УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.561
    Допаѓања:
    181.007
    зошто опште пишува тука на темата УН диета
    Си има тема за протеинска диета нека си пише таму девојката тука само ги збунува членките некои и не се така добро запознаени па лесно може да скршнат
    админ нека реагира и нека брише мислења кој беше тука
    @CrazyOne

На VedaG10 и alisijad им се допаѓа ова.
  2. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Денес јх ден.
    Пред 2 дена се мерев -7 кг за 40 дена а во обем многу повеќе.
    И тоа со грешки.
    До крај ќе ја терам.
    Туку после на кој ден беше пак воден ден? 46 ли?
    Јас дури ни не вечерам не ми се јаде.

3. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.100
    Допаѓања:
    19.970
    Доколку има конкретна тема за диетата која ја држи членката, и не е Ун, би Ве замолила таму да се префрлите. И Ќе ги префрлиме таму постовите. Нека си пише членката која е диетата и ќе средиме. :)

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lealealealea

Lealealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    320
    17/90
    Proteini
    Dorucek banana
    Rucek telesko meso supa 1 parce lepce I salata mesana
    Vecera meso I malku urda :)
    +denes piev eden ceden portokal so limon

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Proteini ne se mesaat, zasto plus urda za vecera? Za vecera jades ona sto si jadela za rucek. Posle zatoa stagnirate ili ne slabeete.

6. mia zarovska

mia zarovska Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    48
    Правев така ама резултат немаше месеци. Не е мешање на протеини. Јајцата и месото имаат иста апсорбиа исто како и веј протеинот. Рибата има точно иста апсорбациа како и јајцата и месото. Супата не содржи протеини туку содржи хидрати комплексни. Јогуртот содржи масти и лактоза и филери. Едина измена е во протеинскиот ден се останато е исто. Незнам шо кревате узбуна кога не знаете ништо од страна на протеини. Не се јаде само еден извор на протеини. Лошо е за бубрези пошто оди во мокрача.
    Денес ми е скробен ден едвај издржав.

7. Lealealealea

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    320
    Pred nekoj den citav clenka deka mozelo I zato probav

На mia zarovska му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mia zarovska

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    48
    По правило протеинскот внес мора да биде различен поради апсорбациа. Ако се внесува ист протеин од еден ист извор, тогаш телото стагнира. Се навикнува на ист макронутриент. Само да напоменам за останатите членки да не копираат еве на пример од мојте измени оти телото различно реагира кај секого. Дури сега имам резултати итоа со мала измена. Правете некоја мала измена али не целосна. Ун диетава ми е сосема ок и има резултати. Срекно на сите и бидете упорни и не очајувајте ако направите грешка. :clap::inlove:

На Lealealealea му/ѝ се допаѓа ова.
  9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Супата никој не рече дека е протеин се пие после ручекот за да се разложат протеините. Има неколку групи на фб каде што има и книги со насоки, совети и рецепти. Никој не крева узбуна едноставно ова твоево не е ун диета и постовите треба да ги пишуваш во соодветна тема не тука. Јас со ниедна грешка лани симнав 7 кила за месец дена. Морав да ја прекинам од оправдани причини а од утре пак почнувам со тоа што јас секое сабајле пијам млака вода со лимон и гумбир која доста помага во слабеењето. Секој различно реагира и правилата на ун диета се тие, тоа што тебе не ти одговарале не значи дека на друг нема да одговараат, затоа модерадорите да ги пресметат мислењата или избришат.
    @Lealealealea секој може да прави ко што сака нели, но не е правилно тоа, ако не си член зачлени се во груоите за ун диета на фб многу ќе ти помогнат, бар мене ми помогнаа кога бев почетник лани.

На mariz, ALISA0000 и Lealealealea им се допаѓа ова.
  10. mia zarovska

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    48
    Како може супата да ги разложи протеините немие јасно. Протеинот е протеин до желудник а потоа се вари и се претвора во амино киселина и навлегува во крвотокот. Без разлика дали ке јадеме супа или не.

11. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Supata gi razlozuva proteinite? Ova prvpat go citam.
    Protein
    :rofl:(facepalm) znaci ako pijam whey ke treba da pijam i supa. Se izvinuvam so se mesam.

12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.520
    Си има намена зашто во диетава се пие бистра зеленчукова коцка во протеински ден ако те интересира побарај, ако не не се смеј иронично .

13. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.520
    Е така де, и јас се чудам кога маж ке залута на женски форум ама тоа е сешто има :D:emo:

На VedaG10 и martin01 им се допаѓа ова.
  14. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.100
    Допаѓања:
    19.970
    Едно потсетување само. Диетата е таква каква што е. Дали некој ќе си ја модифицира за себе е негов избор. Темава е да се поддржувате и да си делите совети. Препукувања и кој знае повеќе, на друго место. Гледате и сами дека ретко бришам постови, би Ве замолила да не одите офф. Фала на пажња и продолжете со темата.

