Denes mi e 12/90 dena, super se custvuvam, den za blagicko, ne sum se merela ali navecer mnogu mi se jade pa si legnuvam porano ubivam glad so spanka
Сувомеснато не. Ајвар кај најде во Мај ајвар нејсе, мислам дека смее само во јх ама не ме држи за збор.
Pa imam od zimata I sega mi tekna pa da si prasam a malku ne mi e jasno zs da ne moze koga e piper przen drugo nema nisto
Pomagajte sram ne sram sto da napravam bidejki fativ zapek porano non stop piev jogurd I supa ama sega nemozam izedov kaj 8 I 15 edna salata od krastavica I patlidjan bidejki nemozev da izdrazam mi se podu stomakot pa dali e problem da se napijam I supa so ogled na toa deka mi e skroben den?
Денес пак овошен, напраив грешка синоќа.... и тоа голема, количинска, момент на слабост. Утре протеински продолжуваме. Не знам шо да јадам утре за протеински, јајца не јадам, му се најадов на пилешкото и рибата, мрсно свинско не сакам, ама сакам некое мевце со печурки.... предлози ?
Sekoja dieta e "losa" dieta, ne deka dietata sama po sebe e losa, tuku celoto toa opteretuvanje vo odnos na granicite sto si gi postavuvame ne opteretuva sto doveduva do psihicki pritisok I cekame edvaj da dojde denot vo koj povtorno ke moze da se opustime. Moj sovet kako covek so sportski duh I bazicno poznavanje na ishranata, vodete izbalansirana ishrana vo kombinacija so sport, balansot neka vi bide dovolen taka da bi mozele se da si dozvolite, a vo isto vreme da ne preterate i da moze da go praktikuvate vo tekot na celata godina. Rezultatite ke dojdat posporo, no pokvalitetno I pozdravo, kako I nema da osekjate nikakvo psihicko preoptovaruvanje. Nisto ne e lesno, megjutoa se e polesno ako se saka I otkako ke se pocne, a I bara trpenie, nekogas I povekje od toa trpenie sto go imame.
Riba mozebi, jatkasti plodovi, ovesni snegulki, toa vo sustina............mesoto, ribata, jajcata, mlekoto I mlecnite proizvodi, jatkastite plodovi I ovesnite snegulki se glavnite izvori na protein, ti biraj dali ke bide od zivotinsko ili rastitelno poteklo.
Не е дозволена, само посна зеленчукова коцка за супа, во протеински ден со месо, риба, јајца кога јадеш, а сирење /урда со јогурт.
Јади суви сливи за доручек или постојано во овошен .А можеш и тазе сливи од зеленине сега што се продаваат