Вежбаш? Може имаш додадено мускулна маса, а и како и да е гледај се во огледало и облека, не на вага... Килограмите не мора да значат некогаш.
Не,не вежбам,само пешачам по неколку километри на ден и пак џабе. Се осеќам ослабена во обем и други ми рекоа така,но заради лична сатисфакција сакав да видам повеќе килограми минус на вага.... Ама,не се откажувам,терам напред. Ќе се бодриме заедно сите на темава...
Најчесто , ако има стагнација мегу другото е и поради внес на исти намирници. Пробај смени го менито . Во јх пробај да јадеш поздрава варијанта на благо , намали со леб ... Пример, кај мене грешка што нон стоп јадам компир или ориз во скроб, и еве оваа недела ке сменам . Секој ден ке јадам различно од предходниот пат за видам дали ке има некоја промена .Не стагнирам, ама мислам дека ако е различно менито полесно се слабее. @gicka сакам да почнам бел,црн леб да избегнувам. Бидејки сум голем лебар .Па вчера , може е грешка не знам, направив како брускети со тонус леб.3 парчиња ги намачкав со томатело сос, и направив смеса од пиперки,маслинки и малку пчленка ради шмек. смесата ја ставив врз кришките и ги потпеков. Многу вкусно испадна ама не сум сигурна дали смее толку кришки леб па ризикував
немој да се базираш на другите како ослабнале и како имат напредок. секое тело има различен процент на body fat. тие 5-6 па и тие 10кг. што ги симнале можи да се само вода. сало е невозможно да се скини за месец дена па и на хемија да е човек(стероиди). салото бара тренинзи и многу јака диета проследена со голема количина на протеин,низок внес на хидрати и малку масти. направи малку шок на телото 1 недела- high,medium,low i 0 carb и после недела дена вратисе на старата диета. телото се навикнува на една иста исхрана или диета така што се заситват рецепторите и телото не реагира. додај л карнетин во комбинациа со бцаа ке имаш подобри резултати!
Уште еден успешно завршен овошен ден. Се осеќам намалено во обем на половина и нозе. Продолжувам напред. Иако често чуствувам глад и на моменти мислам ќе попуштам најчесто кога не сум дома.
@martin01 Фала,баш ќе применам ова со една недела само на протеин да бидам,да направам шок на организмот... @VedaG10 Да,исто и јас грешам така,кога ми е скробен ден јадам само компири варени со цвекло,а во јаглехидратен само тестенини,може затоа и стагнирам со килограми
@muchacha_a и јас успешно го завршив вчера овошниот.До сега најдобро издржан овошен ден , не се изгубив на пола ден @Rama пробај смени мени ке видиш ке има резултати . и јас оваа недела ке јадам поразлично . Денес протеин , говетски шницли динстани со зеленчук .
Само многу тешко со водата.по малку пијам.ич не ми се пие. Ај да беше лето мислам ќе беше многу полесно со диетава и со водата.по колку пиете вие?
Јас пијам по 2 до 2,5 литри вода,и 1 литар обавезно чај од магднос. Ако не можеш вода,пиј барем некој чај ама без шеќер,важно е да внесуваш доста течности...
Не се секирај и ја не пијам вода, па се повеќе и повеќе слабеам. Сеа ваљда водата игра улога во целата диета, ама не е дека не се слабее ако не пиеш.
Уште е рано да видиш промени, и јас пишував пред некоја недела дека сум разочарана, бидејќи не слабеам. Ама како идат деновите и неделите понатака, почнува веќе да се приметува разлика, почнувајќи на себе, па и на вага.
Abe ja celo vreme na ideta sakam da sum i probuvam ama nikako da uspeam i bas na internet vidov edna slika so vas da ja spocelam. Ova sum jas
Хехее само добра инспирација и ке биде,јас се ке држам и никако но на крај се решив и еве денеска ми е 41ви ден
Охо моите не да свират туку ... Колку ми се јадеее....и вечерно време не можам да заспијам од што мн ми се јаде.
Иде иде некако . Деновиве направив некоја грешка . Не можев да се контролирам. Ама еве се соземав фала богу . Јас денес овошен . А ми иде да го голтнам фрижидерот Ке се издржи до утре