На VedaG10 и gicka им се допаѓа ова.
  15. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво друштво .:hai:
    Денес протеински ден
    Туна салата ке јадам .
    Не ми се верува дека имам уште 5 кг да симнам.Уште малку целта ке ја постигнам , а за после тоа ке размислам :rofl: .Срекна сум што во обем има многу голема промена . :clap:
    Изминативе денови завршив на инфузија но не попуштив продолжив со диетата.Ги прочитав постовите предходни , грешките кои се прават на почетокот на диетата не дозволуваат да слабеете .И јас сум правела грешки но првиот месец скоро ич . Сега после 50 и кусур дена знам да направам некоја грешка и тоа минимална пример, малку млеко во протеински ден со кафе , или шекер.Место една кришка леб , две и слично . Реално сите правиме по некоја грешка . Ама мешање на протеини , во скорбен ден да јадам скроб па после некој протеин не. Затоа и тешко слабеете.
    Поентава на диетата е ЕДНОЛИЧНА ХРАНА . Кога јадеш компир да е до крај на денот компир. Кога јадеш јајце да е до крај на денот јајце.... Подобро ако сте гладни до вечерта каснете тоа што ви е на мени отколку да мешате . Диетава си има правила , ги има секаде на фб ,тука , на Google ако побарате . Секое модифицирање на диетата не е УН ДИЕТА .
    Горе прочитав дека некои членови се смејат на други членови со помалку знаење околу храна . Секоја чест за вашето познавање и труд за здрава храна , но мислам дека не е во ред да се смеете.Треба да знаете нели од искуство колку е тешко да се издржи секаков режим и диета . И место да бидете саркастични и да се потсмевате подобро ке биде малку да ги охрабрите па и да згрешиле или да не знаеле нешто .Извинете шо немаме сите потреба да знаеме се за храната и да знаеме што се разградува ако каснеме 3 лажици супа . И имајте на ум дека голем дел од жениве тука се мајки !
    Си дозволив да напишам малку подобар пост , не ми е со намера да се карам или да се правам паметна.Мегутоа оваа тема ми е дел од секојдневието и голема поддршка додека сум на диетава. Има одлични членови со кои си разменуваме искуство.
    Имајте убав ден :f:

На Sirenaa86, artemidis, TheGoldenPeach и 6 други им се допаѓа ова.
  16. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Денес 9ти ден, протеински. :sun: Не ми се верува колку брзо дојде 9ти ден.:sun: Досега терам убаво, да не се заречам.
    Денес на мени ќе имам јајца најверојатно. За доручек јадев банана и мнооогу вода.
    Туку, би ве замолила да ми одговорите на некои прашања за да не правам грешки во иднина:

1. Дали смее овесна каша и ако смее во кој ден? (Претпоставувам ако смее во јх вечера, ама дали смее воопшто)
    2. Дали за јх вечера смеам да јадам овошје со топено чоколадо? Прочитав некоја страница наназад, една членка имаше пишано дека не смее да се вечера овошје.:?:
    3. Смее зеленчук во овошен? Досега јадев само овошје, така и знам дека треба само овошје, ама гледам некпи си јадат и зеленчук. Сега, смее или не смее? Да не немам резултати ако јадам...
    4. Дали во јх ден смее супа со фиде? Наместо тестенини, да биде супа со фиде?
    5. И дали во јх ден смее за ручек мармалад? Знам дека смее за вечера, ама дали смее за ручек?

17. Lealealealea

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    320
    18/90
    Skrob
    Dorucek 2 jabolcina .
    Rucek I vecera verojatno vareni kompiri I salata zelka ili marula

На TheGoldenPeach и VedaG10 им се допаѓа ова.
  18. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    1. не јадам јас такви каши затоа не знам кога смее, некоја друга членка нека одговори .
    2.Смееш овошје, секако е подобро од било кое друго благо :) Полн погодок со чоколадо .
    3.Јас во овошен ден , при крај на денот знам да каснам некоја свежа салата. Смее.
    4.смее фиде ама само таа супа да ти биде оброк . И јас сакам многу супи со фиде и знам да направам со многу зеленчук и фиде. Само домашна направена не оние готовите .
    5. Смее мармалад ама за вечера во делот кај благото :)

На Lealealealea и waterllady им се допаѓа ова.
  19. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Овошен ден е всушност витамински ден, а не овошен ама така најчесто го држат луѓево. Можеш наместо овошје зеленчук да јадеш, јас така правам (а и мислам дека некои денови не можам толку шеќери да внесам)
    Инаку не знам како е можно ама од еве 16ти ден - 4,6 кг :?: Сега и се чувствувам некако полесно (не подуено) ама вака на изглед мислам се уште ништо не се познава. Ајде ваљда на крај ќе се види. Сама се тешам :)

На waterllady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Па одлично си намалила за краток период . Мене дури сега лугево од околу почнаа да реагираат и да приметуваат дека сум ослабена . Сепак мислам дека треба време :)

На Lealealealea, waterllady и *Лорена* им се допаѓа ова.