Мојата цел е -30 кг со диетава, па после пак ќе ја држам. Инаку, денес ми е скробен ден., јадев тавче гравче до зелка и лепче. Имам едно прашање, за мастиките, прочитав многу различни мислења, јас навечер џвакам мастики кога ми де пријадува, бидејќи ми ја убиваат гладта. Џвакате ли вие мастики, без шеќер ?
@Гејј Јас да,цело време сум со мастика во уста Ај да ми одговорите ако знаете за овесната каша во јх, да јадам лиии ?
Прочитав негде дека не смее мастики дека организмот ќе ја познаел мастиката како оброк и ќе лачел инсулин а кога се лачи инсулин немало слабеење. Овесна каша е во скробен, овесот е жито, но ако преовладува чоколада, може за јх ден. Колку дена ди на диета, колку имаш ослабено досега ?
@Гејј Втор ден ми е, ќе се мерам после 14 дена Може има везе ова со мастикиве, ама пошо сум пушач во фаза на откажување нон стоп сум со мастика во уста Од мојот компир ништо денеска, ручек и вечера ми беа "шопска" со варена пченка место сирење.Баш диетално се осеќам, се надевам вака барем еден месец ќе истуркам
Да. Тоа е точно. Не е битно дали е мастика, голтка сок, коцка чоколадо, кафе организмот не препознава шо внесуваш ти и без потребно лачи инсулин за да го свари тоа шо со го ставил в уста не битно шо е. Затоа тоа грицкање, џвакање мастика итн не се препорачува меѓу оброци само се преоптоварува организмот т.е. неконтролирано се лачи инсулин и потешко се слабее. За глад мене ми помага вода со лимон, чај од ѓумбир, мед и лимон и пред спиење лапни една лажица мед небитно во кој ден, ја контролира работата на панкреасот и ја намалува потребата за благо во текот на денот, плус наводно слабее.
Сабајле станав и правец на вага -1.700 кг за 2 дена бе луѓе. Ми идеше да врескам од среќа. Пак 71 јессс! Ама морав да се мерам имав грижа на совест после синоќешното роденденски пиво и малку помфрит (оправдано! ) Денес 3/90 Смути од банана и чиа Варени макарони со кечап Welness cookies со овес и малина, 2-3 и нес кафе Овие колачиња се многу поздрава варијанта за чоколади, да пробате ако не сте пробале до сега
8ми ден мене.. од 94.9 денес се вагам 95.5 не знам шо да речам смешно мо е дури. Ај денес воден ден ми е ќе се вагам утре пак.
Vcera 2/90 Banana i jabolko Grasok mandza Vecera pak malku grasok i 7-8 przeni kompircinja znam deka ne treba ama nemozev bez da probam. Denes 3/90 Krusa i jabolko Posle varam makaroni so kecap. Vaga nemam uste kupeno ama osekam stomakot ne mi e bas tolkav kako sto bese. Moram vaga da zemam.
Како бе воден ??? После овошен, протеински ти е не воден. За 20 дена дури ти следува тебе. Може си пред циклус па ти покажува повеќе вагата. Скриј ја и не се вагај наредните 10 дена да не се демотивираш
од шо бев збуната од вагата имам воден пишано а мислев на овошен се вагам еднаш неделно и да пред циклус сум т.е. според мојата апликција на телефон ми касни еден ден најјако од се е шо досеа сум со една банана и не ми се јади, баш ми се погоди ситоста денес на овошниов.
Повели. На англиски е, ама имаш google translate, ќе се снајдеш веројатно. Спојлер https://en.wikipedia.org/wiki/Insulin Поради вакви лапсуси треба да има задолжителни предмети како биологија, историја, географија во сите средни училишта. Млади луѓе не знаат каков хормон е инсулинот, каква функција има и која жлезда го лачи. Неповрзано со темава, ама срамота е основни познавања да немате. А што е најтрагично не сте се потрудиле ниту да дознаете.