УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. allice

allice Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Не ми е јасно пишува две овошја, јас излупив два цитрони и ги измерив тежеа 600грама,па се прашував да не е многу тоа. Инаку трет ден ми е диета.:)

2. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    19.860
    Битно е да се две исти овошja. Според мене нема врска грамажа.

3. ZoCaK

ZoCaK Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    20
    Некогш (скоро секогаш) неможам да изедам две овошки а за грамажата не е битно.Да не се повеќе од две

На CrazyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nikolina L

Nikolina L Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    12/90
    Д:1 банана
    Р: две јаболки
    В: исто како за ручек

Бај д веј се немам вагано досеа а знам со 74 почнав. Си гледам разлика по алиштата и дека си вежбам уште поубо ми е и побрзо слабеам од минатите пати кога ја држев. Сега гледам резултати од 12 дена а порано по еден месец дури ми се намалуваа стомакот рацете и нозете.

На ZoCaK му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lenalee4

Lenalee4 Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво, и ја сум нова на форумов и ме измотивира твојов резултат, јас имам 60 кг со 1.60см, без разлика на килограмиве изгледам многу дебело, имам голем стомак, и сакам да ослабам 8-10 кг, денес ми е 3 ден. Го сакам твојот резултат ( за 12 дена 5.5 кг) :$. Сакам да те прашам дали прекршуваш нешто ситно во било кој од деновиве? бидејки јас имам проблем со вечерата, не ми се јаде после ручек.... :(

На ZoCaK му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ZoCaK

ZoCaK Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    20
    Искрено не сум прекршила ни едно од правилата.
    Сепак секој организам е различен.Само не се откажувај.Ако не ги симнеш за тој период ќе ги симнеш понатаму
    Ќе се подржуваме
    Заедно можеме:muscle::muscle::muscle:

7. anadimitrova14

anadimitrova14 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    7
    Zdravo feminki imam edno prasanje dali moze da se drzat Samo prvite 3 dena od dietata bez ovosniot den dali taka ke moze da se oslabne pozdrav

8. samovila.red.

samovila.red. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    188
    Не може, за жал. Битен е многу овошниот ден, за да се исчисти организмот. Сега и полесно поминува со овошен ден, прават смути, бомбици посни, и овошна салата... и денот поминал. Онака почетнички кога гледаш, си викаш како ке издршиш тој ден ? Се издржува, за убавина и комплименти и тек како. Не е страшен тој ден, како и да изгледа. Секој ден две исти овошки, или една банана. Потоа можеш колку сакаш да јадеш овошје, на 2 часа. Но можеш, и како три обороци, како и останатите денови. Појадок две овошки. Ручек овошна салата + јаткасти плодови до 100 гр (бадеми ( несолени), ореви, лешници,кикирики (несолени) и суво овошје (една рака суво грозје, брусница, 5/7 урми). Вечерата пола од ручек, без јаткасти плодови и суво овошје. Сепак личен избор, можеш и на 2 часа да јадеш, а можеш и три оброка, како можеш да издржиш така прави. Битно да почнеш, потоа е лесно и се е навика понатаму.

9. #strong_woman

#strong_woman Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    80
    Здраво, и јас ја почнав диетата и сега за сега можам да кажам дека одлично ми оди, не чуствувам глад. Имам 60кг и сум 171 висока а сакам да стигнам до 55кг, така да нема да ја држам 90 дена туку само 30.

1/30 протеински
    Појадок: 2јаболки
    Ручек: 3 јајца и салата
    Вечера: пола од ручекот

2/30 скробен
    Ручек: печени компири и салата
    Вечера: пола од ручекот

3/30 ЈХ
    Ручек: 3 кифлички
    Вечера: издедов една гришка леб со крем не знам дали е тоа прекршок? и до 19.00h уште три медени срциња планирам

На ZoCaK и Arabella M. им се допаѓа ова.
  10. allice

allice Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Јас денес имав за ручек макарони со кечап, ама јадев и салата со патлиџан и спанак малку посолена. Се прашував дали во третиот ден има салата?

11. Nikolina L

Nikolina L Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Денес наместо за ручек да јадам јаболки јадов банана и две-три јаготки а за вечера си напрајв смути со пола банана и 6 јаготки ама турив соосема малку млеко шо се вика на газерот долу.. Не е некоја страшна грешка нели? :worried:

12. Nikolina L

Nikolina L Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Салата мислам дека можиш секој ден да јадиш. Само во овошен ако за ручек имаш салата и вечерата ќе треба да е исто. Т.е не треба да земиш овошје за вечера ако веќе си јадела зеленчук на ручек. Ако грешам нека ме поправи некој.

13. Zivyle

Zivyle Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    530
    Здраво диеталки, 2 ден од диетата без грешки :D
    Вчера јадов 2 портокали за доручек, ручек 3 јајца, 1п. леб, малце салата и 1 чаша супа без фиде. Вечера 2 јајца и салата
    Денес- Доручек 2 јаболка, ручек варен компир и салата, 1.п леб. Вечера пола од количината на компирот што ја јадов за ручек.
    Утре ми е јх, планирам за доручек 2 портокали, за ручек 2 парчиња вегетеријанска пица со кечап. За вечера 1 топло-ладно и 1 ред чоко за готвење.
    Висока сум 163, тежина 57 кила. Сакам барем 7-8 да намалам, па незнам до кога да ја држам диетата, предлог? (Да напоменам дека не сум многу физички активна во последно, некако ме мрзи да вежбам)
    Плус, после ручекот вчера се напив 1т. Магнезиум и 1 таблета витамин Ц. Денес после ручекот се напив 1.т б-комплекс. Дали е задолжително после ручекот 1 таблета витамини за време на цела диета? :?: Некако многу напнато ми делува секој ден..

14. Arabella M.

Arabella M. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    219
    Devojki, supa ili smuti od tikva i brokula bi bile vo red neli? Si mislam koga ke pocustvuvam glad navecer da go vmetnam vo dietata

Последна измена: 4 мај 2017
  15. Turce

Turce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Zdravo! na forumov sum nova dietava mnogu mi se dopagja eve vekje skoro dve nedeli ja drzam no dali moze urmi I soncogled da se jadat za vreme na dietata?

16. Turce

Turce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Колку што сум запозната со диетава треба да не се меша овошјето ако се јаде јаболко само две јаболка, а не да се меша јаболко со банана

17. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    Може во овошниот, една рака сончоглед, несолен и мислам дека беше 7 - 8 урми.

18. Turce

Turce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Ти благодарм многу, без урма не функционирам

На Chica.Loca му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nikolina L

Nikolina L Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    4ден – Овошен ден
    Ручек и вечера само мешано овошје, колку што сакате.

Еве шо пиши за овошниот ден. Затоа мешам овошје за ручек и вечера а зa доручек си јадам две исти овошја. Прашањето ми беше дали е страшно шо турив малку млеко ама нема врска и онака денес од 8 до сега се отепав од вежбање хаха

20. Turce

Turce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Извини не видов дека ти бил овошен ден, а за млекото знам дека несмее зошто во ниеден ден не се спомнува дека може млеко да се користи ама мислам декс не е страшно ако малку бидејќи и јас некогаш знам да измешам НАМЕРНО

На Nikolina L му/ѝ се допаѓа ова.