-2 кг. за 8 дена е супер, некои луѓе немаат воопшто резултат во првите 10 дена така да не се разочарувај. Ден 3/јх Д: 2 јаболка Р: пица само со кечап, печурки и оригано + салата В: 4 парченца домашно благо (зебра) и ред чоколадо Испив многу вода со ѓумбир и лимон (која мислам дека многу ме заситува кога ме фаќаат кризи), уживав во прекрасно нес кафе, а со вечерата и пола шолја какао. И задолжително шолја зелен чај. Вечерва не бев воопшто најадена како претходните два дена, но ќе издржам. Најмногу од се го нејќам јх денот ама добро е, успешно го поминав.
Јaс oд нoвo вo темaвa. Минaтиoт пaт супер тргнa aмa oд здрaвствени причини мoрaше дa јa прекинaм. Денес 8ми ден- oвoшен. Зa сегa е дoбрo. @Lealealealea вчерa -2, сaбaјлевo -1 a грешкa не сум нaпрaвилa. Тoa е, вaгaтa и не е некoј пoкaзaтел иaкo сите упoрнo се ѕвериме вo нејзе. Дoдекa не пoчнaт дa пaѓaaт сaми пaнтoлoните oд мене џaбе е, кoлку сaкa некa пoкaжувa вaгaтa. Ајде сите ќе се бoдриме и мoтивирaме зaеднo. Мене @VedaG10 ме инспирирa.
@*Лорена* баш ми е мило Многу е важно да се бодриме тука и да се караме за грешките @Lealealealea 2 по 2 кг ке се соберат . Супер што почна на вага да се покажува . За 2 недели некој ни кг не намалува . И јас како и Лорена ,некогаш на вака покажува -2 ,некогаш -1 . Затоа не обожавам многу да се мерам . @TheGoldenPeach јх се чини дека има многу за јадење а секогаш сум гладна на крај . Вчера Јх малку претерав со кифли .а благо не каснав . Во Пмс сум па малку повеке ми се јаде . Затоа денес казнета Овошје на мени .
И јас сум денес овошен Мене ми е омилен овој ден. Од синоќа си направив превкусни бомбици, денес ќе се јадат. Рецепт: Ништо не е мерено, се е од око -Урми претходно 1 час киснати во вода, многу ситно исечкани (ќе се направат како каша) -Рендано јаболко -Мелени ореви -Сецкани лешници (јас малку ги потпеков за поубав вкус, иако не смее) -Кокос Се меша се' заедно и се формираат бомбици, се оставаат 1 час во фрижидер малце да се стврднат и спремни се за јадење.
9/90 Proteini denes Dorucek 2 banana Rucek ..supa 1 parce dvopek,pileski stek varen I salata omat cveklo morkov I zelka Zenski denes mi ê rodenden pa da ve pocastam po edno parce A jas dali mozi da napram mala greska da izedam edno parce,da se oblazam malku otitis cela nervozi sum zaradi dietava
Здраво девојки.. Кога јас ќе решам да држам диета тоа е Ун, стандард... Друга неможам и секогаш на неа се враќам... Пред година можи и две ја издржав 3 месеци и успеав да ослабам 15 кила. Никогаш не си ги вратив килата, секогаш одам пример до 78 ако не се пазам и пак на 75 се враќам. Е сега сакам и овие 75 да бидат барем 60 Ниска сум многу и уште вишокот се гледа... Почнав ја држев две недели и прекинав се разболив. Стасав битно до 75... Еве денес пак 2/90 Скробен, јадев пире , парче интегрален леб и салата марула.... Вчера имав риба..... Ви пишувам оти ако не пишам грешка ќе направам гарант. Имам баклава во фрижидер и таму ми е умот. Позз девојки на сите успех ви посакувам.
@Lealealealea Среќен роденден и од мене! И јас би те советувала да не каснуваш торта иако знам дека ќе биде тежок предизвик. Мене денес овошен ден, ќе видиме колку ќе биде успешен.
@Lealealealea Среќен роденденнн! Денес ми скробен ден 6/90 Д: круша Р: варен компир, едно парче леб и салата В: исто варен компир со салата Сакам да ве прашам утре за вечера планирам мафини. Колку смеам да изедам?
Fala zenski Ke si cuvam parce ama sinko mi dade edno zalace I ne go odbiv 100 pati me ponudi Greska naprajv ama zato ne vecerav ....pod kazna sum ke spijam gladna
@vrapce.b Според мене можеш 3-4 мафини слободно да изедеш. @Lealealealea Не требало за едно залaче да се казнуваш, не е толку страшно. Јас вчера поминав одличен овошен ден освен што вечерав зелка и домат со маслинки (секогаш така планирам да ги терам овошните денови зошто ми се гади од многу овошје).
Вчера овошен, денес протеински. Од синоќа стомакот ми се подува премногу и до сега ми е таков, значи легнав со подуен стомак, станав со уште повеќе подуен. Ме боли дури од што ми е толку многу. Одам во вц редовно, не треба да ми дојде, немам јадено грав, зелка, бел леб и такви работи што подуваат. Синоќа се напив сода бикарбона, преѓеска ранитал, ништо не помага, само болките што ми престанаа од раниталот. Некоја слично искуство? Од што може да ми е вака? Никогаш досега ова не ми се случило.
Исто сме со деновите од диетава. И јас денес сум буквално тапан во стомакот. Од синоќа така ко ми се подду, денес бетер, страв ми е да застанам на вага, си викам наместо да слабеам, се дебелеам Дури не ми се ни јаде денес од шо сум многу подуена (само немам болки). Подуеноста ја препишав на вчерашниот овошен ден и пиењето многу вода (порано пиев по чаша две дневно, а сега од ко почнав со диетата и до две литри ми се збира, така да си реков не сум навикната вака и затоа сум подуена). Се надевам после недела дена од диетава ќе се навикнам и изрегулирам.
@waterllady Можеби требало денес јогурт баланс да пиеш. Јас кога се чувствував многу подуено порано, пиев баланс со ленено семе и ми помагаше многу. Инаку не знам друго што да ти кажам, мене подуеноста обично ми е резултат на бавен метаболизам и пијам баланс, јадам суви сливи, голтам ленено семе само со вода итн., други причини за подуеност сум немала.