и јас со јагленохидратниот мисла дека ја утнав,, ручав шпагети со доматно пире после за вечера изедов 1 кроасан 7 дејс и после појдов на гости и каснав две кифли , а дали за ужинка може да се касне некое овошје , бидеќи од оброк до оброк ме фаќаат кризи за јадење?
денеска ми е 6та ден, до сега не сум прекршила ништо, а не ни чуствувам глад.. туку презаситена сум... денеска ми е скробен ден, планирав да си сварам леќа, може во скробниот ден леќа?
Според мене ништо не си прекршила.А за ужинка овошјее..па валјда може во јаглехидратниот ден,во протеински и скробен јади салата за ужина.Ама шо ќе ти е ужина најади се повеќе пример ако јадеш 3 компира,изеди 4 засити се. позз
Ехеее јас си апнав вчера и од стрвост имаше квики на маса ехее си прекршив и тоа многу.Сега,за ручек јадев 4 компири варени со сос од чили и кисели краставички.За вечера само 2 компири или 1 голем и кисели краставици.Денес строго и за вчера ќе биде
дечки а да ве прачшам во овошен ден дали може да се јаде суво овошје, смокви суви, кајсии, урми, суво грозеје, ананас манго или само свежо и дали може да се јаде руска салата, модри патличани од тегла, пиперки од тегла.
пишете побрзо па да одам да купам нешто од суво овошје, не се издржува само 1 портокал имам изедно од сабајле и една чаша компот од јаболка.
a jas sakam da znam, ako nekoj znae da mi kaze, dali ovaa dieta e dozvolena za trudnici, i vo koj period od bremenosta? oti bratucetka mi saka da ja drzi, bidejki e popravena dosta...Inace jas sum 16 den ovosen, denes dobro odi,,, portokalce, 1 grst peceni kikiriki, banana, sega se mislam ananas da probam, moze posle malce kompot..i dosta ke e za denes vikendot ke se meram, se nadevam deka imam slegnato barem 2 kg pozz na site
mislam deka moze, no 8 broja da se za obrok, taka imam procitano, znaci 8 suvi smokvi, 8 suvi slivi i dr a moze i da se stavat vo voda, da otstojat malce i potoa i vodata da se ispie, a vo ovoj den moze da se jadat i jatkasti proizvodi semki, kikiriki, leblebija, no ne poveke od 100 gr, zasituvaat dosta odi trcaj kupi nesto
а нека си го роди бебчето па после нека слабее... Никој не и замерува сега нека не се секира најбитно е детето здраво да се роди а таа во меѓувреме да не експериментира позз, и со лес
какоо бе може да не се издржува,најлесен ден е јас чекам само тој да дојде на ред!Подобро купи си јаткасти плодови(фаст`ци се мојот избор а можеш и бадеми па и ореви(освен ако не ти излегуваат авти) или лешници,отколку суво овошје со кафеав шеќер.Па зшто само со 1 портокал,изеди 5! позз
ехеееј дечкии, не запнувајте многу со јаткасто и суво овошје. суви смокви, сливи урми...во сите додаваат шеќер а и не се баш нискокалорични....пр. во 100гр суви смокви има 213 калории..а јаткастото е најкалорично ....во 100гр бадеми-597 кал...100гр кокирики-550кал, 100гр фстаци-568кал...а мандарините имаат 36 кал во 100 грама, што значи 1 кило мандарини би имале само 360 калории.... гледајте да јадете свежо овошје овој ден, повеќе заситува и може повеќе да се изеде. наместо да давате пари за калорични, демек диетални овошја, купете си цел свеж ананас или нешто тропско, несекојдневно (освен кокос ) е сега, зима е, нема многу избор, ама ќе се издржи. претпоставувам дека сите овде сме гурмани и сакаме вкусна разновидна храна ( инаку не би држеле диета нели ) а диетава не помага само на телото, туку го учи и мозокот на контрола, се контролира стрвноста. Ајде да го зезнеме мозокот и да го научиме да ужива во свежа храна, храна приготвена со помалку маснотии, конзерванси и соли (што секако ни штетат и по здравјето) а со тоа ќе уживаме во погледот во огледалото а не во полниот желудник
denes jadev ananas, ama izgleda nedozrean sum go kupila, nemozev ni pola da go izedam, ustata mi se sobra a zosto kokos ne moze?
Епаа кога купувасх,прво сисни го на прсти осети дали е мек,ако е мек ондак е созреан.Кокос еве мелание ќе каже ја не се одбирам од кокос,ако незнае никој ќе се јавам докај баба ми. Инаку вечера,3 компири мали ги напраив компир салата со 1 кромид(повеќе кромид сакам) 1 лажица маслиново масло,оцет,сол,малце црвен пипер и лута сува пиперка ја сомлав.Слатко преслатко! нека ми е наздравје
е 100 пати пишувам одговор и може сега ќе се прати....интернетов ѓубре.. кокос не, зашто има околу 350 калории и еднаш имам пробано.....многууууу е грд ( барем мене не ми беше ок) најкалорични свежи овошки се кокосот и мангото, а во иста категорија според енергетска вредност се бананата и авокадото... денес може 1.5кг мандарини изедов, доста е. ако ми се пријаде случајно ќе кснам некоја јаболка зашто кај и да е мандарини ќе ми никнат у стомак.
Абе слушнав постоеле и интегрални тестенини па си велам утре ми е јаглехидратен ден,можеби ќе си купам едни интегрални но во што е разликата?? а за вечера можда една тиква ќе си испечам и ќе си срендам црно чоколадо во неа и ванила шеќер малце или пак пудинг и црна чоколада.И што значи тоа интегрални?? не сум се распрашувал,па ако вие знаете кажете ми..позз
Да не мислеле на посни тестенини, јас само за такви имам слушнато, за интегрални нее! Ова со пудингов навика ми стана, најомилено благо ми е, јас внатре му ставам крем бананче две или три!
Денес ми е овошниот ден.Цел ден си јадев овошје изедов 4 јаболка и 3 банани.Но само кога бев на училиште.А кога си дојдов дома неможев да се воздржам да не каснам од кифлите што ги имаше направено мајка ми и каснав 2 А и каснав 2 бананчина и 2 коцки црно чоколадо А ќе заборавев и за крај салата зелка И сеа се решив да си продолжам од утре со Протеински ден,па Скробен и потоа наместо јагленохидратен ќе си го држам овошниот како за казна.Што мислите?