Минатиот циклус прескокнав еден овошен за да почнам турбо, ама турбото е протеин/јх,овошен, а јас имав протеин/скроб/јх (по стандард ун) па протеин/скроб не знам дали да одам денес со овошен, или како во календаров што ми стои да ми биде пак скроб денес, за да "израмнам" ? Или со ред да одам, јх денес па 2 овошни? Ич не знам што да правам.
Добро, no answers па да си напишам јас и за денес: 80/90 Јх ден Д:1 банана Р:1 празно лиснато тесто и 3 ресана колачиња В:2-3 коцки темно чоколадо Морам благо некогаш на ручек да земам,имам многу низок шеќер и ми се тресат раце и нозе. Виртуелен дневнику,фала ти што не ме критикуваш и што ме дружиш овие 80 денови Ситно се брои до крај..
Тука сум тука, многу обврски периодов, еве вака вчера протеински: 1/90 Доручек: три јаболки Ручек: три парчиња ослиќ, марула со краставица, две парчиња тонус хлеб и супа пола коцка. Се прејадов Вечера: тина конзерва во вода ,со марула и краставица и мало парченце сирење Денес, скробен ден : Доручек : 3 портокали Ручек : ориз со спанаќ, зелка салата и маслинки Вечера: Исто. Утре јаглехидратен.
Поарно е да не прајш 2 овошни едно подруго оти 3тиот ден има да изејш се шо има да видиш пред тебе .. со искуство ти кажувам .. :/
@Sigl Знам,затоа се одлучив за јх,па овошен. При крај сум па се опуштам веќе.. Инаку девојки и со моите грешки сум -9 кг Дупло повеќе да постигнете од мене!
Девоjки еве ме морам да ви се пофалам,после ун со моjов режим -4 кг за една недела...не е баш после ун зашто 80 дена ja држев ун и стоев мн во место на краj и кило ипол качив и реков доста е ке сменам и си смислив моj начин на исхрана.едноставно на секоj организам различно му делува но сепак 13 кг не се малце со ун и грешки горе доле за почеток на сите ви jа препорачувам,дефф наjдобра е диетава сега веке ми е смален желудникот и немам потреба за количина на храна како што сум jадела порано
Протеински ден. Доручек една банана. Ручек сардина, салата марулка, две парчиња црн леб, ајвар и малку каснав пуканки. Вечера ќе биди само сардина и салата.
Дури сега се уклучив. Епа добро, јас мислев дека си на диетава за да ослабиш . Незнаев дека имаш проблемче. Иначе јас дефинитивно ја оставив ( поминаа 3 месеци) и сум преезадоволна . На лето ја почнувам пак па ќе се дружиме пак.
@lovemme Две во едно излезе,баш убаво поминав овие 3 месеца 81/90 Овошен Д:2 киви Р:пола банана и едно јаболко В:пола банана и покасно уште 1 кива прејадена
82/90 Ииии -10кг да си се пофалам Денес на мени: д:2 мандарини р:пржен ослиќ со салата од домати и чаша супа (леб не јадам ни тонус веќе,тесто само во јх) в:туна со домати и маслинки (ја правам како салата,многу е вкусна и шарена ) До каде сте жениии? Сама си пишувам во темава
И јас ја почнав од 1 Април, но не пишувам бидејќи направив мали грешки. Денес ЈХ ден, од сабајле кога можам пијам 1 чаша со малку јаболков оцет и малку мед. Мислам дека не е препорачно, но ми дава енергија, ме расонува и не планирам да го променам тоа. По вечерата пијам чај кој е купен од Бугарија за забразување на метаболизмот, но не секој ден. Денес 1 банана, за ручек шпагети со печурки и томатело сос. Вечера 1 ред црно чоколадо и доста за денес. Благо нема да јадам бидејќи тоа го направив во среда, на протеински ден ... , а и не ми се јаде нешто. Ќе почнам од денес да вежбам и тоа.
Вчера, јаглехидратен, најлош ден, 3/90 Доручек : Пет цедени портокали(чаша сок ) Ручек : Печено тесто за пица со кечап и печурки Вечера : Два реда црно чоколадо, трилече и ред милка чоколада. Толку многу ми се јадеше шо ќе умрев..... глад постојано ! Денес, овошен ден, 4/90 , Од сабаље пет килограми портокал исцедив цело литро сок испив....
За да не чувствуваш глад воопшто, пиј чај од нане и зелен со лимон. Чајот од нане дава ситост и не ти се јаде, исто и зелениот чај, без шекер и кафе и чај. Но, доколку не можеш без шекер, кафето со стевиа го пиј.
Денес ЈХ : Доручек : 2 јаболка , Ручек : Пица ( палента потпечена со пиперче , праз и печурки ) и салата ( цвекло , морков , марула , зелка ,патлиџан , луто пиперче душман сум на слатите неможам да им се изнајадам ) Вечера планирам еден ред црно чоколадо и пудинг со бисквити ...
Мислам дека овошниот ден ми е најлесен, си јадам не ме фаќа психоза, си лупам јаболки киви ете сеа измиксирав замрзнати јагоди малини капини смути си напраив.
A neli moze vaka : Proteinski ,ovosen , skroben , ovosen , Jh , ovesen m? Ne me karajte samo prasuvam ova e nekoja moja zelba
@Normina Епа нажалост драга моја, не може Освен во турбо ун кој почнува на 17 или 46 ден, иде протеински,скробен,овошен,протеински,јаглехидратен,овошен..
Денес 46ти ден, на пола, 45 дена поминаа, уште толку остануваат - 11кг. презадоволна. До крај уште толку да ослабнам ќе летам од среќа, ама знам дека потешко да биде тоа, па затоа не се преоптеретувам, и со само 5/6 кг. уште да отидам во минус ќе бидам задоволна.