УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Па јас без 10 шницли не се оставам!половина пакетче сигурно јадам!пиши дали ти успеале на тостер,да знам и ја за нареден пат.позз

2. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Па можеш јајца варени,сирење млеко јогурт,можеш соја...немора само месо да биде.позз

3. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    лелеее сега ми текна....првиот пат кога ја држев диетава најомилено овој ден ми беше потпечен спанаќ со сиренце и таратур...мх мх...ама сега ме мрзи да идам по спанаќ...
    рецептот е ..

во тавчето кај што ке се потпекува спанаќот (околу 1 кг, за цел ден) се пропржува 1 главица кромид и малку лукче. се додава спанаќот, ситно исецкан и претходно измиен, и тој се пропржува со веќе омекнатиот кромид. се додава вегета и маааааалку водичка. се става да се пече додека не се испече :D
    после откако е готов се јаде со маааалку сиренце(а подобро урда, зашто е подиетална) и таратур од јогурт со ниска масленост.
    може на спанаќот кога е при крај, да му скршите и 3 јајца и да ги оставите да се испечат...и така е убаво.

денес и мене ми е протеински ден, и се мислам помеѓу туна :@ или да исптржам 3 јајца (на тефлонска тава :) ) и тоа во вид на палачинка, во средината да додадам домати на коцкички, црвен кромид и зачини...и да ги свиткам јајцата како ролат :) и салата од марула во било која комбинација..
    рано ми е за ручек, па ќе јадам покасно, зашто вечер треба на кафе да идам, па ќе пијам кафе со млеко, и да не ме фати стрв за нешто друго.

4. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    ооџ мелани фала ти на убавиов рецепт и ме настрви за спанаќ сеа :lol: ама ме мрзи да правам сеа, па така да и јас се решив за јајца и марула салата. :)

5. Stacey

Stacey Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Денес ми е протеински ден, ама у школо испив едно чоколадно млеко, ептен дрч ме фати.. А кога се јаде месото може ли да се комбинира со варени моркови... Оти онака ми е ептен суво

6. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Секако дека може!

7. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    jas denes vo proteinskiot den jadev 1 parce leb i pavlaka, i pinzur od tursija i sirenje, a za vecera ke pijam jogurt.. znaci mislam deka ovoj den moze da se jade osven meso i riba i jajca i mleko, jogurt i sirenje... minatiot pat vo teflonska tava so malce zejtin si isprziv sirenje fileti obvitkani vo malce brasno.. kombinirano so sos od domati i 1 parce integralen leb... super rucek

8. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    moze so morkovi, domat, bilo kakov zelencuk

9. Natti

Natti Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки дитава е супер и ќе ја почнам од понеделник...мислам дека ќе можам да издржам подолго време бидејќи знам дека кога нешто ќе наумам тоа и го остварувам...се надевам ќе постигнам добри резултати.

10. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Неможам да се одвикнам од благово дефинитивно колку толку морам да каснам :|
    Денес за ручек јадев две јајца,едно парче леб и салата.
    За вечера месо варено па печено (без масло),едно парче леб и салата.И пола крем бананче :$..Неможам да издржам без благо :|

11. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    samo citav deka ako za rucek se jadat jajca istoto treba da se jade i za vecera, ako sakas da veceras meso trebalo mesoto da ti bide i za rucek, edinstveno moze ako za rucek jades meso, za vecera da jades riba

12. Stacey

Stacey Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    По колку килограми се губат месечно отприлика?

13. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Знам дека е така ама да сменам малку.Ако така пишува јас си викам нема врска и во едното и во другото има протеини ;) .А и не направив некој голем прекршок :lol:

14. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    6-7 мислам.

15. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    По колку вода пиете дневно? Знам дека треба да се пие многу вода јас порано пиев до 3 кила на ден ама тогаш ја држев во септември и пиев со сила, сега не можам повеќе од 2 чаши 3 евентуално да испијам на ден. Знам дека треба повеќе ама едноставно организмот не ми сака вода.

16. SilverGirl

SilverGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    7
    8ми ден, денеска ми е овошен ден.. засега добро ми оди :) не ми се верува колку брзо поминува времето...

утре ми е протеински ден планирам да си испечам во рерна: пиле (од кокошка) и да се сварам супа. готова (кокошкина супа) и салата
    мислам дека нема да погрешам со менито?

тоа за ручек, за вечера истото од ручекот само без супата и салата

17. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Па сигурно 4 литри пијам на ден.Со сигурност! и јас несакав да пијам првиот пат но сега со сила со сила прво со едно шише почнав па со едно шишер и 2 чаши па 2 шишиња сега 4 литри дури.
    Денес ми е овошен ден,најубавиот ден!Банана сеа за доручек,после киви,па портокали,јаболки ехееее супер! на вас како ви оди?
    Денес на мене ми е 20 ти ден... но се мерам после 29 т.е на 30 ден после водниот.Позз!

18. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    леле луге како можете толку вода да пиете алал да ви е :) јас не можам, не пијам повеќе од 1 л, :sweat: пијам тецности други, кафе, чај, сок, но вода како вода ич не ми бара организмот, може и затоа сум толку малце ослабната 2 кг за 17 дена
    инаку денес скробен ден доручек јадев мандарини, за ручек ќе си правам мусака од компири со печурки место месо, истото и за вечера

19. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.146
    Допаѓања:
    33.890
    Шести ден, скробен :) Успешно го поминав овошниот ден, но синоќа на протеинскиот ја утнав бидејќи ни дојдоа гости, па морав да си земам нешто од масата да ги пресрамам гостите :D
    Како и да е, продолжувам понатаму...денес за ручек најверојатно грав :) не го обожавам баш, но да променам малку.
    И јас пијам многу малку вода една до две чаши дневно, :( плус чај обавезно и поретко кафе.

20. mamma

mamma Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    26
    летото пијам вода по 4 кила дневно,сега на сила 2-3 чаши,не знам зошто ама и јас не мозам да пијам.инаку сношти добив огромен напад на глад ,буквално се ми се прејаде.си сварив супа и после открив дека било ПМС.денеска скробен ориз со златна мешавина и зелка салата со морков