Денес ја почнувам. Плиз предложете ручек, а да не е месо оти немам. Може 2 варени јајца и 2 парчиња кашкавал?
Една кришка диетален леб,не се меша или само јајца или само сирење и тоа младо сирење(моцарела) кашкавал не бидејќи има повеќе масти. Може и јогурт од млечни производи.
Ајде со срека овошниот ден @Maci4k@ баш убаво што има со некој да си пишуваме ке издржиме нели ?? За денес напраив овошна салата и цел ден да сркам од нејзе додадов чија семе одозгора(мислам дека смее) .Земав непечени бадеми и урми . ЗА ручек може една салата ама ке видам како ке терам со овошјево . Инаку мнг ама многууу слабо пијам вода и тоа ми е најголема грешка . @BirMelek можеш и риба да јадеш во протеински ден . ЈАс не обожавам месо па го избегнувам, не смејам јајца ради оболена жолчка .Кога ке видиш тој ден имам слаб избор
Да, знам и рибата е протеин, ама немам денес. Утрово спонтано се решив да почнам..Се само одлагав, доста е! Ја имам држено пред 5 години..Ич не ослабев, а многу гладував. Од разговор со луѓе кои ја држеле сфатив дека не сум ја држела правилно. Не јадев салата никогаш, леб исто, а ете требало. Затоа сега се надевам на подобри резултати, оти вагата
И јас не јадам салата, периодов само туршија салата и тоа поретко. Планирам деновиве марулка да земам, форез ми се направи. И леб исто не јадам никаков. Бел не смеам, а црниот ми е грд на вкус не можам да го јадам. Физичка активност никаква. Па слабеам. Салатата и лебот не се клучни според мене, али служат за да те заситат повеќе. Ако ти е доволен само руечкот без никакви додатоци, терај така, ако си сеуште гладна јади и салата и леб.
И јас ви се придружувам. 4 ден. По втор пат ја држам диетава. Летото ја држев, ослабев некои 7-8 кг Откако завршив, продолжив со овошје за појадок само еден месец, после баталив Се надевам овојпат ќе симнам повеќе, оти ги имам вратено тие 7-8 кг (пакетчињата од ќерка ми мора некој да ги изеде ) Идеално би било да симнам 10-15 кг. Ќе видиме
Јас пред 5 години од оваа диета ослабев 11 кг . Ама многу се придржував. Може 11 кг не се многу за 3 месеци ама бев стопена во обем . Знам дека многу жени ја држат прават грешки и пак слабеат . Мора се да се внесува како што е напишано во диетата бидејки се си има своја функција кога ке се изеде. Ако не јадеш салата, земи така морков грицкај или краставица со сол . Нешто барем зошто ако делува дека има многу за јадење кога ке огладнеш незнаеш што попрво да јадеш . Барем со мене беше така А за вагата не ми кажувај , нејкам да ја видам @christinnn има едни лепчиња во веро ,мислам дека се хроно ,со сусам . 5 парчиња се . Многуууу вкусни . Јас такви си зимам . Баш после ке купувам ако има ке сликнам да си земете
Мед не е дозволен во диетава И јас ја држам по втор пат, првиот пат за 75-6 дена симнав 13кг, а сега за 18 дена 5кг. Знам да направам грешка понекогаш, а најчеста ми е што го скокам појадокот. Како и да е не сум гладна никако, а и на обем веќе се приметувам дека се намалува.
Прочитав така...и јас за 18 дена -4,5кг. мене стомакот ми е намален јас вечерата некогаш ја скокам јадам само салата,ке ослабнеме повеќе
Леб се јаде за вечера во протеински? Ручек имав 3 варени јајца и салата и парче леб., Сега за вечера да јадам 2 јајца, тоа знам, ама салата и леб се јаде или само јајцата? Отеков денес со прашања
Јас денес утнав малце Си имав за ручек риба и салата туршија, али за вечера изедов големо парче свинско месо. Превкусно беше Се тешам дека и ова е протеин и не утнав нешто многу, али грешка си е грешка. Со нови сили утре, одамна не сум држела овошен ден
Proteinot ne debelej taka da ne si utnala kolku povejke proteini vo tekot na denot,tolku podobro. Vo 100grama svinslo imas 24gr. Protein i 15gr.masti.
Во книгата за Ун диета е напишано дека мед е строго забането. Исто и во групата на фб во самиот почеток кога беше направена често се дискутираше за тоа. Отпосле излегоа еден куп варијанти од оној познат муабет "јас така правев, слободно прави и ти". Сега кога читам што се се дозволува и се конзумира воопшто не ми личи на онаа диета која практикував пред 2 години. Кафе со млеко исто не е дозволено, а сега е " правило" дека се пие во јаглехидратен ден. Ајвар не е дозволено (затоа што се пржи долго време и тоа со сончогледово масло - кое не е дозволено) и уште многу такви примери кои оди па кажи дека не се дозволени, одма очи ќе ти извадат Секој може да си ја модифицира како што му одговара, само нели треба да си ги кажеме правилата како што се