Добро е не сум сама. Немам воља веќе. И јас не велерам пошо ручам кај 4. Нема фајде од ова. Од утре почнувам со друга колку да го шокирам организмот па поскр ќе се вратам назад да видам дали ќе има некој ефект или џабе е се.
Ден 4 - овошен Цреши, 2 банани, салата, малку несолени кикирики и малку урми. И прекршок, 2-3 мали кифлички со салатата, сега ми е криво, си се лутам сама на себе, ама бидна
Едно прашање за поискусните дали водата не смее да се пие веднаш после оброкот и дали ако пиеш влијае на слабеењето?
Колку повеќе пиеш вода во текот на денот толку побрзо се отстрануваат отровите од телото,ќе се чувствуваш посвежа. На слабеењето најмногу влијае намален внес на храна т.е. придржувањето на дневното мени. УН за мене е најдобрата диета.
Сите наопаку - јас терсене ... сите киксови на овошен, јас на протеински ама помина и никогаш повеќе нема да си дозволам да се повтори . Денеска 10/90 - скробен Доручек: банана + кафе (уште го пијам ) Ручек: ќе биде ориз + салата од краставица Вечера: вечерва сум на роденден, ќе се потрудам да останам доследна на скробен ден а парчето торта ќе си го побарам да ми го спакуваат па ќе си го јадам утре за вечера Во текот на денот гледам да испијам до 2л вода
Кога одев на нутриционист, прво правило ми беше "Вода се пие 2 часа после оброк, а пола час пред" Никако значи со храна или веднаш после неа, ем тежина ќе ти биде повеќе ем ќе те подуе. А вака таман ќе зажеднел повеќе, и после пиеш,пиеш,пиеш... И јас сум тука од денес. Овој пат сериозно.
12/90 ovosen den na meni jagodi,jabolka,banana i 50 gr bademi Ke moram da se naviknam da ne pijam voda po obrok ,
Ориз е скроб и е втор ден по ред, зошто почнуваш со скроб наместо протеински? Јас денес имав Д:банана Р:2 пилешки копани, салата, малку пинџур и тиквички, леб и бистра супа . (не беше количински многу) в:2 пилешки копани со салата и 3 кифли со нив
2/Скроб Д:цреши р:ориз и салата в:ориз и салата 3/Јх д:малини р:1и пол мекица,маслинки и 2 краставици в:2 мусли барс од чиа,и сладолед
Ручек секогаш е до 250гр, а вечера пола од ручек 125гр. Едно парче 200/250гр можеш моцарела, несолена урда (здравје/ радово) или пак фета несолена, со салата и јогурт.
Не се враќаат, ако се оддржуваш и после диетата. Нормално ако се храниш здраво, според крвна група најдобро.Тогаш знаеш што треба да јадеш, а што не...има книги според крвна група, тоа е најздраво и најправилно оддржување, за цел живот понатаму. Сепак, да не се заборави...без грицки, чисови, без брза храна, бел леб можеш секоја недела, само црн леб, газирани сокови сведени на минимум...Секој ден по 2l вода, со повеќе внесување на свеж зеленчук, овошјето ќе ти биде ужина, и ке имаш пет оброци.
dobar den clenki,se ubeduvam da ja pocnam dietava,lani ja drzev dobiv neverojatni rezultati.so posledni pripremi ja pocnuvamod utre
4ти овошен,и завршив на антибиотици поради отечен заб. На гладно несмеам да ги пијам,па им направив промена на деновите. Овошниот ми е протеински денес, не би да ја прекинам, ќе продолжам утре скробен.
Успешно завршшен втори воден ден. -11 кг. Вкупно за два месеци -28 килограми. Продолжувам трет месец каде од 76 ден ќе почнам турбо ун плус малце по строго сега третиот месец, сакам да симнам уште 8 килограми. После планирам месец одржавање па пак ќе почнам втор круг Ун диета ! Пресреќен сум девојкиии