Чоколадото можеш да го замениш, со 1 шоља какао. Доколку пиеш какао, не ти треба чоколада. Но, еве кои чоколади можеш да ги јадеш, не се лоши на вкус.
Баш ова со портокал го имам и неможам да го јадам а какаото ми е многу добра варијанта Ти Благодарам за советот
Glema greska li e ako dodeka se drzi dietata sekasne nekoe suvo ovosje sliva ili kajsija a da ne e ovosen den? Posle rucekot nekoj pat me fakja stvost za nesto blago
Jas Imam cokolado so 90 % kakao i navistina ne e vkusno da se jade, kolku i da e zdravo. Zatoa nekolku kocki od cokoladoto gi topam vo malo gezve na ogan i dodavam fildzan voda. Go pijam kako Kakao
Ете имало многу начини како да го олеснам внесувањето на ова чоколадо што не сум ги знаела Ви Благодарам девојки
Јас јадам чоколадо за готвење не ни помислив да земам од тие 50 или 60% какао.. И имам резултати ама мислам дека тоа што вежбам игра многу голема улога.
Не, пченка е во скрбен ден, и се смета како оброк. Во овошен ден јади 5/7 урми, јаткасти плодови (бадеми, ореви), суво овошје (една рака брусница, суво грозје) и денот поминал. Сепак најважно да се пие 2л. вода секој ден. Но, доколку јадеш зеленчук, тогаш само со капки лимон, без сол зеленчукот.
Во диетата е дозволена 1лажица масло, така да пиперките не можеш, да ги приготвиш така, им е потребно повеке масло... Диетава е дозволено варено, печено, динстано, да се избегнува пржење...Подобро ти е печени пиперки или на скара, и тиквиците можеш на грил тава. Додека јајцата можеш да ги испржиш на тефлон тава со 1 лаж масло, и така дозволено 3 за ручек и 2 за вечера, или пак 2 за ручек и 1 за вечера.Пржена храна можеш бар еднаш месечно, ама без претерување. Со јајца оди супа и салата, можеш и маслинки и печурки во омлетот да ставиш, и имаш вкусен ручек.
Да грешка е, оти нема во диетава ужинки,него само три оброка.Значи појадок-ручек-вечера.Кога те фаќа криза за благо, пиј вода / чај (камилица,нане,зелен чај) и ќе бидеш. без грешки.
ili sumsko ovosje caj ili brusnica, kako sokce mmmm : denes jadev za ovosen den pola kilo sok od mesano ovosje, 8 parcinja suvo ovosje, - smokvi, papaja i pomelo, 50gr fstaci ama soleni peceni, jagodi 200 gr, malini 50gr, 6 kivi so se pojadok, 2 banani, malku jabolko.... da ne e mnogu ? nemam ideja sto da jadam za ovosen ama nekako isturkav
Колку јагоди од прилика можам да јадам за доручек (средна големина) Со другите овошки знам дека треба 2 а за ова???
Dozvoleno li e posle 20,21,22casot da se jade krastavica ili bili koja salata bez kiselina I sol taka bez nisto I da se pie caj o nane?