Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Не!Содржи многу маснотии,јас мајонезот го исфрлив сосем од мојата храна :|

2. Karra

Karra Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    ме интересира дали може салата да се јаде во сите денови мислам на свеж зеленчук

3. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Да се јаде со секој ручек.Јас и кога ќе почуствувам глад јадам салата :)

4. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    луѓе,не е една мака или 2.Грлото сеа ме фати,целиот сум по болести.Морав да пијам чајеви со медови и коа прекршив веќе скроз прекршив.Ќе стагнирам малце,уште утре да сум под дејство на чајеви и после да продолжам.Дали му се има случувано на некој така да мора да прекине диетава поради болест?? аман шо баксуз сум и се демотвиирам.Само после,дали да почнам од 1 ден па да бројам до 90 дена или да си ги рачунам издржаните 20 до сега....! ве молам хитно совет на грижа ми е.позз

5. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363

Нутриционист, Мелани напомена дека била болна и стагнирала 3дена и после тоа продолжила, мислам дека не почна од почеток туку си ја продолжи(колку што знам јас)....Иначе не број од 1 туку продолжиси онаму кај што застана, и ако веќе толку имаш грижа место 90 продолжи за уште 3-4 дена, се надевам дека нема да е проблем ;) ;)
    Поздрав до тебе и не се демотивирај, на сите може да ние се случи тоа :) :)

6. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48

Мајонез салатата е вкусна, да, ама и една од најкалоричните храни. Вчера пред мене имаше месо, не една, туку три врсти на салати, кифли и незнам уште што и успеав да одолеам. Штом можам јас можеш и ти. Ете можеш да јадеш благо, со тоа ќе се утешиш. Чашата вода во рака и подалеку погледот од јадењето :D .

Јас денес изедов и едно морковче ептен бев гладна ама не посегнав по лошата храна, се гордеам :D позз

На monika988 и waRRioR.Zina им се допаѓа ова.
  7. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    denes mi bese ovosen den, i jadev banana, portokal, jabolka so cimet, piev kafe bez seker i zelen caj so malce med i limon, i okolu 6 h izedov 2 maslinki i 2 lazici ajvar... :( bez leb, se razbira, no neznam dali e greska, znam deka ajvarot e so maslo, no sepak e od zelencuk...utre prodolzuvam ponatamu, peoteinski den i pojma nemam so ke jadam, valda sirenje, salata i 1-2 jajca :)

8. mamma

mamma Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    26
    многу сум срекна денеска не прекршив,издржав,сега многу сум гладна ама ке си легнам

дајте некој друг предлог за салата,што јадете вие мене ми здодеа зелка со морков...поздрав

9. bastet

bastet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    94
    Можеш да јадеш зелена салата,кисели краставички,доколку имаш руска салата..пробај и цвекло и морков,и тоа е убава комбинација.

10. mamma

mamma Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    26
    заборавив дека имам руска салата,цвекло не јадам а мозе и зелена салата.........поздрав

11. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Дечки вчера скроз го утнав овошниот ден...дури срам ми е да кажам што се не пробав :tmi: ама морав...гости имав, и сега не иде јас им спремам а не јадам со нив :)
    нема везе...денес со нови сили, нов протеински ден. Таман вечер сум на вечера, па ќе си најдам нешто соодветно (освен ако не запнат за во кинески ресторан ...е тек тогаш ќе задавам некој)..како и да е, до вечер нема да јадам ништо освен овошје (сабајлево малку киви, па ако ми се пријаде ќе изедам уште некоја...до 5 саат најкасно)

се тешам што сакам уште 5 килца да симнам, иако диетава не е за помалку тежина,ама подобро 5кг за 2 месеци, отколку за 5 дена па одма да ги вратам ;)

инаку нутриционист....јади си деновиве што сакаш...здравјето пред се..ако се неколку дена по ред прекршоци, ќе си почнеш со протеински пак...само побрзо ти оздрави ;)

12. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Веќе сум подобро благодарам,денес требаше на ред да ми е јаглехидратен ден,за доручек жити се неможев овошје мислаМ апнав 1 портокал па ме фатија киселини и потоа јадев една баничка со кашкавал така сува.За ручек сеа јадев пред малце од тие Тајетлина макароните шо се со сос.И апнав 1 ред црно чоколадо.Е сега,до вечер чајеви лимони и така натаму.Најверојатно оти ќе огладнам тиква ќе јадам.Најверојатно и терапииите со инјекциите ќе ми ги продолжат,пак качувам температура.Утре треба да ми е овошен ден,не е проблем јас ќе го држам ама истовремено ќе пијам чајеви со мед и најверојатно компир варен.Денес и крвта ми ја проверија и мокрачата,се е одлично.Холестерол немам ни малку,ме прашаа само овошје ли јадеш ти бе велам не баш али мн вода пијам.Мелани,ти кога беше болна се поправи ли бидејќи си јадеше? позз

13. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    искрено, јас само што ја почнав диетата, го издржав првиот циклус и на вториот се разболев. мислам дека на јаглехидратниот попуштив скроз...и така 3 дена јас со апчиња, чоколадца, и нормален доручек и ручек едно 3 дена ...продолжив со протеински, и после овошниот ден јас се мерев и бев 3.5 кг полесна иако јадев се и сешто.
    немој да не јадеш, јади си и после продолжи си ја диетата....настинкава искрено, една недела сигурно ќе те држи....јас 2-3 дена имав температура а и уште сум по малку затната и кашлам.
    иначе ми се расипа вагата скроз....сега имам една од оние со стрелки и незнам дали е таа точна....пфффф колку се изнервирав....морам деновиве по нова вага..... а и никој од жениве што се дружам несака да ме дружи за на пилатес....све мрзли бре :D а сама не ми се иде никако (срам ми е :$ )

14. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    леле цела недела му ја утнав мајката...нема одење за Берово!
    Барем ме охрабруваш со тоа дека пак си ослабела...јас коа оздравам веднаш ќе се запишам на теретана,а мислам дека редно е и времето да се подобри.Сепак за денес доволно е храна утре ако ми е подобро ќе држам овошен ден.сепак во понеделник ми е воден ден.До тогаш,мора да сум здрав.позз!

15. Stacey

Stacey Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    И јас почнав со утки, вчера ми беше овошен ден цел ден го издржав и сестра ми јадеше пржени ком пирчиња и морав да ги птобам.. :worried: и денес протеинскиот, пак заборавив супа да си сварам, а за доручек се успав и заборавив да си земам овошје за доручек па пак си земав едно чоколоадно млеко.. :worried:

16. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Мајка ми денес печела пиле а мене ми е протеински ден и заборавила да ми оставе само варено.ама ќе јадам од тоа печеното.и онака јадам само бело месо така да... Не е голема грешката, нели? :D

17. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    не гледам грешка штом е печено.Беља е ако е пржено! позз

На Angel.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    mene denes mi e proteinski den, od sabajle jadev portokal, okolu 12 h izedov edno malo kofte i supa bez testenini i sega, vo 4 jadev przeno sirenje so malce maslo i ajvar, so 1 parce integralen leb i kiseli krastavicki.. vecer sum na imenden, no planiram da jadam samo zelka salata...neznam dali e prekrsok? gledav rastojanieto megu obrocite da mi bide 4 h

19. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    земи си и парче месо,гледај печено да биде пример пилешко! зашо само салата.Еве братучед ми пример у сабота ќе слави роденден,му се паѓало нему јаглехидратен ден,на план е секако да јаде и месо и све и плус вино да пие нема како тој славеник а да не јаде ништо.Така да јади си слободно месо и салата гледај кифла да не си земеш....и јас сум на физа и незнам дали ќе одам лошо ми е ми се чини очите ќе ми излетаат...позз!

20. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Мене денес ми е скробен ден,
    За појадок појадував 1 портокал и едно јаболко,за ручек јадев пире и едно парче леб,а за вечера мислам да си сварам еден компир .
    Само друго ја грешив...:tmi:
    Каснав пола пакетче стоби флипс и две коцки црно чоколадо.
    Ја згрешив многу?

На Stacey му/ѝ се допаѓа ова.