата- коцка за супа посна од кам-зеленчукова коцка, ја сечеш коцката на пола и ја ставаш во врела вода 200мл и ја вариш 3-5 мин, и ја пиеш после ручекот,( после рибата и салата). Супата е само во протеински ден, за време на ручек.
Можеш во протеински ден, ако јадеш сирење (моцарела) или урда (здравје радово)+ салата+ 1кришка црн леб, и место јогурт во замена кефир - за ручек. За вечера, пола од ручек- без леб и кефир,само сирење/урда+ салата.
Ништо не е тешко готвењето само желба треба да имаш. Незнам која желба ми е поголема да готвам или да јадам. Затоа имам вишок.
Ослабев 7кг за 3месеца со правилна исхрана.Знам дека се малку ама со оглед на кризните моменти јас сум задоволна.Но за 3месеци треба уште 12кг па се мислам за ун.Имам вишок уште 19килограми полека но сигурно се приближуваме кон целта