Здрaвo девoјки сaкaм дa јa пoчнaм диетaтa кoгa е вoдениoт ден пoслем 4 и сaмo вoдa се земa не ми е јaснo
После циклусот од 7x4 дена, односно 29 дена (три пати во текот на диетата) се држи воден ден. И да само на вода си тоj ден.
7/90 Д: 2 јаболки Р: шпагети со сос од домата, печурки и кромид В: едно парче торта и ред црно чоколадо. Прекршок е ако грицнам една рака сончоглед?
katastrofa sum denes. Rucekot jadev meso ama za vecera ispogresiv. Prvo pocnav so 2 ovosni jogurtcinja, pa red cokolado, pa posle smothie, pa sega ajvar, sirenje, patlidzan so crno lepce sto se ne mi se prijade znaci. Utre ke gledam da ne gresam
Не бројам денови Вечито сум на ун ( по мое ) Денес ЈХ или благ ден *Банана и кафе * Сладолед и кроасани и кафе * Сладолед и гумени бомбони и кафе
Дечки а некаде имаме читано дека за јх ден може за вечера да се јаде половина од ручек плус еден ред црно чоколадо, значи благо да не се јаде. Дали некој го има практикувано ова?
Да,јас така претежно правев и полесно ми беше. Инаку ништо од стартот мој денес,за 2 недели ќе почнам за да ми биде 1 месец пауза. Да се спремамммм
Почнав со цедени сокови но поголемо измачување неам видено , бртоглавици и ред други работи , ништо чудно за рок од една недела да ми наслабеала крвта , а додека си бев на ун , крвната слика ми беше повеќе од добра ама тоа е кој слуша доктори .... јбг.... Сакам пак да си се вратам на УН но ме интересира дали од таму каде што сум застанала ( 56 ден ) или да си почнам од почеток , сепак една недела е во прашање не е еден и два дена ....
Од вечера и јас почнав. 1 ден: Доручак немав , ручек 2 јајца на око+ свежа краставаца + парче домашен црн леб. Вечера исто немав, а испив мн вода ( јас и имала пијам мн вода и чај). 2 ден: Д - смути со мн вода; Р - чинија грав со салата цвекло/морков В - ако сум гладна можеби само салата. Поента е да се внесува мн течности, да се има растојание од оброк до оброк, да не се мешаат протеини со јх или со скроб и слично.
Здраво, Вчера ми беше прв ден диета, па ве читкам понекогаш и ете да ви се приклучам 1/90 дор. 2цитрони; руч.3 Варени јајца+салата+супа веч.Ништо не ми се јадеше Незнам банани за доручек можам нели?
Почнав и јас денеска па сакав да прашам дали може сенф да се јаде?? и за овошниот ден ме интересира дали може да се прави смути??
Да можеш, но избегнувај да ја користиш често кога не ти е овошен ден. Да може смути. Исто така и сенф мислам, нека ме поправи некој ако грешам.
Здраво Диеталки Нова сум во форумот но сум веќе 12/90 ден на УН диета Презадоволна сум.Симнав 5.5 кг односно од 72.5 на 67 Се придржувам до правилата и се надевам ќе издржам понатаму.Со ваша подршка