Да дефинитивно претерав. Не јадам зеленчук у тој ден не знам зашто, а знам дека смее. Следен си праам краставица си ореви. @marija305 пиперки може секој ден. Сеа ако мислиш на пржени не претерувај секој ден. Живи можеш секој ден да јадеш. Денес ден 34 скробен Појадок праски Ручек печени копири со сусам и марула Вечера пола од ручекот.
Вчера тотална утка! Дури сега ми е криво, сабајлево.. Вчера убаво ми беше дур јадев, епа убаво, затоа после нема да ми мрда вагата. ЈХ ми беше. Почнав убаво со две сливи, комад со зелка за ручек и вечерта со друштво...бело вино, мезе, сувомеснато еден куп. Ај здравје. Денес 13ти, овошен. Добро што ми е овошен, да се прочистам од вчерашното ѓубре За појадок смуди од банана, праска и чиа. Пред малку уште една банана изедов и кафе. Покасно ќе си направам салата со домати и пиперки без масло. Имам бадеми дома и тоа може да си каснам.. Ајде до вечер долг ден е, ќе видиме.
5ти ден, протеински Доручек: една круша и сок од боровница(за жал имаше малку шеќер) Ручек: стек, мешан печен зеленчук со јајца и кашкавал, зелка салата и чаша јогурт Вечера: Лубеница( сега баш ја јадам, не можам да одолеам) и краставица една
Знам.. Само денес вака, не сум дома и дека на гости морам да јадам нели што има, да не пребирам.. Стек не можев многу да јадам, за да има за сите.. А вечера јувки правеа и затоа земав лубеница.. Нема ништо од зеленчук друго а само денес сум тука па викам да не пребирам
Најдобра диета Најздрава, имаш многу енергија, сит си, јадеш разновидно, имаш добар метаболизам, топ е
Не знам колку време ја тераш, ама треба бар еден месец за да се промени метаболизмот. Ако имаш „мрзливи“ црева, може и повеќе )))))) Јас обично почнувам прво со чаша вода сабајле, па турско кафе, па овошјето. Уште пред да го почнам овошјето одам во ВенеЦија
Ја држам околу 15-16 дена ама по мрзливи црева од моите немам видено. Кафиња не пијам па денот одма го почнувам со овошјето може тоа е грешката, не знам
Ден 5, протеински. Доручек две парчиња лубеница, ручекот мислам одвај го чекав да дојде, јадев конзерва туна во соино масло,ама маслото го исцедив па ја јадев така со кромитче,плус едно парче леб,салата, и една чаша супа. Вечера туната и салатата што ми останаа од ручекот. Плус испив едно нескафе два во еден што мислам дека може бидејќи протеински ден ми беше.Не можев друго бидејќи турсково без шеќер не го можам а и ми треба концентрација периодов со спремање испити па ете си се почастив денес едно кафенце,плус многу вода
Јас си го почнав режимов Вчера прв ден протеински Појадок три мали круши Ручек ќофтиња и пинџур пола кришка леб Вечера салата од патлиџан и кромид со сирење знам дека мора пола од ручекот ама не можев пак ќофтиња да јадам Денеска на мени Појадок две праски Ручек пченки Вечера ќе видиме како ќе издржам
Zdravo dietalki Dietata ja drzev ovaa prolet, na dva pati so prekini po 2 nedeli i go izgubiv vishokot od okolu 4 kgr. Do sega sum odlicno so odrzuvanje na tezinata. Ponaredna nedela odam na odmor i od vcera pocnav pak da ve sledam i da pripazuvam sto jadam. Ke se obidam da se pridrzuvam do petok, nesto kako UN turbo ke pravam. Ako izgubam 2 kgr barem ke bide dobro. Malku se, ama na pomala tezina tesko da se trgnat. Denes ovosen den. Pocnav so cia, kafe i zelen caj. Vtoro kafe e na masa so smuti od tikva i banana. Vo tekot na denot ke pravam miksovi od ovosje sto imam po doma i mozebi salata. Ne e strogo pravilo za vecera da mora da se izede pola od rucekot, samo sto jas koga pravev taka ili docna vo nokta ke mi se prijadese ili naredniot den bev mnogu gladna. I pak nadomestuvav kolicinski
Авокадо пробај од сабајле млака вода со лимон или една лажичка мед, лемон и ѓумбир. Јас одам секој ден обавезно у вц а порано по 3-4 не сум одела. Може неам ослабено многу кила ама барем столицата ми е скроз опраена. Ден 35 јх Појадок банана ипол, па сок од цеден портокал Ручек интегрални макарони со песто. Вечера падобранец од ригара. Тапкам со килажата у место. Не знам што да праам веќе искрено.
