Zdravo dietalki. Eve me i jas se vrakam na dietata. Ja drzev minatata godina i go namaliv vishokot, ama zimoto nekako poleka se vrativ na staro Ja pocnav vo ponedelnik. Proteinskiot den bese urda i piperki, vcera gravce i salata i denes za rucek kifla od crno brasno i salata. Za vecera uste ne znam, ke izberam nesto blago
Мене не ми е јасно со зеленчукот како го комбинирате дали со секој ручек или за вечера може ли некоја да ми објасни од прилика како што комбинирате и после ручекот до вечерата што јадете?ужинка некоја или....
Јас пример денес јадам , стек + зелена салата.или мешана салата,некогаш само краставица или само патлиџан за вечера пола ручек + било каква салата што имам дома . Многу рано ручам јас и вечерата ја јадам најкасно 5...Но и рано си легнувам .. Ужинка можеш мислам 100гр јаткасти плодови или можеш некој желенчук само со сол или без ништо Нека пишат и другите може ке украдеме некоја идеја
@muchacha_a Jas salatata ja koristam so obrocite i koga ke mi se prijade navecer. Pretezno pravam miks so zelena salata. Isto taka si imam napraveno krem supa so brokula i morkovi. Edinstven zacin sto imam staveno e vegeta i e mnogu vkusna. Mislam deka moze da ja koristam vo slucaj na kriza. Isto ovaa supa planiram da ja jadam vo ovosniot den, sepak toa se zelencuci, samo svareni
Не може,пример може за ручек ориз 80% а грашок 20%.Ако јадеш ориз за ручек тогаш и за вечера тоа ке го јадеш.
Можат заедно 80% ориз и 20% грашок да измешаш за ручек,ама несмееш да јадеш едно за ручек друго за вечера,дали ме разбра што сакав да ти кажам
И јас почнав, убаво си терав, ама од здравствени причини морав да прекинам. Денес стартувам пак, морам и пак поради здравствени причини. Ќе пробам да ја комбинирам со 8 часовната. Денес доручек јаболки, ручек јајца со зелка и вечера само салата.
18/90 3,5 кила у минус, идемо даље. Иначе само првата недела ми беше тешка, особено овошниот ден. Сега дури ни вечера не ми се јаде, едвај некогаш со сила бутам.
Тешко ми е .цело време мислам во јадењето.се пазам како да постам.но на телото и организмот ми е многу поубаво.ќе успеам нели секој почеток е тежок. А житарки дали и кога јадете? Оние снегулките 4 вида што се оризови ржани јачменови може ли место грицки ....
Женски , јас сум пресрекна. Негде скоро месец дена ја држам диетава.Мислам дека на 4ти ја почнав .Ослабена сум 6 кг но најважно што денес добив Немав добиено од крај на Октомври . Мислам дека пишав на почетокот дека ја почнувам ради полицистични јајници , и еве резултат одма ! Значи не се откажуваме одиме понатака ! И јас имав кризи деновиве но после вакви резултати имам поголема желба да продолжам @muchacha_a јас не јадам житарки не знам за тоа да ти кажам.Некој поискусен ке ти пише. @GrimTheReaper исто и јас, некогаш за вечера едвај со сила да каснам ! но мислам дека покасно ке почне да ни се јаде .Така имам читано дека е процес