Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Па јас без 10 шницли не се оставам!половина пакетче сигурно јадам!пиши дали ти успеале на тостер,да знам и ја за нареден пат.позз

2. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Па можеш јајца варени,сирење млеко јогурт,можеш соја...немора само месо да биде.позз

3. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    лелеее сега ми текна....првиот пат кога ја држев диетава најомилено овој ден ми беше потпечен спанаќ со сиренце и таратур...мх мх...ама сега ме мрзи да идам по спанаќ...
    рецептот е ..

во тавчето кај што ке се потпекува спанаќот (околу 1 кг, за цел ден) се пропржува 1 главица кромид и малку лукче. се додава спанаќот, ситно исецкан и претходно измиен, и тој се пропржува со веќе омекнатиот кромид. се додава вегета и маааааалку водичка. се става да се пече додека не се испече :D
    после откако е готов се јаде со маааалку сиренце(а подобро урда, зашто е подиетална) и таратур од јогурт со ниска масленост.
    може на спанаќот кога е при крај, да му скршите и 3 јајца и да ги оставите да се испечат...и така е убаво.

денес и мене ми е протеински ден, и се мислам помеѓу туна :@ или да исптржам 3 јајца (на тефлонска тава :) ) и тоа во вид на палачинка, во средината да додадам домати на коцкички, црвен кромид и зачини...и да ги свиткам јајцата како ролат :) и салата од марула во било која комбинација..
    рано ми е за ручек, па ќе јадам покасно, зашто вечер треба на кафе да идам, па ќе пијам кафе со млеко, и да не ме фати стрв за нешто друго.

4. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    ооџ мелани фала ти на убавиов рецепт и ме настрви за спанаќ сеа :lol: ама ме мрзи да правам сеа, па така да и јас се решив за јајца и марула салата. :)

5. Stacey

Stacey Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Денес ми е протеински ден, ама у школо испив едно чоколадно млеко, ептен дрч ме фати.. А кога се јаде месото може ли да се комбинира со варени моркови... Оти онака ми е ептен суво

6. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Секако дека може!

7. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    jas denes vo proteinskiot den jadev 1 parce leb i pavlaka, i pinzur od tursija i sirenje, a za vecera ke pijam jogurt.. znaci mislam deka ovoj den moze da se jade osven meso i riba i jajca i mleko, jogurt i sirenje... minatiot pat vo teflonska tava so malce zejtin si isprziv sirenje fileti obvitkani vo malce brasno.. kombinirano so sos od domati i 1 parce integralen leb... super rucek

8. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    moze so morkovi, domat, bilo kakov zelencuk

9. Natti

Natti Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки дитава е супер и ќе ја почнам од понеделник...мислам дека ќе можам да издржам подолго време бидејќи знам дека кога нешто ќе наумам тоа и го остварувам...се надевам ќе постигнам добри резултати.

10. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Неможам да се одвикнам од благово дефинитивно колку толку морам да каснам :|
    Денес за ручек јадев две јајца,едно парче леб и салата.
    За вечера месо варено па печено (без масло),едно парче леб и салата.И пола крем бананче :$..Неможам да издржам без благо :|

11. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    samo citav deka ako za rucek se jadat jajca istoto treba da se jade i za vecera, ako sakas da veceras meso trebalo mesoto da ti bide i za rucek, edinstveno moze ako za rucek jades meso, za vecera da jades riba

12. Stacey

Stacey Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    По колку килограми се губат месечно отприлика?

13. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Знам дека е така ама да сменам малку.Ако така пишува јас си викам нема врска и во едното и во другото има протеини ;) .А и не направив некој голем прекршок :lol:

14. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    6-7 мислам.

15. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    По колку вода пиете дневно? Знам дека треба да се пие многу вода јас порано пиев до 3 кила на ден ама тогаш ја држев во септември и пиев со сила, сега не можам повеќе од 2 чаши 3 евентуално да испијам на ден. Знам дека треба повеќе ама едноставно организмот не ми сака вода.

16. SilverGirl

SilverGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    7
    8ми ден, денеска ми е овошен ден.. засега добро ми оди :) не ми се верува колку брзо поминува времето...

утре ми е протеински ден планирам да си испечам во рерна: пиле (од кокошка) и да се сварам супа. готова (кокошкина супа) и салата
    мислам дека нема да погрешам со менито?

тоа за ручек, за вечера истото од ручекот само без супата и салата

17. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Па сигурно 4 литри пијам на ден.Со сигурност! и јас несакав да пијам првиот пат но сега со сила со сила прво со едно шише почнав па со едно шишер и 2 чаши па 2 шишиња сега 4 литри дури.
    Денес ми е овошен ден,најубавиот ден!Банана сеа за доручек,после киви,па портокали,јаболки ехееее супер! на вас како ви оди?
    Денес на мене ми е 20 ти ден... но се мерам после 29 т.е на 30 ден после водниот.Позз!

18. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    леле луге како можете толку вода да пиете алал да ви е :) јас не можам, не пијам повеќе од 1 л, :sweat: пијам тецности други, кафе, чај, сок, но вода како вода ич не ми бара организмот, може и затоа сум толку малце ослабната 2 кг за 17 дена
    инаку денес скробен ден доручек јадев мандарини, за ручек ќе си правам мусака од компири со печурки место месо, истото и за вечера

19. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Шести ден, скробен :) Успешно го поминав овошниот ден, но синоќа на протеинскиот ја утнав бидејќи ни дојдоа гости, па морав да си земам нешто од масата да ги пресрамам гостите :D
    Како и да е, продолжувам понатаму...денес за ручек најверојатно грав :) не го обожавам баш, но да променам малку.
    И јас пијам многу малку вода една до две чаши дневно, :( плус чај обавезно и поретко кафе.

20. mamma

mamma Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    26
    летото пијам вода по 4 кила дневно,сега на сила 2-3 чаши,не знам зошто ама и јас не мозам да пијам.инаку сношти добив огромен напад на глад ,буквално се ми се прејаде.си сварив супа и после открив дека било ПМС.денеска скробен ориз со златна мешавина и зелка салата со морков