@Hipster мислам дека кај и да е ќе почнат нагло да ти паѓаат килограмите Денес 15 ден, скроб. За појадок грозје. Ручек варен ориз со салата. Вечера истото од ручекот. И јас сеуште не мрдам во килажа, ама па многу киксови имав така да сама сум си крива.
ден 7, јх доручек: две круши ручек: две чинии ( не преполни) макарони со томатело вечера: една чинија макарони со томатело и салата со краставица
Круши, грозје, диња, банани не се препорачува баш за наутро, бидејќи се многу калорични. Тоа може во овошниот ден, да се прејадете вакви калорични овошја. Пробајте со праски, јаболки, портокали, и сл. @Avokado, Напиј се бар чаша вода сабајле штом станеш, пред овошје, пред било што, бар пола саат пред да јадеш. И терај после. @Hipster, сега вториов месец ќе почнеш нагло да симнуваш, ќе видиш. Таква е диетата, првата цел е промена на метаболизмот, и му треба време на организмот да „сфати“ што ти е поентата Да сфати дека нешто се менува. Е вториот месец, нагло се симнуваат.... Ова претходно некој пиша ќофтиња и пинџур, јас не би играла така, мислам дека е подобро чисто месо, и свеж зеленчук салата, да не биде мрсно и термички обработен зеленчукот. Пример можеш шопска штом е протеински ден и тоа пун овал, со лепче, и со стекови. Секако, секој си одлучува и си бира, не мора да значи дека е другово грешка. Јас морам да признаам дека ја држев оваа диета пред 8 години едно 3 месеци, и толку ми се промени вкусот и изборот на храна, што и ден денес не можам да јадам ориз со месо на пример, или такви македонски комбинации. Или јадам ориз полна чинија, или јадам месо со лепче и салата.
Здраво Ве пратам на форумов веќе со недели и пред 4 дена и јас ја почнав диетата. Иначе не се мерам за да не се разочарувам често облеката ќе покаже дали има резултати. 1 ден- протеински доручек: две праски ручек: 3 варени јајца, салата од зелка и една кришка интегрален леб вечера: половина од ручекот 2 ден- скробен доручек: две праски ручек: рижото, салата и една кришка интегрален вечера: тоа што ми остана од рижото и салата, без леб 3 ден - јх доручек: една банана ручек: шпагети со домашен сос вечера: палачинка и после испив малку какао. Денеска овошееен Од сабајле изедов една банана, сега јадам сушен ананас, после ваљда праски и ке си направам вечер салата. И секако многуууу вода Ќе видиме како ќе го издржам овошниот
Се подреков, сабајле на вага - едно кила @EarthFire и @Dulceee фала на подршката многу ми значи. Искрено гледам да сум истрајна. Да иам направено грешки, ама ништо претерано или секој ден. Претежно мислам дека навистина не јадам многу количински и практикувам да јадам на растојание од 4 или 3 часа меѓу оброк, да не мешам денови, дури се навикнав и да јадам пола од ручекот за вечера што не го правев коа држев прв пат. Ќе ја држам диетава до 14 Септември тоаш идам на одмор, па после ќе видиме коа ќе се вратам. Ден 36 овошен Појадок две праски Ужина една банана Ручек краставица со 100 грама ореви Вечера лубеница