Да, не гледам зошто не би можело. Ден 13 Протеински Појадок: 1 банана Ручек: зелка салата со краставица, туна, парче тонус леб + супа Вечера: најверојатно само краставица, доцна ми е ручекот
Јас сум -9.5 кг, почнав со 78.500, сега сум 69.300 со многу често алкохол,месо скоро секогаш пржено, многу количински во јх ден јадев (а како и не би кога мајка ми ги прави највкусните баници на свет) некогаш грицки јадев ( смоки,чипс итн, не ми се одјадени сеуште ) и признавам без најголемиот скептик што постои, и никогаш не верував дека ќе ја издржам до крај и дека ќе ослабам. Ама ете бидна. Да не ми беа киксовите минатата недела ќе имав уште поубави резултати, ама ќе паузирам 2-3 недели и ви се враќам затоа што целта ми е за време на паузата да почнам со вежбање, и до јули некаде да сум веќе 60кг за да не ми биде срам на плажа да одам
@Chanell* Браво. Првите разултати за колку време ги забележа. Јас 13 ден како ја држам, но со грешки (не можам веднаш да ги исфрлам сите нездрави намирници и да почнам да се хранам здраво, но кон добар пат сум ). Немам вага, а и не планирам да купам, бидејќи знам дека секој ден ќе се мерам и премногу внимание ќе посветувам на тоа дали сум ослабнала, зошто не и сл. Се водам по облеката и огледалото. Сега засега можам само да се пофалам дека се чувствувам полесно и некако стомакот не ми е толку голем.
@Chica.Loca После 20тина дена одприлика.. Намалив 4 кг и веќе си гледав разлика, со тоа што подуеност веќе не осеќав и се чуствував полесна. Денес можам да се помалам со помал стомак и помала и позгодна половина од сестра ми која патем има 55кг вака ја зезам цело време.
Д: цеден портокал + 1 портокал Р: салата компири + краставица В: пола од ручекот И конечно после 5 дена, ден без грешка
89/90 Јх д:1 мандарина р: еден баник со праз и еден со соја и спанаќ, 50/50 ќе биде в:сладолед едит:нее бе со соја, само со праз ќе јадам сојата протеини беше.Збунка
Здраво девојки. Ја почнав диетава денес па сакав да ве прашам на колку саати треба да се јади првиот на колку вториот ден и останатите.. И како оди тоа во прв ден месото со супа а јајца со сирење или јогурт или? ☺️
И? На колку саати се јади не пишува. Ниту пак дали смее месо со сирење или јајца со сирење.. Оти еднаш ја држев и ми рекоја сум правела грешки не смеело месо со сирење или незнам како не се сеќавам затоа прашав ☺️
Протеински ручек - месо и салата и леб + супа - јајца до 3 и салата и леб + супа -соја и салата и леб + супа - сирење и салата и леб + јогурт # еден избор од ова Минимум 4 саати до вечера да има - пола од ручекот без леб и супа
Ден 52: Јагленохидратен Доручек: 2 јаболки Ручек: зелник со праз, + рибанка ајвар + бурек со печурки Вечера: алва, 3/4 медењаци + какао
Сношти во цела таа гозба,си мезнав помфрит + пиво Резултатите беа:гасови и подуеност и траат повеќе од 10часа Се ујачав пошо нели 89/90 Да не фрлам 3 месеци во вода, да ми каже некој како да се одржувам и придржувам сега? Да не си ги вратам сеа тие 10кг за еден месец? Овошје за појадок и не мешање на продукти,ама пак страв ми е пошо ете јас очигледно колку и да ми е тешко од некоја храна после 3 месеци сакам да ја "пробам" и одма стомакот се буни. Ако одам на нутриционист со месеци ќе ме гњави, вака да си терам јас со ун за стално? Што лошо може да биде? Барем ред си имам,и знам унапред што ќе јадам за утредента. Или па вака: доручек овошје, ручек или протеин или скроб, вечера само салата? Со лебот сме скарани,со благото исто. И еден ден во неделата само овошје да јадам? Ауф,очај ме фаќа.
Chanell* i da odnis na nutricionist pak ke ti dade slicen reodsled , zatoa najdobro teraj si po UN , nema potreba da go teras redot so denovite samo potrudise da ne mesas i sekoe sabajle obavezno da ti bide ovosje ... Mene Cveta dineva za dorucek mi davase , ovosje i toa mozev da mesam plus ako sakam po malce nepeceni kikiriki , soncogled , semki od tikva obavezno , i dodeka jadam obavezno voda da pijam , e rucekot e ist nema mesenje , obilna salata , i toa sto sleduva .. Zatoa ne davaj pari po nutricionisti ti kazuvam od iskustvo .
Дечки има ли периоди кога стагнирате со килограмите? Јас веќе вториот месец ќе го започнам но последниве 3 недели едвај 2 кг намалив не знам што е работата а не правам никакви грешки се мислам да не јадам повеќе од тоа што треба
Мене денес овошен, супер го истерав со 2 јаболки, 2 банани и еден портокал. Утре ќе се мерам, бев - 11 па си вратив 1, утре белки ќе го нема, зошто утре ќе си јадам и месо и јајца, се надевам само протеини
Ovoshnive denovi mi se smrt, pak go zgreshiv. Izedov dve banani, pa tri kivi, pa pak edna banana. Posle legnav da spijam zasto ne bev legnata, i otkako go prespav cel den, se razbudiv pregladneta. Izedov edna banana i mandarina, posle nekoe vreme kivi. Taman rekov aj najadena sum, na masa vidov cokoladni jajca i sitni kolaci... ne mozev da se vozdrzam, izedov tri-cetiri mali jajca i sega izedov dve sitni kolacinja. Normalno pak ne sum najadena, a uzasno se cuvstvuvam zasto zgresiv... Pravev nekoi stomacni vezbi, demek da kompenziram sto utnav. Site drugi denovi mozam da gi izdrzam, ama ovosniot sekogas go utnuvam.
Јас и денес велигден терам, едвај дојдов во нормала со деновите, сеа пак грешки, а четврток воден ден ми е, не знам како ќе се издржи