Zenski jas i vcera i denes drzev ovosen den. Bev malku bolna pa nemav zelba za nisto drugo da jadam. znam deka uste na samiot start napraviv propust ama navistina mi bese mn loso. Utre planiram da pocnam pak so proteinski i da si prodolzam ponatamu po redosled.
30/90 овошен (6/12 турбо ун) Се знае, цел ден на овошје, зеленчук и јатки. Ве молам за идеја што да му правам на сирењето во протеински. Досадно ми е, а и гладна останувам ако го ставам само во салата.
и јас не знам, мнг сакам сирење ама некако кога правам шопска малку ми е. Има тофу кое може да се направи на скара ама не сум пробала. Сега ми текна една идеја . Патлиџан исечен одозгора кај што е дршката(така да го нарачам она зеленото ) од внатре извадено се , стави сирење и поклопи го со тоа од внатре и потпечи . Мјамм . добра идеја
@VedaG10 Фала многу. Баш ќе пробам наредна недела, бидејќи унапред една недела планирам што ќе јадам хаха, особено за протеински и скробен. Во текот на целиот месец само еднаш имам јадено сирење, и ми фали, па да пробам.
и јас утре може ке го направам ова со парлиџан . Да не заборавам да ти кажам оригано одозгора да ставиш
Ден 24 - овошен Бев во трчање натаму наваму и одвај стасав да каснувам по нешто. Ми се собраа 2 банани, една круша, малку бадеми и за вечера излезена со пријателите ми течеа лиги ама успеав да одолеам колку толку. Се задоволив со кјофтиња од тиквичка и брокули + една грчка салата без сирење.
Вчера овошниот со судни маки го издржав . Прв пат ми беше толку тешко . Ми се јадеше многу ! ама издржав и сабајле си бев горда на себе . Башка вагата кажува -12 кг Мислам дека уште сум во период на стагнација . Едвај ова 1 кг го симнав . Ајде ке тргне 73/90 Протеински д.Круша р. динстано пилешко со печурки и кромидче,краставица салата + парле тонус б.исто како ручек
Секој ден си викам ај од утре ај од понеделник ама никако да почнамод утре сум цврсто решена да почнам инаку ја држев пред некое време и имаше одлични резултати
35/90 Jx denes Dorucek 1 banana Rucek makaroni si prajm ama dali mozi I sampinjoni da mu klam malku Vecera ke vidime
74/90 скробен ден ручек и вечера компир печен со патлиџан и едно интегрално стапче(мислам дека е повеке од една кришка ама слатко си го изедов) .Во последно време овој ден ми е проблем .Ништо не ми се јаде ... @anastasijaki вода многу слабо пијам. Се трудам повеке ама заборавам. Мислаш дека може ради тоа стагнирам. Сега сум пред добивање и вагата покажа 1 кг повеке. Ке се убијам
Јас сум повратник, диетава ја држев пред многу години, точно 66 дена. Ама ја држев со чист овошен ден. Јас знам не треба зеленчук. И сега така правам.
Да, во јх за вечера. @VedaG10 и јас слабо пијам вода ич не ја сакам, па цедам лимон во неа па некако иде ама повеќе од кило не можам да испијам ми се повраќа @JuLleE може зеленчук но веќе да не се враќаш на овошје, мислам дека по правило денов е витамински но повеќето овошен го викаат. Кога сме кај него мене ужасно многу ми е тежок, немам сила за ништо, нервозна сум, не сум дури ни гладна од што ми е безвезе. Преска направив намерна грешка каснав квики и одма ко нов човек, иначе детево во раце не можев да го кренам до толку ме изнемоштува
И на мене ми е тежок многу. Не осеќам толку глад колку што немам енергија. Затоа ја одбегнував диетата. Инаку во протеински ден доколку сакате да вметнете млачен производ, намалувате од количината од месото. Може и сирење и кашкавал. Јас само во скробен јадам понекогаш леб. Пуканките се во скробен ден. Ова е од нутриоцинист потврдено.
Јас онаа ун диета што ја знам е дека не се мешаат протеини, јадеш или само месо, или само јајца, млечни тој ден..кашкавал нема воопшто во ун. Член сум во неколку групи за ун на фб и таму е така диетава, е сега има една девојка што преведува германска книга за ун и таму има и ужинка и многу е поинаква .
Јас од овде ја читам, а пред форумот на српски ја земав најпрво. Еве на прва страна што пишува Групите не ми се за верување многу и не ги следам.
Јас диетава ја држам втор пат. Како и предходно така и сеа . Знам дека суштината на диетата е еднолична исхрана . Што јадеш за ручек тоа за вечера. Да не се меша ,месо со компир, риба со ориз, грашак со месо и слично . Првиот пат кога ја држев мислам дека само овошје јадев без селенчук ама не сум сигурна не памтам Мее диетава не ме изнемоштува , ептен ми одговара . Затоа и без проблем ми е јадењето нормално и јас некогаш правам грешки и како и денес ми се врти сендвич од 7 во памет Препишувам на тоа што сум во ПМС Групите на фб се безвеза искрено .Секој си додава што му е кеиф . 75/90 Денес на мени пица со зеленчук ке си нарачам од пицерија немав време да си направам вчера и вечер се знае Сладоледддд